راهکار‌های واقعی برای مقابله با خشکی پوست در سرما | چرا بیشتر کرم‌ها جواب نمی‌دهند؟ سازمان غذا و دارو: از قارچ‌های خودرو در طبیعت به هیچ وجه استفاده نکنید ادعای شاکی پرونده بازیگر سینما: پیشنهاد ۵۰ میلیارد تومانی داد تا شکایت نکنم افزایش مسمومیت کودکان با مواد شبه‌تریاک در سال‌های اخیر مخلوط سفیدکننده‌ها، قاتل خاموش خانه! انار بدن را برای مقابله با بیماری‌های فصل سرد واکسینه می‌کند | داروخانه سیار پاییز ۱۷هزار و ۶۶۰ تماس با اورژانس اجتماعی مشهد از ابتدای ۱۴۰۴ | کودک‌آزاری در صدر تماس‌های سامانه ۱۲۳ مدیریت بحرانِ آلودگی هوا نیازمند بازنگری راهکارهایی برای گذار بهتر از سالمندی | نه تجربه داریم، نه آماده ایم شکایت از برادر به خاطر سرقت پس از هشت ماه | دعوای کودکانه برادران میان‌سال دستگیری سرکرده‌های باند «ساعت‌های طلایی» در مشهد زلزله قوی ترکیه را لرزاند (۵ آبان ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی کارگروه گردوغبار برای شهروندان مشهدی صادر شد (۵ آبان ۱۴۰۴) راز سفید شدن موها چیست؟ آتش‌سوزی در جنگل‌های ارس هزار مسجد مهار شد | نابودی هزار اصله نهال در کلات (۵ آبان ۱۴۰۴) + فیلم تأکید وزارت بهداشت بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای مقابله با پشه «آئدس» و کنترل تب دِنگی زن مفقود شده سبزواری پس از یک هفته در یک چاه ۱۵ متری پیدا شد + فیلم با ۴۰۰۰ قدم پیاده‌روی در هفته، مرگ را از خود دور کنید آیا تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول خون می‌شود؟ تفاهم اولیه با سرمایه‌گذار ترک برای اجرای طرح قطار مشهد_گلبهار_چناران هشدار پلیس فتا: فریب آگهی‌های استخدام جعلی در دیوار و شیپور را نخورید شینا انصاری: هیچ ملتی از خطر بحران‌های زیست‌محیطی مصون نیست پیشرفت ۸۰ درصدی واکسیناسیون تب برفکی در خراسان رضوی | هیچ موردی از سویه غیربومی در استان مشاهده نشده است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۵ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر سرمای آخر هفته باشند تربیت بدنی، پروردن روح و جان دانش‌آموزان است آمار مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج | این استان‌ها بیشترین موارد مسمومیت را دارند آیا گرسنگی طولانی‌مدت می‌تواند به کاهش وزن مؤثرتر کمک کند؟
سرخط خبرها

ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران

  • کد خبر: ۳۱۸۰۳۴
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸
ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران
پژوهشگران دانشکده علوم دانشگاه تهران، موفق شدند با استفاده از نوعی نانوکامپوزیت، تکنیک‌های استخراج و تشخیص نوع و میزان وانیلین به کاررفته در شیر خشک را ارتقاء دهند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در پژوهشی که به تازگی توسط محسن آقازیارتی دانشجوی دکتری رشته شیمی تجزیه دانشگاه تهران و به راهنمایی حسن سرشتی استاد دانشکده شیمی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران انجام شده، روش پیشرفته‌ای برای تشخیص وانیلین طبیعی از وانیلین سنتزیِ به کار رفته در مواد غذایی پیشنهاد شده است.

سرشتی در ارتباط با تفاوت وانیلین طبیعی و مصنوعی با بیان اینکه، وانیلین از غلاف گیاه وانیل (Vanilla planifolia) به دست می‌آید و به دلیل کاربرد فراوان در صنایع غذایی به ویژه در تولید بستنی، شیرخشک و پودرکیک به عنوان ملکه طعم‌دهنده‌ها شناخته می‌شود، افزود: امروزه به دلیل تقاضای فزاینده جهانی برای این ماده، تولید نوعی وانیلین مصنوعی یا سنتزی از طریق فرآیند‌های شیمیایی رواج یافته است.

وی درباره مصرف وانیلین مصنوعی و عوارض آن توضیح داد: وانیلین مصنوعی نسبت به نوع طبیعی آن بسیار ارزان‌تر است و همین موضوع باعث شده تا برخی سودجویان، وانیلین سنتزی را به‌جای نوع طبیعی آن به فروش برسانند. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف بیش از حد وانیلین مصنوعی باعث سردرد، تهوع، استفراغ، تنگی نفس و حتی بیماری‌های مربوط به کبد و کلیه می‌شود.

این استاد شیمی تجزیه افزود: بنابراین، در برخی کشور‌ها مقررات ایمنی سخت‌گیرانه‌ای برای این قبیل طعم‌دهنده‌های مصنوعی تدوین و ابلاغ شده و کاربرد آن در تولید شیرخشک نوزادان صفر تا شش ماهه ممنوع شده است. همچنین، محدودیت‌های تعیین‌شده در برخی کشور‌ها در مورد حداکثر مقدار مجاز وانیلین برای غذا‌های مکمل نوزادان، حاکی از نگرانی درباره تأثیرات آن بر سلامت کودکان است. از این رو تشخیص ترکیبات وانیلین در مواد غذایی از نظر ایمنی غذا و سلامت انسان قابل توجه است.

وی با اشاره به روش‌های مرسوم در تشخیص وانیلین و مشتقات آن در مواد غذایی تصریح کرد: در این پژوهش، نانوکامپوزیت جدیدی مبتنی بر باکتریال سلولز اصلاح شده با نانولوله‌های کربنی و هیدروکسید دوگانه لایه‌ای برای استخراج وانیلین از مواد غذایی، از جمله شیرخشک، ساخته شده است.

سرشتی فرایند انجام پژوهش را این‌گونه توصیف کرد: ابتدا وانیلین استخراج‌شده به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیف‌سنجی جرمی نسبت ایزوتوپی (Gas Chromatography Isotope Ratio Mass Spectrometry-GC-IRMS) اندازه‌گیری شد. به منظور بررسی کارایی روش، چهار گیاه وانیل طبیعی از کشور‌های ماداگاسکار، اندونزی، پاپوآ گینه نو و هندوستان به عنوان نمونه تهیه و عصاره آنها با این روش به عنوان نمونه مرجع مورد آزمایش قرار گرفت. در مرحله بعد، نمونه‌هایی از شیرخشک و پودر کیک وانیلی برای بررسی نوع وانیلین خریداری و با این روش بررسی شد.

این استاد دانشگاه تهران درباره کاربرد نتایج این پژوهش نیز توضیح داد: با توجه به تأثیر کیفیت و میزان وانیلین مصنوعی موجود در مواد غذایی در سلامت انسان، ارائه یک روش قابل اعتماد که بتواند به‌طور هم‌زمان مقدار و طبیعی یا سنتزی بودن وانیلین را در شیرخشک مشخص کند، به ویژه برای سلامتی نسل‌های آینده، حیاتی است.

بر اساس اعلام دانشگاه تهران، نتایج این پژوهش به تازگی از سوی انجمن شیمی آمریکا در نشریه ACS Food Science & Technology منتشر شده و از طریق پیوند زیر دست‌یافتنی است:

Green Ultrasound-Assisted QuEChERS Based on Bacterial Cellulose-Supported CNT/LDH Nanohybrids, Followed by Gas Chromatography–Isotope Ratio Mass Spectrometry: Application in Vanillin Authentication

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->