تصادف پراید‌ها در خواف پنج مصدوم بر جای گذاشت (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) سلامت دندان در بارداری؛ عاملی کلیدی در پیشگیری از زایمان زودرس است صالحی‌امیری: بخش خصوصی موتور محرکه توسعه گردشگری است کشف عامل مشکل حافظه و تمرکز در مبتلایان به کووید طولانی مدت معاون گردشگری: شرایط سفر برای همه مردم فراهم می‌شود صبحانه پُرکالری برای بیماران قلبی چه فایده‌ای دارد؟ دستگیری «تینیو» به اتهام قتل اهمیت شناخت علائم سینوزیت و روش‌های درمان آن آیا مدارس، ادارات و بانک‌های مشهد و خراسان رضوی فردا (چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ خراسان رضوی و ۲ استان دیگر کشور زلزله‌خیزترین استان‌ها در هفته گذشته (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) آلودگی تجهیزات باشگاه‌های ورزشی بیشتر از سرویس‌های بهداشتی است! آنتی‌بیوتیک، درمان آنفلوانزا نیست استعمال سیگار الکترونیکی در اماکن عمومی «هنگ کنگ» ممنوع می‌شود سینما، بستری برای ارتقای سلامت روان جامعه است گفتگو با ۳ دانشمند از دانشگاه علوم پزشکی مشهد | انقلاب علمی در عرصه درمان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش نسبی دما تا جمعه پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی مشمول عفو شد چرا قطار بهترین گزینه برای سفر به مشهد است؟ پزشکیان: ایران برای تمام سلایق، باور‌ها و اقوام است قتل هولناک دختربچه ۱۰ساله به دست نامادری این فراورده‌های خوراکی غیرمجاز را نخرید وزیر علوم: افزایش تعداد سهمیه عمره دانشجویی را پیگیری خواهم کرد طرح غربالگری «سایبان سلامت» در مدارس منتخب مشهد اجرا می‌شود  (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) آخرین وضعیت دارو‌های ضدسرطان در فهرست دارویی کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) انجام نخستین عمل ترمیمی قلب با روش مینیمال توراکوتومی در شمال شرق کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) ارائه بیش از ۲ هزار خدمت توان‌بخشی در مناطق کم‌برخوردار مشهد سبک زندگی سالم از بروز مشکلات ستون فقرات جلوگیری می‌کند چرا مردم از دریافت خدمات باکیفیت پرستاری محروم‌اند؟ علائم سرطان ریه چیست؟ نقش ۷۰ درصدی تغذیه در بروز سرطان‌ها از خواص کشک چه می دانید؟
سرخط خبرها

اهمیت شناخت علائم سینوزیت و روش‌های درمان آن

  • کد خبر: ۳۱۵۹۰۲
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶
اهمیت شناخت علائم سینوزیت و روش‌های درمان آن
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: شناخت علائم سینوزیت و تمایز آن با سایر بیماری‌ها، نقش مهمی در درمان مؤثر و جلوگیری از عوارض این بیماری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر جوانه جهانشاهی با تأکید بر اهمیت سینوس‌ها در عملکرد سیستم تنفسی، نقش آنها را در کاهش انتشار عوامل بیماری‌زا و بهبود کیفیت هوای تنفسی تشریح کرد و گفت: سینوس‌ها به‌عنوان بخشی از ساختار تنفسی، با تهویه هوای ورودی به بدن، به بهبود کیفیت تنفس کمک کرده و تا حدی از انتشار باکتری‌ها و پاتوژن‌ها جلوگیری می‌کنند.

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به ساختار سینوس‌ها گفت: سینوس‌ها شامل چهار گروه اصلی یعنی سینوس‌های پیشانی، فکی، اتموئید (بین دو چشم) و پس‌سری هستند که در هر فرد ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند؛ به‌طوری که هیچ دو انسانی دارای سینوس‌های کاملا مشابه نیستند.

جهانشاهی با بیان اینکه سینوس‌ها و بینی نقش ضربه‌گیر را در برابر صدمات به‌صورت ایفا می‌کنند، تصریح کرد: در صورت برخورد ضربه به ناحیه صورت، سینوس‌ها و بینی به دلیل دیواره نازک خود اولین ناحیه‌ای هستند که تحت‌تأثیر قرار می‌گیرند و می‌شکنند، این عملکرد باعث کاهش شدت آسیب به اندام‌های حیاتی مانند مغز و چشم‌ها می‌شود.

وی به تأثیر صدمات دوران کودکی بر ساختار بینی اشاره کرد و افزود: برخورد‌های مکرر به بینی در دوران کودکی می‌تواند منجر به انحراف تیغه بینی شود که در نتیجه آن فرد دچار مشکلات تنفسی شده و ممکن است در هنگام خواب تنها در یک وضعیت خاص احساس راحتی کند.

این متخصص گوش، حلق و بینی با تأکید بر ارتباط مستقیم آلرژی و بیماری‌های سینوسی اظهار داشت: آلرژی می‌تواند موجب التهاب در دهانه سینوس‌ها شده و زمینه را برای عفونت‌های سینوسی و سینوزیت فراهم کند.

جهانشاهی با بیان اینکه آلرژی درمان قطعی ندارد، گفت: بیماران باید تاحدامکان از تماس با آلرژن‌ها و عوامل حساسیت‌زا پرهیز کنند و در صورت لزوم، به طور مداوم از دارو‌های ضد حساسیت استفاده کنند.

وی با اشاره به شیوع بیشتر سینوزیت در کودکان نسبت به بزرگسالان خاطرنشان کرد: به دلیل کوچک‌تر بودن حفرات سینوسی در کودکان، این بیماری در گروه سنی اطفال شایع‌تر است، علاوه بر این، وجود لوزه سوم در کودکان عاملی مهم در بروز سینوزیت محسوب می‌شود که در بسیاری از موارد، درمان لوزه سوم می‌تواند منجر به بهبود سینوزیت نیز شود.

وی بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی و مدیریت آلرژی در پیشگیری از مشکلات سینوسی تأکید کرد و افزود: مراقبت از سلامت سینوس‌ها می‌تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت تنفس و جلوگیری از بیماری‌های تنفسی ایفا کند.

این متخصص گوش، حلق و بینی تصریح کرد: شروع سینوزیت معمولاً با یک سرماخوردگی ساده آغاز می‌شود، اما در برخی موارد این عفونت به شکل سینوزیت باکتریایی ادامه می‌یابد، از آنجاکه در فصل‌های سرد، شیوع سرماخوردگی و عفونت‌های مرتبط بیشتر است، سینوزیت نیز در این دوره افزایش می‌یابد.

جهانشاهی با اشاره به شباهت برخی علائم سینوزیت و سرماخوردگی، خاطرنشان کرد: سینوزیت علائمی مانند ترشحات طولانی‌مدت بینی، ترشح پشت حلق، گرفتگی بینی، درد در دنده‌های فوقانی، کاهش حس بویایی، احساس بوی نامطبوع از حلق و بینی، تب و خستگی دارد.

وی تأکید کرد: در صورتی‌که این علائم بیش از ۱۲ هفته ادامه داشته باشد، بیماری وارد مرحله مزمن می‌شود که معمولا به دلیل مشکلات ساختاری بینی، ابتلا به آلرژی و عدم مصرف صحیح دارو‌ها رخ می‌دهد.

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: در ۵ تا ۷ روز اول ابتلا به سرماخوردگی، استفاده از درمان‌های خانگی مانند دم‌نوش آویشن و شست‌وشوی مداوم بینی می‌تواند به بهبود علائم کمک کند.

جهانشاهی افزود:، اما درصورتی‌که سینوزیت بیش از ۷ روز طول بکشد، لازم است بیمار به پزشک متخصص مراجعه کند. درمان این بیماری شامل مصرف کامل دارو‌های تجویز شده است و در موارد حاد و مقاوم، عمل جراحی سینوس‌ها توصیه می‌شود.

وی در پایان تأکید کرد: شناخت علائم سینوزیت و تمایز آن با سایر بیماری‌ها، نقش مهمی در درمان مؤثر و جلوگیری از عوارض این بیماری دارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->