واکنش وزارت خارجه به خبر تغییر مکان گفت‌و‌گو‌ها با آمریکا سفیر ایران در مسکو دستور کار سفر عراقچی به روسیه را تشریح کرد تلاش برای پایان جنگ اوکراین | روبیو و ویتکاف به پاریس می‌روند عمار حکیم: همگرایی تهران و واشنگتن برای منطقه آرامش به ارمغان می‌آورد رسانه‌های آمریکایی از اختلاف در تیم امنیت ملی ترامپ درباره ایران خبردادند بقائی: حملات آمریکا علیه یمن تهدید آشکار صلح و امنیت بین‌المللی است نایب رئیس مجلس: احکام شهرداران به مدت یک سال تمدید شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) نایب‌رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی: گروسی فراتر از چارچوب‌های مقرر در اساس‌نامه ملل متحد و آژانس رفتار نکند قطر برای حل موضوع هسته‌ای ایران با روسیه گفت‌و‌گو کرده‌ است اعلام آمادگی امیر قطر برای حمایت همه‌جانبه از لبنان شهادت ۲ جوان فلسطینی در جنین (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) سرلشکر سلامی: ارتش هماهنگ با سپاه، حصار مستحکم ایران اسلامی شده است سخنگوی کرملین خبر داد: تلاش مسکو برای حل‌وفصل مسئله هسته‌ای ایران اظهارات قلدرمآبانه لاپید: هیچ‌کس در خاورمیانه حق غنی‌سازی‌ اورانیوم ندارد! رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور خبر داد: برگزاری جلسات فوری برای حل وضعیت نیرو‌های شرکتی شهرداری‌ها + فیلم ظفرقندی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: وزارت بهداشت پیگیر رفع کمبود‌های بیمارستانی در مشهد است + فیلم علی اکبر ولایتی به کرونا مبتلا شد | حال عمومی او مساعد است (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: واردات خودرو توسط جانبازان به تصویب دولت رسید | معرفی وزیر اقتصاد ارتباطی با روند مذاکرات ندارد تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا نیازمند برخورد‌های هوشمندانه کنشگران سیاسی و رسانه‌ای است وزیر ارتباطات در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: دستورات لازم برای تقویت زیرساخت‌های ارتباطی خراسان رضوی صادر شده است + فیلم سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال شهرآرانيوز: ایجاد تسهیلات برای سفر‌های زیارتی از موضوعات مهم برای ماست | مشهد اولین مقصد گردشگری زیارت برای ایرانی‌ها و خارجی‌هاست خلف وعده زودهنگام واشنگتن در مرحله اعتمادسازی مذاکرات با تهران | دولت ترامپ به تنظیمات کارخانه برگشت واکنش بروجردی به مخالفان مذاکره با آمریکا: راه‌حل دیگری برای اقتصاد و معیشت ارائه کنید عراقچی: در سفر به روسیه حامل پیام رهبر انقلاب به پوتین هستم | اصل موضوع غنی‌سازی قابل‌مذاکره نیست + فیلم وزیر نیرو: فکر می‌کنم که تابستان بهتری پیش رو خواهیم داشت + فیلم گروسی امروز وارد تهران می‌شود (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) مجلس لایحه معاضدت متقابل در امور کیفری میان ایران و ونزوئلا را تصویب کرد ابراز امیدواری روسیه به تصویب معاهده مشارکت راهبردی با ایران در اسرع وقت
سرخط خبرها

باهنر: FATF تصویب نشود، فشار تحریم‌ها بیشتر دیده خواهد شد

  • کد خبر: ۳۱۵۵۳۳
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۴
باهنر: FATF تصویب نشود، فشار تحریم‌ها بیشتر دیده خواهد شد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با تصویب FATF تحریم‌ها حل نمی‌شود اما تصویب‌نشدن این دو مورد بار سنگین‌تری روی تحریم‌هاست، حتی اگر برخی از کشورها بخواهند تحریم را دور بزنند، تحریم‌کننده‌ها سود می‌برند و کشورهایی که بخواهند با ما همکاری کنند دچار مشکل خواهند شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا باهنر در نشستی خبری در خبرگزاری مهر با اشاره به موافقت خود با FATF، گفت: اشتباه فنی در رسانه‌ها به وجود آمده است، اما آنچه در مجمع مطرح است CFT و پالرمو است. مجموعه کنوانسیون‌ اف‌ای‌تی‌اف ۴۱ حکم دارد که نیازمند همراهی و هماهنگی اعضاست. ایران به ۳۸ حکم FATF عمل کرده است و حالا برخی از احکام پالرمو و CFT مطرح است که ابتدا در مجلس دهم تصویب شد و اما در اختلاف مجلس با شورای نگهبان آن را در نهایت به بررسی در مجمع موکول کرد و مجلس که باید از مصوبه خود دفاع می‌کرد به دلیل تفاوت مواضع دوره یازدهم با دوره دهم به ایجاد یک فاصله در این مسیر منجر شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: اگر مصوبه‌ای تا یک سال در دستور کار مجمع نباشد از دستور خارج می‌شود و حالا پالرمو و CFT با جواز رهبری مجدد در کمیسیون‌های مجمع بررسی می‌شود و در نهایت به صحن مجمع می‌رود و آنجا باید تصمیم گرفته شود، اما در پاسخ به اینکه تصویب می‌شود یا نه، باید بگویم من سخنگوی مجمع نیستم. اعلام کردم با هردو کنوانسیون موافقم. فعلاً در کمیسیون موضوع در حال بررسی است. CFT دارای ایرادات شورای نگهبان است و پالرمو مورد ایراد شورای عالی نظارت مجمع است که اکنون نسبت به موارد ایرادی حضور ذهن ندارم.

وی با اشاره به تضمین‌های پیوستن به CFT و پالرمو باوجود تحریم‌ها، گفت: با تصویب FATF تحریم‌ها حل نمی‌شود، اما تصویب‌نشدن این دو مورد بار سنگین‌تری روی تحریم‌هاست، حتی اگر برخی از کشورها بخواهند تحریم را دور بزنند، تحریم‌کننده‌ها سود می‌برند و کشورهایی که بخواهند با ما همکاری کنند دچار مشکل خواهند شد.

اهنر ادامه داد: بررسی‌ها در کمیسیون در حال انجام است و هنوز به صحن مجمع تشخیص نیامده است اما تا به حال آن مسائلی که در کمیسیون مطرح شده را کمیسیون تایید کرده و البته هنوز برخی مسائل باقی مانده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره تعیین تکلیف لایحه ساماندهی کارکنان دولت که به مجمع تشخیص ارجاع شده، گفت: متأسفانه دولت همه درآمدهای خود را با وجود کاهش درآمدهای نفتی صرف حقوق کارکنانش می‌کند. اکنون بالای ۸۰ درصد بودجه دولت هزینه جاری است. عرف کارمندی دولت یک عرف معمول نیست؛ کشوری داریم که دو برابر ایران جمعیت دارد و ۶۰۰ هزار نفر کارمند دارد و ما با ۸۵ میلیون جمعیت به حدود ۵ میلیون کارمند حقوق می‌دهیم.

وی یادآور شد: مجلس قبل برای سامانه کارکنان موضوعی مطرح کرد تا آنانی که استخدام نیستند به استخدام دولت درآیند. اگر حتی کارکنان دولت در خانه بنشینند حقوق آنان را بدهیم هزینه‌ها کمتر می‌شود.

باهنر تصریح کرد: وقتی در اداره ۲۰ نفر باید یک موضوع را تأیید کنند، ارباب رجوع ۲۰ برابر بیشتر معطل می‌شود. این ساماندهی کارکنان یعنی بیشتر خودمان را در نظام بروکراسی غرق کنیم. مجمع تشخیص مصلحت نظام با این مصوبه مجلس مخالفت کرده است، اما نمایندگان مجلس علیه ما حرف می‌زنند که ما این موارد را تحمل می‌کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره ساماندهی بازار خودرو و تأخیر در تصویب آن، اظهار کرد: ما که مصلحت را در نظر داریم باید سبد سیاستی را هم ببینیم. اگر بخواهیم مباحث را انفرادی ببینیم، امور پیش نمی‌رود. دولت در لایحه خود ۲ میلیارد یورو را برای واردات خودرو اختصاص داده است و مجلس گفته است این میزان را به ۳.۳ میلیارد برسانید که تا ۲.۲ میلیارد توافق کردند، اما همچنان مجلس به ۳.۳ میلیارد اصرار دارد و دولت می‌گوید مقدار مشخصی درآمد ارزی داریم و باید برای کالاهای اساسی اولویت‌بندی کنیم.

باهنر یادآور شد: برای مدیریت متراکم کشور چاره‌ای جز اولویت‌بندی ندارد، در زمینه واردات خودرو باید مشخص شود کسری ارزی از کجا تأمین شود. حدود ۷ میلیارد دلار به واردات قطعات خودرو اختصاص می‌دهیم و عرف جامعه اینطور است که ما خودروسازان داخلی داریم به نام ایران‌خودرو که با گران‌ترین قیمت خودرو را می‌فروشد. خریداران متضرر هستند و خود خودروساز به‌شدت متضرر است و ایران‌خودرو در آستانه ورشکستگی است. همه در این شرایط ضرر می‌کنیم در حالی که باید شرایط بُرد-بُرد داشته باشیم. ما در مجمع تشخیص مصلحت باید مصلحت کشور را در نظر بگیریم.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال است رهبری سال را با مسائل اقتصادی نامگذاری می‌کنند، اظهار کرد: دست‌اندرکاران اداره مملکت به این مطالبه‌ای به حق رهبری انقلاب متاسفانه پاسخ خوبی ندادند و شاید هم نتوانستند. نمی‌خواهم آنان را محکوم کنم و بگویم نخواستند به این مطالبه پاسخ دهند. یکی از مشکلات ما این است اقتصاد را به بخش خصوصی واگذار نکردیم و به آنان میدان نداده‌ایم.

باهنر ادامه داد: عده‌ای اجازه نمی‌دهند بخش خصوصی وارد میدان شود، در دوره آقای پزشکیان عده‌ای پیگیری شدند بخش خصوصی فعال‌تر شود. باید مراقب باشیم بخش خصوصی نیز به دنبال رانت نباشد. یکی از مشکلات ما این است که سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی به‌درستی اجرا نشده است. توصیه ما این است مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را بازنگری کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره اشتباه محاسباتی غربی‌ها مبنی بر تضعیف مقاومت، اظهار کرد: رئیس‌جمهوری جدید آمریکا بارها گفته است که ایران قوی است، البته او در همین حرف‌هایش هم شیطنت دارد و باید لایه‌های مختلف آن را دید. برخی امروز مرتب می‌گویند ترامپ دیوانه است، من این را قبول ندارم. او افرادی کیّس و کینه‌جو و البته متفکر پیرامون خود جمع کرده است و اتفاقاً آنان دوست دارند که ترامپ را دیوانه بنامیم تا غیرقابل پیش‌بینی برسد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر هم ایران‌هراسی را تبلیغ می‌کنند. ترامپ حتی وقتی که می‌گوید ایران قدرتمند است و موشک دارد و می‌خواهد بمب بسازد می‌خواهد تبلیغ ایران‌هراسی را بکند. یعنی هم تبلیغ ایران‌هراسی کنند و هم تبلیغ دیوانه بودن ترامپ تا از او فاصله بگیرند و کسی دربرابرش نباشد.

باهنر افزود: بعضی وقت‌ها اگر دشمن گفت ایران خیلی قدرتمند است و موشک‌هایش چنان است  ما نباید نسبت از این سخنان هیجان‌زده شویم و بگوییم به‌به، آنان از ایران می‌ترسند. رهبری بارها فرمودند اگر دشمنان بدانند می‌توانند جمهوری اسلامی را از میان بردارند، لحظه‌ای درنگ نمی‌کنند. آنان می‌دانند نمی‌توانند. البته اگر حمله نظامی به ما شود، هزینه‌های زیادی به ما متحمل می‌شود و نیز آنان هم می‌دانند ما هم هزینه‌های زیادی را به آنان متحمل خواهیم کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: دشمن می‌داند ما قدرتمند هستیم ما قدرت دفاعی داریم تا کسی نتواند به حریم ایران تجاوز کند که اگر چنین کنیم دست آنان را قطع خواهیم کرد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دوقطبی‌سازی در جامعه با بهانه‌هایی همچون تصویب لوایح CFT و پالرمو تصریح کرد: رهبری بارها گفته‌اند مسائل حاشیه را به متن نیاوریم، در زمینه فیلترینگ هم عده‌ای کفن می‌پوشند و عده‌ای شعار مرگ می‌دهند. اصلی‌ترین قدرت ما بیش از پهپاد و موشک‌ها، انسجام و وحدت ملی است. همراهی مردم و حاکمیت هم قدرت مهم نظام ماست.

باهنر با بیان اینکه دشمن با جنگ ترکیبی که ایجاد می‌کند فقط می‌خواهد مردم را از هم و مردم را از نظام جدا کند، گفت: باید حواسمان جمع باشد. اگر دوقطبی‌سازی‌ها آگاهانه باشد خیانت است و جهاد تبیین همین است که رسانه‌ها مسائل را تبیین و تشریح کنند تا امروز دوقطبی‌های غیرضرور در کشور مطرح نکنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->