به گزارش شهرآرانیوز، با نزدیکشدن به روزهای پایانی سال افزایش معاملات خودرو دور از انتظار نیست، اما وضعیت نامشخص صنعت خودرو در سال آینده باعث کاهش رونق معاملات شده است.
از طرفی هرگونه نوسان در قیمت ارز و تغییرات سیاستهای کلان اقتصادی، قیمتها در بازار خودرو دستخوش تغییرات میکند، اما در شرایط فعلی ادامه رکود در بازار خودرو دور از انتظار نیست.
اینطور که روند معاملات در بازار خودرو نشان میدهد تغییرات اخیر در نرخ ارز، سیگنالهای جدیدی را به بازار خودرو ارسال کرده، اما بهنظر میرسد، بازار خودرو نسبت به سایر بازارها با قیمت ارز همخوانی ندارد و مسیر خودرو از نوسان نرخ ارز جدا شده است.
نوسان نرخ ارز نیز قدرت تصمیمگیری و خطرپذیری را از مردم گرفته و به دلیل آثار روانی آن بر بازار، نوعی سردرگمی ایجاد کرده است.
در همین راستا مسیح فرزانه، کارشناس بازار خودرو در رابطه با تاثیر افزایش قیمت دلار در بازار خودرو، اظهار کرد: بازار هوشمند است و خودش را با نبض واقعی اقتصاد هم راستا و هماهنگ میکند.
وی افزود: پس از حذف ارز نیمایی در ۲ ماه گذشته منشا ارز در بازار مبادلهای قرار گرفت و با تغییر قیمت از حدود ۵۵ هزار به حدود ۶۸ هزار تومان دلار، باید انتظار تغییرات قیمتی در طرحهای فروش خودروسازان را داشت که این امر تقریبا از یک ماه پیش بهصورت آرام درحال رخدادن است.
این کارشناس بازار خودرو با اشاره به اینکه اخیرا مونتاژکاران نیز به مسیر افزایش قیمت پیوستهاند، گفت: با نوسانات اخیر نرخ ارز طبعا تغییرات قیمتی با رشد حدودا ۲ تا ۳ درصدی در بازار داخلیها و مونتاژیها دیده میشود که با شرایط کنونی اقتصاد اتفاق عجیبی نیست.
فرزانه در مورد وضعیت قیمت خودروهای وارداتی نیز اظهار کرد: خودروهای وارداتی باتوجه به جداشدن زمین بازیشان از خودروهای داخلی در بحث قیمتی و رکود تورمی تعمیقشده در بازار و همچنین بهواسطه کمبود نقدینگی در دست مصرفکننده در کنار واردات و شمارهگذاری قطره چکانی در این مدت با تعدیل قیمت روبهرو بوده است، اما در مقاطعی افزایش قیمت جزئی در بازار وارداتیها دیده شده است.
این کارشناس بازار خودرو گفت: در حقیقت بهدلیل رکود تورمی و کمبود نقدینگی در بازار و عملا هوشمندبودن بازارهای سرمایهای در طی یک سال گذشته تاثیرگذاری قیمت دلار بر خودرو به میزان قابل توجهی کم شده؛ در حقیقت قیمت خودرو در بازار تقریبا ۳۵ درصد از ارزش حقیقی دلار عقبتر است.
وی تاکید کرد: درکنار موارد مطرحشده، وعدههای سیاستگذار تا بهمن امسال در مورد واردات خودرو محقق نشده و قولهای داده شده درباره تخصیص ۲ میلیارد یورو ارز واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ با توجه به کارانبودن روش واردات در یک سال و نیم گذشته و قرارنگرفتن در مسیر تنظیمگری و شرایط پیشروی اقتصاد سیاسی دور از دسترس بهنظر میرسد.
فرزانه در مورد پیشبینی وضعیت بازار در روزهای پایانی سال گفت: بازار پیش روی خودرو تا پایان امسال با وجود تفاسیر بالا در رکود تورمی تعمیق شده ادامه مسیر خواهد داد؛ از طرفی افزایش تقاضا در آستانه نوروز میتواند فشار کاذبی بر قیمتها وارد کند و روند افزایش تدریجی را سرعت بخشد.
منبع: میزان