کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ قابلیت شگفت‌انگیز ChatGPT: شناسایی موقعیت مکانی عکس‌ها پروژه‌های بلندپروازانه برای زندگی بشر زیر آب انسان‌ها و ربات‌های انسان‌نما در مسابقه دو ماراتن چین رقابت کردند + فیلم انتشار آگهی مسکن بدون ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان ممنوع است اولین ویدیو از رابط کاربری One UI 8 سامسونگ منتشر شد + فیلم جیمز وب شواهدی از حیات فرازمینی در فاصله ۱۲۴ سال نوری زمین کشف کرده است گلکسی M56 سامسونگ معرفی شد + مشخصات و قیمت یک میلیون و ۱۲۲ هزار شماره تلفن فعال در مشهد وجود دارد| ایجاد ۶۰۰ کیلومتر فیبر نوری جدید در سال ۱۴۰۴ بالاخره توکن «پاوز» لیست شد + قیمت و آموزش برداشت نگاهی به اکوسیستم استارتاپی در خراسان رضوی | فرازونشیب‌های یک قطب نوآوری دانشجویان از امروز (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) می‌توانند برای بیمه موبایل و لپ‌تاپ ثبت‌نام کنند کیتی پری و ۵ زن دیگر در مأموریتی کاملا زنانه به فضا رفتند + فیلم ایران آماده است با کمک کشورهای همسایه منظومه ماهواره اینترنتی بسازد اسناد تازه‌منتشرشده سیا از حمله تلافی‌جویانه آدم فضایی‌ها به نظامیان شوروی افزایش قیمت پلی استیشن ۵ در بازار‌های جهانی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) کاهش سود بازرگانی گوشی موبایل بعد از تغییر نرخ محاسباتی ارز برای واردات کالا محبوبیت ایلان ماسک در آمریکا به‌شدت رو به کاهش است فصل دوم سریال لست آف آس (The Last of Us ۲) در چه لوکیشن‎‌هایی فیلمبرداری شده است؟ ویدئویی از ربات انسان‌نمای اطلس درحال کار با دوربین فیلم‌برداری
سرخط خبرها

عارف: شورای عالی دفاع سایبری تشکیل می‌دهیم

  • کد خبر: ۳۱۵۹۲۰
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۹
عارف: شورای عالی دفاع سایبری تشکیل می‌دهیم
معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه تقویت امنیت سایبری موضوع بسیار مهمی برای کشور است، گفت: «برنامه ما این است که شورای عالی برای دفاع سایبری تشکیل بدهیم. بحث‌ها و جلساتی در این زمینه برگزار شده و مهم‌ترین راهبرد ما توسعه سیستم‌های دفاع سایبری است.»

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا عارف در سومین همایش ملی سالانه اطلاعات با عنوان «فناوری‌های نوظهور و آینده اطلاعات» یادآوری کرد تربیت نیرو‌های انسانی متخصص، ایجاد مراکز پاسخگویی به حوادث سایبری، سیاست‌گذاری جامع و یکپارچه و تدوین راهبرد ملی، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و تمرکز بر فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی از دیگر راهبرد‌های این حوزه است.»

او همچنین بر ضرورت تقویت دیپلماسی فناوری در عرصه بین‌الملل تأکید کرد و افزود: «ما در زمینه فناوری‌های نوین، مدت‌ها پیشتاز بودیم اکنون از آن پیشتازی، فاصله گرفته‌ایم، اما می‌توانیم جبران کنیم. از طرفی، ما در این حوزه چهره‌های برجسته و امکانات قابل‌توجهی داریم و باید دوباره به همان جایگاه برگردیم و پیشتازی خود را حفظ کرده و ارتقا دهیم.»

او با بیان اینکه «فناوری‌های نوظهور» هویت و چهره جدیدی برای اطلاعات و داده‌ها ایجاد کرده است، گفت: «ما باید با این تغییرات خودمان را هماهنگ کنیم، تغییرات به‌صورت واقعیتی ملموس خودش را به ما تحمیل می‌کند، متأسفانه در ۱۰۰ سال گذشته، با ورود بیشتر فناوری‌ها برخورد منفی داشته‌ایم و به‌جای آنکه بعد از ورود، با فناوری هماهنگ شویم، مسیر مقاومت و تحریم را پیش گرفته‌ایم و درنتیجه بخشی از فناوری بدون آنکه با آن سازگار شویم، خودش را به ما تحمیل کرده است.»

معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اهمیت فناوری‌های نوین برای جمهوری اسلامی، توضیح داد: «در منطقه‌ای حضور داریم که به‌خاطر حوزه تمدنی مشترک می‌توانیم تأثیر زیادی بر همسایگان و کشور‌های دوست بگذاریم. تأثیرگذاری یعنی بالابردن حاشیه امن، می‌توانیم امنیت را به‌طور طبیعی از طریق فناوری‌های نوین برای کشور و همسایگان ایجاد کنیم. فناوری‌های پیشرفته چندبعدی‌اند و نه‌فقط در ابعاد علمی، فناورانه و اقتصادی باعث رشد می‌شوند بلکه مهم‌تر از همه به افزایش امنیت منتهی شده و ما باید با جامعیت به آنها نگاه کنیم.»

بدبینی‌ها درباره فناوری‌های نوظهور را به حداقل برسانیم

عارف افزود: «ما باید بدبینی‌ها درباره فناوری‌های نوظهور را به حداقل برسانیم، اما این به معنای خوش‌بینی مفرط نیست. فناوری اگر از علم جلو بیفتد، فاجعه‌آمیز می‌شود. ما حاکمیت فناوری را نمی‌خواهیم بلکه حاکمیت علم و استفاده از فناوری در قالب تسهیلگر و ابزار را می‌خواهیم. باید جایگاه مردم را در اطلاعات و جامعه شبکه‌ای بررسی کرده و مردم را آگاه کنیم.»

به گفته او، «مهم‌تر از بحث‌های فناوری، بحث‌های فرهنگی این حوزه است. باید ببینیم می‌خواهیم با این انفجار اطلاعات چه کنیم، چگونه می‌توانیم این داده‌ها و اطلاعات را در خدمت به جامعه، خانواده و حل مشکلات آنها به کار بگیریم. در جامعه‌ای هستیم که به‌محض انتشار یک خبر حتی نادرست، جوان‌های بسیاری آن را برای دوست و آشنا می‌فرستند و حتی اگر خود منتشرکننده خبر هم آن را تکذیب کند، آن را باور نمی‌کنند. در این شرایط باید این حجم داده را مدیریت کرد.»

او تأکید کرد: «از جامعه اطلاعاتی خواهش می‌کنم که روش حذف را کنار بگذاریم؛ این بحثی است که ۴۰ سال است آن را مطرح می‌کنم. در جامعه اطلاعاتی و در انقلاب صنعتی چهارم، با روش حذف و منع جواب نمی‌گیریم. باید با حضور مثبت و مدیریت صحیح در مسیری که صلاح و خیر جامعه است، حرکت کنیم.»

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->