جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد سندی بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس | نام «دریای پارس» در نسخه کهن قرآن مُتَرجَم نکاتی در مورد آب آشامیدنی فلورایددار خطر آتش‌سوزی زاگرس در فصل گرما! صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولد ۳ رأس گوزن زرد در پارک ملی کرخه، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروی «زولپیدم» هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش ۳برابری موارد مثبت کووید ۱۹ رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان‌آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چه‌زمانی آغاز می‌شود؟
سرخط خبرها

اهمیت شناخت علائم سینوزیت و روش‌های درمان آن

  • کد خبر: ۳۱۵۹۰۲
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶
اهمیت شناخت علائم سینوزیت و روش‌های درمان آن
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: شناخت علائم سینوزیت و تمایز آن با سایر بیماری‌ها، نقش مهمی در درمان مؤثر و جلوگیری از عوارض این بیماری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر جوانه جهانشاهی با تأکید بر اهمیت سینوس‌ها در عملکرد سیستم تنفسی، نقش آنها را در کاهش انتشار عوامل بیماری‌زا و بهبود کیفیت هوای تنفسی تشریح کرد و گفت: سینوس‌ها به‌عنوان بخشی از ساختار تنفسی، با تهویه هوای ورودی به بدن، به بهبود کیفیت تنفس کمک کرده و تا حدی از انتشار باکتری‌ها و پاتوژن‌ها جلوگیری می‌کنند.

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به ساختار سینوس‌ها گفت: سینوس‌ها شامل چهار گروه اصلی یعنی سینوس‌های پیشانی، فکی، اتموئید (بین دو چشم) و پس‌سری هستند که در هر فرد ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند؛ به‌طوری که هیچ دو انسانی دارای سینوس‌های کاملا مشابه نیستند.

جهانشاهی با بیان اینکه سینوس‌ها و بینی نقش ضربه‌گیر را در برابر صدمات به‌صورت ایفا می‌کنند، تصریح کرد: در صورت برخورد ضربه به ناحیه صورت، سینوس‌ها و بینی به دلیل دیواره نازک خود اولین ناحیه‌ای هستند که تحت‌تأثیر قرار می‌گیرند و می‌شکنند، این عملکرد باعث کاهش شدت آسیب به اندام‌های حیاتی مانند مغز و چشم‌ها می‌شود.

وی به تأثیر صدمات دوران کودکی بر ساختار بینی اشاره کرد و افزود: برخورد‌های مکرر به بینی در دوران کودکی می‌تواند منجر به انحراف تیغه بینی شود که در نتیجه آن فرد دچار مشکلات تنفسی شده و ممکن است در هنگام خواب تنها در یک وضعیت خاص احساس راحتی کند.

این متخصص گوش، حلق و بینی با تأکید بر ارتباط مستقیم آلرژی و بیماری‌های سینوسی اظهار داشت: آلرژی می‌تواند موجب التهاب در دهانه سینوس‌ها شده و زمینه را برای عفونت‌های سینوسی و سینوزیت فراهم کند.

جهانشاهی با بیان اینکه آلرژی درمان قطعی ندارد، گفت: بیماران باید تاحدامکان از تماس با آلرژن‌ها و عوامل حساسیت‌زا پرهیز کنند و در صورت لزوم، به طور مداوم از دارو‌های ضد حساسیت استفاده کنند.

وی با اشاره به شیوع بیشتر سینوزیت در کودکان نسبت به بزرگسالان خاطرنشان کرد: به دلیل کوچک‌تر بودن حفرات سینوسی در کودکان، این بیماری در گروه سنی اطفال شایع‌تر است، علاوه بر این، وجود لوزه سوم در کودکان عاملی مهم در بروز سینوزیت محسوب می‌شود که در بسیاری از موارد، درمان لوزه سوم می‌تواند منجر به بهبود سینوزیت نیز شود.

وی بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی و مدیریت آلرژی در پیشگیری از مشکلات سینوسی تأکید کرد و افزود: مراقبت از سلامت سینوس‌ها می‌تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت تنفس و جلوگیری از بیماری‌های تنفسی ایفا کند.

این متخصص گوش، حلق و بینی تصریح کرد: شروع سینوزیت معمولاً با یک سرماخوردگی ساده آغاز می‌شود، اما در برخی موارد این عفونت به شکل سینوزیت باکتریایی ادامه می‌یابد، از آنجاکه در فصل‌های سرد، شیوع سرماخوردگی و عفونت‌های مرتبط بیشتر است، سینوزیت نیز در این دوره افزایش می‌یابد.

جهانشاهی با اشاره به شباهت برخی علائم سینوزیت و سرماخوردگی، خاطرنشان کرد: سینوزیت علائمی مانند ترشحات طولانی‌مدت بینی، ترشح پشت حلق، گرفتگی بینی، درد در دنده‌های فوقانی، کاهش حس بویایی، احساس بوی نامطبوع از حلق و بینی، تب و خستگی دارد.

وی تأکید کرد: در صورتی‌که این علائم بیش از ۱۲ هفته ادامه داشته باشد، بیماری وارد مرحله مزمن می‌شود که معمولا به دلیل مشکلات ساختاری بینی، ابتلا به آلرژی و عدم مصرف صحیح دارو‌ها رخ می‌دهد.

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: در ۵ تا ۷ روز اول ابتلا به سرماخوردگی، استفاده از درمان‌های خانگی مانند دم‌نوش آویشن و شست‌وشوی مداوم بینی می‌تواند به بهبود علائم کمک کند.

جهانشاهی افزود:، اما درصورتی‌که سینوزیت بیش از ۷ روز طول بکشد، لازم است بیمار به پزشک متخصص مراجعه کند. درمان این بیماری شامل مصرف کامل دارو‌های تجویز شده است و در موارد حاد و مقاوم، عمل جراحی سینوس‌ها توصیه می‌شود.

وی در پایان تأکید کرد: شناخت علائم سینوزیت و تمایز آن با سایر بیماری‌ها، نقش مهمی در درمان مؤثر و جلوگیری از عوارض این بیماری دارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->