قیمت بلیت سینما‌ها ۱۰۰ هزار تومان تعیین شد (۳ اسفند ۱۴۰۳) سریال انیمیشن ابرقهرمان‌ها آماده پخش شد اکبر عبدی مهمان برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی + زمان پخش همه‌چیز درباره سریال ذهن زیبا که در ایام ماه رمضان ۱۴۰۳ روی آنتن تلویزیون می‌رود + بازیگران و خلاصه داستان سریال بلیت یک طرفه در راه شبکه نمایش خانگی شنای قیمت‌ها در طول ارز جیسون استاتهام با فیلم اکشن سرکشی در راه سینما متولد ماه شعر | یادی از محمدتقی صبورجنتی، شاعر داستان‌نویس، نقاش و روزنامه‌نگار مشهدی جشنواره فیلم فجر، گیشه را از رونق انداخت فیلم زیبا صدایم کن اثر رسول صدرعاملی، از داوران انجمن منتقدان سینما جایزه گرفت معضلی که می‌تواند زیرپوستی، تنهایی را به تعداد انسان‌ها تکثیر کند زمان پخش فصل دوم سریال آخرین بازمانده اعلام شد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ استوری غم‌انگیز هوتن شکیبا برای منوچهر والی‌زاده + عکس پخش قسمت آخر سریال قهوه پدری روی پرده سینما برگزیدگان بخش «تجلی اراده ملی» جشنواره فیلم فجر را بشناسید لاله مرزبان و میرسعید مولویان در پشت صحنه سریال آبان + عکس فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۲ و ۳ اسفند ۱۴۰۳) + خلاصه داستان و زمان پخش کتاب سیمای رامبراند به کتاب‌فروشی‌ها آمد اختتامیه جشنواره بین‌المللی رسانه و فضای مجازی «سلمان» در مشهد برگزار شد + فیلم
سرخط خبرها

جشنواره سلمان، بستری برای تقویت جریان‌های معرفتی و دینی

  • کد خبر: ۳۱۷۴۷۶
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۴
جشنواره سلمان، بستری برای تقویت جریان‌های معرفتی و دینی
آرش ضیائی هولاسو، دبیر علمی جشنواره بین المللی رسانه و فضای مجازی «سلمان»، از زمینه‌ها و اهداف برگزاری آن می‌گوید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، از سال گذشته، به برگزاری رویدادی همت گماشته است که آن را «فرصتی برای نمایش ایده‌ها، طرح‌ها و تولیدات نوآورانه در قالب رسانه‌های نوین» اعلام کرده است. جشنواره بین‌المللی رسانه و فضای مجازی «سلمان» قرار است برای معرفی و تکریم فعالان رسانه‌ای و مجازی عرصه دین بستری مناسب فراهم بیاورد.

دومین دوره این جشنواره، امروز (اول اسفند ۱۴۰۳)، با برگزاری اختتامیه و معرفی برگزیدگان، به‌پایان می‌رسد؛ به‌همین‌مناسبت، با آرش ضیائی هولاسو، دبیر علمی جشنواره بین‌المللی رسانه و فضای مجازی «سلمان»، گفت‌و‌گو کرده‌ایم تا او دراین‌باب جزئیات بیشتری به ما بگوید.

برگزاری جشنواره «سلمان» چه اهمیتی داشت؟

ضرورت داشت بستری برای شناسایی و حمایت از فعالان جهادگر، معتقد و خلاق فضای مجازی فراهم آید. جشنواره بین المللی رسانه‌ای و فضای مجازی «سلمان»، با هدف پرکردن خلأ جدی درزمینه کنشگری دینی و معرفتی فضای مجازی طراحی و برگزار می‌شود. ما در کشور جشنواره‌های متعددی در حوزه‌های مختلف رسانه‌ای داریم، اما تاکنون هیچ رویدادی به صورت تخصصی و به طور مستقیم به شناخت فعالان فضای مجازی و تقدیر از آن‌ها که آثارشان در حوزه معرفتی و دینی الهام بخش، نوآورانه و اثربخش است نپرداخته است.

این جشنواره به دنبال کشف چهره‌هایی است که اغلب در سایه فعالیت می‌کنند و آثارشان آن چنان که باید دیده نمی‌شود. یکی از مهم‌ترین اهداف ما این بوده است که فضای مجازی از یک محیط صرفا سرگرم کننده و مصرفی به بستری برای گسترش معرفت‌ها و مفاهیم دینی و معنوی تبدیل شود. جشنواره «سلمان» این فضا را فراهم کرده است تا آثار مؤثر و حرفه‌ای که در همین بستر تولید می‌شوند شناسایی شوند و افراد فعال در این حوزه مشمول حمایت قرار گیرند و کمک دریافت کنند.

میزان استقبال از این جشنواره چقدر بود؟

باتوجه به استقبال گسترده و فراگیر مخاطبان جشنواره از فراخوان، مهلت ارسال آثار به دبیرخانه دو نوبت تمدید شد. در این فاصله بیش از هزار اثر دریافت کردیم که در پنج بخش اصلی و یک بخش ویژه دسته بندی شده‌اند. بخش‌های اصلی شامل «تولیدات چندرسانه‌ای»، «فعالان شبکه‌های اجتماعی»، «برنامه‌های کاربردی (نرم افزارها، اپلیکیشن ها، بازی و سرگرمی، زیرساخت ها، و دیجیتال مارکتینگ و علوم سایبری)»، «هوش مصنوعی» و «پویانمایی» است.

بخش ویژه نیز ذیل عنوان «بین الملل و جبهه مقاومت» پذیرای افراد فعال و کنشگر و آثار ایشان بوده است. دراین میان، بخش «تولیدات چندرسانه‌ای»، با دریافت نزدیک به نیمی از آثار ثبت شده، بیشترین حجم آثار را به خود اختصاص داده است. این استقبال نشان دهنده یک تحول مثبت در عرصه تولید محتوای رسانه‌ای متعهد و مفید در فضای مجازی است.

دلیل توجه خاص به جبهه مقاومت چیست؟

یکی از نکات برجسته جشنواره همین توجه به عرصه بین الملل و جبهه مقاومت بود. ما تلاش کردیم در این بخش با رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی کشور‌های مختلف حوزه مقاومت، مانند لبنان، فلسطین، عراق و یمن، تعاملات مؤثری برقرار کنیم. هدف این است که بتوانیم از ظرفیت‌های رسانه‌ای این کشورها، که در خط مقدم مبارزه با امپریالیسم رسانه‌ای غرب و رژیم صهیونیستی قرار دارند، به طور دقیق مطلع شویم و تجربیات حاصله در این موضوع را مبادله کنیم و به اشتراک بگذاریم. این تعاملات بین المللی گامی مهم درراستای تقویت جبهه مقاومت و پیوند میان رسانه‌های متعهد جهان اسلام است.

فرایند داوری آثار چگونه بوده است؟

فرایند بررسی و داوری آثار به صورت دقیق در دو مرحله انجام شده است: در مرحله اول، اعضای هیئت علمیِ هر بخش سطح آثار ثبت شده را بررسی کردند و هرکدام از داوران تعداد دوبرابر ظرفیت تقدیرشوندگان را برای انتخاب نهایی به مرحله دوم فرستادند؛ در مرحله دوم، پس از گفت‌و‌گو‌های فنی میان داوران و بررسی دقیق تر، در هر بخش، سه اثر که حائز بیشترین میانگین امتیاز شده بودند برای تقدیر در مراسم پایانی معرفی شدند. برای ارزیابی و داوری، سعی شد که از متخصصان فعال حوزوی در هر بخش بیشترین بهره برداری صورت بگیرد. درکنار داوران حوزوی، از افراد فعال و متخصص غیرحوزوی و دانشگاهی هم استفاده شد.

اختتامیه چه برنامه‌هایی را شامل می‌شود؟

مراسم اختتامیه جشنواره «سلمان»، که امروز، اول اسفندماه ۱۴۰۳، برگزار می‌شود، سه بخش اصلی دارد. بخش اول، که مراسم افتتاحیه است، در ساعت آغازین روز برگزار می‌شود و میزبان برخی از مقامات ملی است. این بخش به هدف تبیین اهداف جشنواره و ترسیم افق پیش رو، و همچنین رونمایی از برخی آثار و محصولات نوآورانه برنامه ریزی شده است.

بخش دوم این مراسم، بعدازظهر، به برگزاری پنل‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی اختصاص دارد که زمینه‌ای است برای انتقال تجربیات، افزایش مهارت‌ها و همچنین بحث‌های فنی در حوزه‌های مختلف رسانه و فضای مجازی. بخش سوم و پایانی نیز مراسم اختتامیه و اعلام نتایج است که با معرفی برگزیدگان جشنواره و تقدیر از ایشان همراه می‌شود.

این مراسم فرصتی است برای قدردانی از تلاش‌ها و خلاقیت‌های افرادی که در این جشنواره موفق عمل کرده‌اند. از این سه بخش، هدف ما این است که هم دستاورد‌های بدیع فعالان فضای مجازی معرفی شود، و هم بستری برای یادگیری و شبکه سازی میان فعالان این حوزه فراهم آید.

هدف از برگزاری پنل‌ها و کارگاه‌ها چیست؟

یکی از نوآوری‌های جشنواره «سلمان» برگزاری پنل‌ها و کارگاه‌های آموزشی و تخصصی برای شرکت کنندگان است. ما، به ویژه برای اینکه جشنواره در سطح رویداد نمایشی نمانَد، چندین پنل تخصصی با موضوعات کاربردی و مبتلابِهِ روز درنظر گرفتیم؛ در این پنل ها، موضوع‌هایی نظیر نقش هوش مصنوعی در تولید محصولات نوآورانه، الزامات شبکه سازی و کنشگری فعال رسانه‌ای، نقش جوانان در فضای مجازی در تقویت جبهه مقاومت، نحوه انتقال تجربیات بین المللی در حوزه رسانه، و شیوه‌های تبلیغات دیجیتال بررسی می‌شوند. شورای عالی فضای مجازی برای شرکت کنندگان در این کارگاه‌ها گواهی نامه‌های مهارتی معتبر صادر خواهد کرد.

این مسیر به کجا می‌انجامد؟

این اختتامیه پایان کار نیست، بلکه آغاز مسیری تازه است. ما به دنبال این هستیم که فعالان فضای مجازی را به یکدیگر معرفی کنیم و برای شبکه سازی و همکاری میان آن‌ها در بخش‌های تخصصی زمینه‌ای فراهم بیاوریم. این اقدام، نه تنها ممکن است به تولید محتوا‌های باکیفیت‌تر منتج شود، بلکه شاید بستری فراهم کند برای بهره برداری از ظرفیت‌های جمعی برای حرکت‌های فرهنگی و دینی در فضای مجازی، حتی در گستره جهانی.

امیدوارم جشنواره بین المللی رسانه و فضای مجازی «سلمان» در آینده نیز با قدرت و تأثیری چشمگیرتر ادامه یابد و الگویی برای دیگر رویداد‌های مشابه شود. با خلاقیت‌ها و نوآوری‌های آتی، جشنواره «سلمان» ظرفیت آن را دارد که به یکی از اثرگذارترین و معتبرترین رویداد‌های رسانه‌ای و فضای مجازی در سطح بین المللی تبدیل شود و به تقویت جریان‌های دینی و معنوی در فضای مجازی جهانی کمک کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->