به گزارش شهرآرانیوز، کوروش ربیعی روز اظهار کرد: از ابتدای امسال ۲ پلنگ بیمار و ۲ خرس پس از زندهگیری، در طبیعت رهاسازی شدند.
وی با بیان این که، ۲ قلاده پلنگ بیمار در چاهی گرفتار شده بود که پس از زنده گیری و درمان رهاسازی شد، گفت: همچنین ۲ قلاده خرس نیز در تله گرفتار شده بود و با کمک ماموران یگان حفاظت محیطزیست، از مرگ نجات یافتند.
ربیعی اضافه کرد: شرایط رهاسازی به این صورت است که پس از گزارش دریافتی مبنی بر گرفتار شدن حیاتوحش در تله سیمی باحضور ماموران حیوان زندهگیری و پس از معاینه و بررسی وضعیت حیوان و اطمینان از سلامتی در طبیعت رهاسازی میشود.
مسئول حیاتوحش ادارهکل حفاظت محیطزیست مازندران خاطرنشان کرد: لازم است مردم از نصب تلههای سیمی و یاهرنوع دام و تله که تهدید جدی برای انواع جانوران وحشی است، خودداری کنند.
پلنگ ایرانی که نام علمی آن ' پنترا پاردوس تولیانا Panthera pardus tulliana ' و نام انگلیسی آن هم ' پرشین لئوپارد Persian Leopard ' است، بزرگترین یا یکی از بزرگترین زیرگونههای پلنگ است که بومی غرب آسیا محسوب میشود.
پلنگ ایرانی بزرگترین گونه پلنگ در دنیا است که زیستگاهی گستردهای در کشور دارد و جمعیت آن که بنا بر برخی آمارها از ۵۰۰ تا ۸۰۰ قلاده برآورد میشود در استانهای شمالی، خراسان رضوی و شمالی، سمنان، فارس، یزد و سیستان و بلوچستان مشاهده شده است.
یکی از بزرگترین زیستگاههای پلنگ ایرانی جنگلهای شمال کشور است که بر اساس گزارش محیط زیست بیش از یکصد قلاده آن با شیوه ردزنی شناسایی شدند. بنا به اعلام اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران، ۲۴ درصد وسعت مازندران جزو ۲۱ منطقه چهارگانه محیط زیست است که شامل بیش از ۵۰۰ هزار هکتار تحت مدیریت اداره کل حفاظت از محیط زیست استان است.
مناطق چهارگانه محیط زیست شامل پارک ملی، اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده است. مازندران دارای پارکهای ملی شاهدژ، پابند و نیز پناهگاه حیات وحش میانکاله، سمسکنده و دشت ناز، دو دانگه و چهار دانگه و فریدونکنار است.
آثار طبیعی ملی این استان شامل خشکه داران، قلل سه گانه علم کوه، تخت سلیمان، سیاه کوه و دماوند و همچنین دیگر مناطق حفاظت شده است.
منبع: ایرنا