به گزارش شهرآرانیوز، سیدجلیل بامشکی امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳) در نشست خبری اولین جشنواره بینالمللی سیمرغ اظهار کرد: جشنواره بینالمللی سیمرغ با رویکرد اصلی احیای هنرهای حماسی و نقالی، پردهخوانی، شاهنامهخوانی و دیگر هنرهای قدیمی و کهن ایرانزمین برگزار میشود.
وی عنوان کرد: این جشنواره باوجود ظرفیتهای غنی کشور در این زمینه، به دنبال معرفی بیشتر این هنرها به ویژه به نسل نوجوان و جوان است.
بامشکی در تشریح اهداف جشنواره بیان کرد: ترویج هنر نقالی و پردهخوانی، احیای این میراث فرهنگی کهن و انتقال آن به نسلهای آینده، حفظ و گسترش فرهنگ غنی ایرانی، ایجاد فضایی برای آشنایی کودکان و نوجوانان با داستانهای ملی، مذهبی و حماسی، ایجاد بستر مناسب برای هنرمندان و فراهمکردن زمینهای برای نمایش آثار و بروز خلاقیتهای هنری از مهمترین اهداف این جشنواره است.
رئیس اولین جشنواره بینالمللی سیمرغ، در ادامه، نقالی و پردهخوانی، شاهنامهخوانی و مرشدخوانی یا ضرب و زنگ پهلوانی را در رده سنی بزرگسالان و کودک و نوجوان، بخش ملل را ویژه کشورهای فارسیزبان و حماسههای عاشورایی و رضوی را ازجمله محورهای جشنواره سیمرغ برشمرد و از برگزاری نمایشگاه پردهها و نقاشیهای قهوهخانهای در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
وی اظهار کرد: فراخوان رسمی اولین جشنواره سیمرغ از امروز آغاز شده و تا انتهای اسفندماه ادامه دارد؛ ضمن اینکه داوری آثار به صورت غیرحضوری و با بررسی توسط داوران و حضوری با اجرای آثار برتر در بخش نهایی انجام خواهد شد.
بامشکی در تشریح جزئیات محوری جشنواره عنوان کرد: بیان سبک زندگی، علم و عمل حضرترضا(ع)، زندهنگهداشتن معارف علوی و واقعه غدیرخم و عاشورا، احیا و ترویج اشعار و متون ادبی غنی ایرانی و اسلامی، پاسداشت فرهنگ ولایتمداری در جامعه ایرانیاسلامی، ترویج اخلاق و جوانمردی برگرفته از سیره نبوی و علوی و همچنین شاهنامه فردوسی، شاهنامه و خانواده، شاهنامه و حماسه، شاهنامه و یزدانپرستی و شاهنامه و خردورزی در این جشنواره موردتأکید است.
وی در بخشی از سخنان خود گفت: جشنواره سیمرغ بر اهمیت جایگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی و رویکرد حماسی ایشان به توحید، ولایت، امامت و تشیع تأکید دارد.
بامشکی عنوان کرد: محتوای مناسبی توسط دبیرخانه تدارک دیده شده که بر روی سایت جشنواره قرار خواهد گرفت و در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد.