استاندار خراسان رضوی: هم‌استانی‌ها، همشهریان و هموطنانی که مهمان ما هستند به پویش خراسانی «یک، دو، سه طبیعت» بپیوندند واکنش تند آمریکا و اتحادیه اروپا به رزمایش نظامی چین در اطراف تایوان عراقچی: گزینه نظامی علیه ایران وجود ندارد | ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست واکنش سازمان ملل در پی تهدیدات ترامپ علیه ایران درخواست مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای سفر به ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران | صنعت پهپادی هدف تحریم جلوگیری حشد شعبی از ورود تروریست‌ها از سوریه به عراق پزشکیان به‌زودی عازم باکو می‌شود روسیه برای ایجاد گفت‌وگوی سازنده میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد شمار شهدای غزه به بیش از ۵۰ هزار شهید از آغاز جنگ افزایش یافت (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ادعای رژیم صهیونیستی درباره ترور یکی از مسئولان حزب الله (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: مصمم هستیم همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کنیم ترامپ برای دانشگاه‌های حامی فلسطین خط و نشان کشید شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت + فیلم بازخوانی ماجرای یوم الله ۱۲ فروردین و آغاز ممتازترین مردم سالاری دینی عراقچی: حمایت از مقاومت ادامه دارد تأکید مهاجرانی بر پاسداشت اهمیت مردم در حکمرانی بیش از ۲۰ حمله هوایی آمریکا به استان‌های صنعا و صعده یمن قطر و رژیم صهیونیستی در رزمایش یونان شرکت کردند (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) انگلیس: ما همراه با شرکای اروپایی خود برای مقابله با روسیه و دفاع از امنیت خودمان گام برمی‌داریم روز جمهوری اسلامی ایران؛ روز پیروزی ملت پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۱۲ فروردین ماه روز جمهوری اسلامی برگزاری مراسم تشییع پیکر دو پلیس فداکار کلانتری شهید رجایی مشهد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ترامپ شرط توقف حملات به یمن را اعلام کرد لاریجانی: اگر آمریکا اشتباه کند، ایران به سمت سلاح هسته‌ای می‌رود اطلاعیه سپاه درباره توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس سخنگوی دولت: با متخلفان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد برخورد می‌شود عراقچی: اجازه نمی‌دهیم کسی با زبان زور با ما صحبت کند
سرخط خبرها

فرمانده کل ارتش: دشمن‌شناسی، موضوع‌شناسی، ماهیت‌شناسی و هدف‌شناسی نخبگان در جنگ شناختی ضروری است

  • کد خبر: ۳۱۷۰۲۶
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷
فرمانده کل ارتش: دشمن‌شناسی، موضوع‌شناسی، ماهیت‌شناسی و هدف‌شناسی نخبگان در جنگ شناختی ضروری است
فرمانده کل ارتش با تأکید بر اینکه نخبگان، فرماندهان عرصه جنگ شناختی هستند، گفت: نخبگان از موضوعات آگاهی داشته و دشمن‌شناسی، موضوع‌شناسی، ماهیت‌شناسی و هدف‌شناسی قوی دارند؛ از این رو آن‌ها باید در این زمینه فرماندهی کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی روز دوشنبه (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) در نخستین همایش ملی جنگ شناختی که در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) برگزار شد، گفت: جنگ شناختی یکی از موضوعات مهم در جهان به شمار می‌رود، اگرچه چند سال بیشتر نیست که در ادبیات و واژه‌ها مورد استفاده می‌شود.

سرلشکر موسوی ضمن اشاره به اینکه افرادی که دانشمندان حوزه جنگ شناختی هستند باید در این حوزه تبیین کنند، تصریح کرد: جنگ نرم و جنگ شناختی در نقاطی با یکدیگر همپوشانی دارند و ممکن است در برخی نقاط جنگ نرم ابزار جنگ شناختی باشد.

وی افزود: هدف جنگ نرم این است که مخاطب را به اشتباه بیندازد و او را وادار به دریافت و تصمیم اشتباه کند اما در جنگ شناختی هدف این است که مخاطب اصلاً فکر نکند و دستگاه فکری او را از کار بیاندازند. یعنی مخاطب اصلاً نتواند تصمیم گیری کند و پس از اینکه از تصمیم گیری عاجز شد برای او تصمیم بگیرند.

فرمانده کل ارتش ادامه داد: در این نوع جنگ، فرد با وجود اینکه دارای چشم بینایی است اما قادر به دیدن نیست. در واقع هدف جنگ شناختی از کار انداختن قدرت فهم و قوه ادراک افراد است.

وی گفت: حسن یا عیب جنگ شناختی این است که دفعتاً اتفاق نمی‌افتد بلکه تدریجی رخ می‌دهد لذا می‌توان برای مقابله با آن تدابیر خاصی اندیشید. کارکرد اصلی جنگ شناختی این است که یک فرد به همه چیزها شک کند حتی بدیهیات. در بسیاری از سریال‌های تاریخی که در همه جای جهان تولید می‌شود حتی در کشور ما شاهد جنگ شناختی بسیاری هستیم. به نحوی که یک طرف با جنگ شناختی افراد طرف مقابل را فریب می‌دهند تا اهداف مورد نظر خود را به پیش ببرند.

موسوی افزود: ما این روزها با چنین موضوعی مواجه هستیم و افراد آنچه دشمنان می‌خواهند را انجام می‌دهند و تصمیمات آن‌ها را اجرا می‌کنند.

فرمانده کل ارتش، نخستین راهکار مقابله با جنگ شناختی را استفاده از جهاد تبیین دانست و تاکید کرد: باید این کار از طریق توان نخبگان انجام شود چون به همه موضوعات آگاهی داشته و ماهیت و هدف شناسی قوی دارند و دشمنان را به خوبی می‌شناسند. نخبگان فرماندهان عرصه جنگ شناختی هستند و باید جنگ شناختی را فرماندهی کنند.

وی افزود: مرحله بعدی، لجاجت و رد واقعیت‌ها است، نقاط برگشتی در افکار افراد و جوامع وجود دارد که می‌توان به آن نقاط برگشت. هنوز هم ناموس، غیرت ملی و خداباوری یک نقطه بازگشت مهم است و ناگزیر هستیم به نقاط پایدار و محکم بازگردیم تا کسی را که در این مرحله از جنگ شناختی تحت تاثیر قرار گرفته را بازگردانیم و بتوانیم جنگ شناختی را خنثی کنیم.

فرمانده کل ارتش یاد اور شد: یکی از بزرگترین اتفاقات که تو دهنی محکمی به دشمنان ما بود و نشان داد که در جنگ شناختی خود چه میزان موفق بوده‌اند حماسه بزرگ مردم در ۲۲ بهمن بود. دشمنان در ۲۲ بهمن منتظر اتفاقات مهمی بودند اما همه نقشه‌های آن‌ها نقش بر آب شد چون ملت با حماس آفرینی حضور پیدا کردند.

وی افزود: درمان جنگ شناختی مداوای شناختی است. باید در این عرصه به حوزه مداوای شناختی وارد شویم که کار پیچیده‌ای است نه یک کار ساده. ما در ایران دارایی‌های بسیاری داریم که می‌توانیم با آن‌ها افراد را مداوای شناختی کنیم و بازگردانیم.

سرلشکر موسوی در ادامه گفت: نکته بعدی، موضوع بازدارندگی شناختی است یعنی به گونه‌ای عمل کنیم که دشمن در اجرای تهاجم شناختی خود دچار تردید شده و ناکام بماند.

وی با بیان اینکه بازدارندگی شناختی اصول خاص به خود را دارد گفت:  یکی از ویژگی‌های آن تاب آوری شناختی است که بیش از هر چیز دیگری می‌تواند بازدارندگی شناختی ایجاد کند البته پیشگیری شناختی، دفاع هوشمندانه و آفند عالمانه شناختی نیز نیاز دارد.

فرمانده کل ارتش یکی دیگر از جنگ شناختی خودزنی شناختی عنوان کرد گفت:  خودزنی شناختی یعنی اینکه فردی داوطلبانه دستگاه اندیشه و محاسباتی خود را خاموش کرده اصلاً اندیشه نکند. پایه خود زنی شناختی یا ناشی از خودباختگی است یا ناشی از خودشیفتگی و کوچک پنداری یا بزرگ بینی است یا به عبارت بهتر حقیر پنداری که هر دو غلط است یعنی ما نباید خودمان را کوچک بنگاریم نه خود بزرگبین و خودشیفته باشیم.

وی با بیان اینکه واقعیت ها و حقایق بالقوه و بالفعل خود را درک کنیم چرا که ما توانایی و استعداد زیادی داریم گفت:  ظرفیت‌های بالقوه فراوانی در انسان‌ها و در جوامع در کشورها وجود دارد که بلااستفاده مانده باید از آنها استفاده کنیم. نباید خودمان را حقیر بپنداریم و نباید خودمان را بیش از آنچه که واقعیت داره بزرگ بپنداریم. 

فرمانده ارتش افزود:  در مورد دشمن هم همین گونه است نباید دشمن را آنقدر بزرگ یا کوچک دید، واقعیت های دشمن را  باید دید و برای همه واقعیت‌های آن برنامه‌ریزی کرد. کسانی یا جوامعی یا کشوری هایی هستند که تغییری در جایی دنیا صورت می گیرد همه داشته ها و  عزت خودشان را کادو پیچ آماده، تقدیم می کنند،  این یعنی خودباختگی، کوچک پنداری ، یعنی دشمن را بیش از حد بزرگ دانستن.

سرلشکر موسوی در ادامه گفت: یه کسی در جایی یک دیوانه ای ، حرف های بی ربط موهونی که خودش هم قبول ندارد، دیگران هم قبول ندارند نزدیکانش هم می گویند این آقا دارد حرف های بی ربط می زند، باعث اذیت دیگران می شوند یعنی خودشیفتگانی با یک توهمی با یک برداشت غلطی از خود و دیگران بخشنامه برای دیگران صادر می کنند که خود زنی شناختی است این خود زنی شناختی چه این طرف باشد چه آن طرف برای دیگران خطرناک است.

وی افزود:  همچنین رفتارهایی که ناشی از خود باختگی است خود و اطرافیان و جامعه خود را دچار مشکل، از دست دادن ارزش ها ، داشته ها و محاسبه غلط می کند که مبنا آن یک خود زنی شناختی و خودشیفتگی است.

وی در ابتدای سخنان خود گفت: امروز روز قیام مردم تبریز در ۲۹ بهمن ۵۶ است که در چهلم شهدای قم قیام کردند و با وجود اینکه جرقه اولیه در ۱۹ دی در قم آغاز شد اما اگر خیزش مردم تبریز و آذربایجان نبود شاید اکنون تاریخ به نحو دیگری رقم می‌خورد. 

وی افزود: این مردم تبریز بودند که کار را آغاز کردند و سپس شهرهای دیگر همچون مشهد کار را ادامه دادند و پس از یک سال به ۲۲ بهمن ۵۷ سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) منتهی شد. در اینجا باید به مردم تبریز که مظهر شور و غیرت هستند، درود بفرستیم.

در حاشیه اولین همایش ملی جنگ شناختی در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس)، تعدادی از کتاب‌ها و نشریات حوزه جنگ شناختی توسط امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش رونمایی شد.

امیر سرتیپ دوم مجتبی رمضان زاده معاون جنگ نرم ارتش به نمایندگی از نویسندگان حوزه علوم شناختی در اولین همایش ملی جنگ شناختی در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) توسط امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش تقدیر شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->