ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید

  • کد خبر: ۳۱۸۲۲۴
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۳
چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید
یک مطالعه در دانشگاه ویرجینیا تک نشان می‌دهد که بعضی مواد مورد استفاده در خانه و حتی پخت غذاها و مصرف مکمل‌ها می‌تواند سم‌هایی را از طریق سیستم تنفسی وارد جریان خون کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بیشتر ما آلودگی هوا را با فضای بیرون مرتبط می‌دانیم و معتقدیم که از دود خودرو‌ها یا اتوبوس‌ها در شهر گرفته تا آلاینده‌های صنعتی یا دود آتش‌سوزی‌های جنگلی سلامت ما را تهدید می‌کنند، اما ممکن است متوجه نشوید که هوای داخل منزل شما می‌تواند حتی آلوده‌تر باشد، به‌ویژه در زمستان.

از آنجا که خانه محلی است که تقریبا ۷۰ درصد از وقت خود را در آن سپری می‌کنیم و بیشتر از این اگر جزو ۳۵ درصد کارمندانی هستید که بخشی یا تمام کار خود را در خانه انجام می‌دهند، این سموم می‌توانند تاثیر زیادی بر سلامت شما بگذارند.

آلاینده‌های بیرونی تحت نظارت قانون هوای پاک قرار دارند، اما قانونی مشابه برای آلودگی‌های داخل خانه وجود ندارد. با این حال، قرار گرفتن در معرض سموم رایج داخل منزل در فصل زمستان می‌تواند موجب بروز مشکلات سلامتی مختلفی از جمله بیماری‌های تنفسی و قلبی، التهاب مزمن و سرطان شود.

برخی تحقیقات حتی این سموم را با مرگ زودرس مرتبط دانسته‌اند، یک گزارش از دانشگاه ویرجینیا تک نشان می‌دهد که آلاینده‌های هوای داخلی می‌توانند از مواد شیمیایی و فلزات معلق در هوا تا ذرات ریز باشند که می‌توانند از طریق ریه‌ها وارد جریان خون شوند. منابع رایج این آلاینده‌ها شامل بسیاری از وسایلی هستند که برای ایجاد فضای دلپذیر در خانه‌های زمستانی استفاده می‌کنیم، مانند اجاق‌های چوب‌سوز، شومینه‌ها، شمع‌ها و پخت غذا‌های راحتی.

دستگاه‌های رطوبت‌ساز اولتراسونیک خطرناکند

اگرچه اجاق‌های گازسوز و چوب‌سوز توجه رسانه‌ها را برای آلودگی هوای داخلی جلب کرده‌اند، اما دستگاه‌های رطوبت‌ساز اولتراسونیک کمتر شناخته‌شده‌ای هستند که می‌توانند آلودگی‌هایی ایجاد کنند. این دستگاه‌ها از ارتعاشات با فرکانس بالا برای تولید مه خنک و مرطوب‌کردن محیط‌های گرم استفاده می‌کنند و گاهی فلزات سنگین سمی را به هوای داخلی منتشر می‌کنند.

خطرات ناشی از دستگاه‌های رطوبت‌ساز اولتراسونیک بستگی به عواملی مانند میزان استفاده از آن و به‌ویژه کیفیت آب داخل مخزن دارد. بسیاری از برگه‌های راهنمای بسته‌ها توصیه می‌کنند که تنها از آب مقطر یا آب فیلترشده معکوس استفاده شود، اما تقریبا یک‌چهارم پاسخ‌دهندگان به تحقیقات مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده گفتند که معمولا از آب لوله‌کشی برای پرکردن رطوبت‌ساز‌ها یا دستگاه‌های تنفسی خود استفاده می‌کنند.

مطالعات نشان داده که آب لوله‌کشی خاص می‌تواند سموم عصبی مانند آرسنیک و سرب را منتشر کند که می‌توانند در هوا باقی بمانند. این مواد شیمیایی برای نوشیدن در مقادیر موجود بی‌ضرر هستند، اما ممکن است هنگام استنشاق خطرناک باشند.

بیشتر مواد شیمیایی رطوبت‌ساز اولتراسونیک در نزدیکی دستگاه باقی می‌مانند، اما برخی از آنها در سراسر اتاق حرکت می‌کنند، نزدیک جایی که ممکن است تخت‌خواب شما قرار داشته باشد. کودکان به‌ویژه حساس هستند، زیرا آنها بیشتر از بزرگسالان هوای بیشتری نسبت به وزن بدن خود استنشاق می‌کنند.

یکی از مطالعات نشان داد که استفاده از رطوبت‌ساز در اتاق‌های کوچک با تهویه ضعیف می‌تواند باعث افزایش سطح فلز منگنز در مغز و ریه‌های کودکان شود.

قرص‌های مکمل می‌توانند نفستان را بند بیاورند

این مطالعه می‌گوید حتی مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم که هنگام بلعیدن مفید هستند، می‌توانند برای راه‌های هوایی خطرناک باشند. ریه‌ها برای این ذرات طراحی نشده‌اند و این ذرات می‌توانند مجاری ریه را مسدود کنند و تنفس را دشوار کنند.

این دو بدترین مجرمان هستند

آلاینده‌های ناشی از احتراق که از سوختن نفت، نفت سفید، گاز، زغال‌سنگ یا چوب و عود آزاد می‌شوند، یکی دیگر از منابع اصلی سموم داخل منزل در زمستان هستند.

گاز نیتریک اکسید و ترکیبات آلی فرار می‌توانند باعث تحریک چشم‌ها، بینی و گلو شوند و در موارد شدید به سیستم عصبی مرکزی آسیب بزنند. سوختن همچنین ذرات ریز معلق یا PM ۲.۵ تولید می‌کند. اگر این ذرات وارد جریان خون یا ریه‌ها شوند، با بیماری‌های تنفسی و قلبی و همچنین عوارض ناشی از ویروس‌های تنفسی مرتبط هستند.

نیمی از PM ۲.۵ها در یک خانه متوسط از آلاینده‌های بیرونی که وارد خانه می‌شوند، ناشی می‌شوند، اما نیمه دیگر آنها از درون و از سوختن مواد تولید می‌شوند.

اجاق‌های چوب‌سوز و شومینه‌هایی که برای گرم‌کردن خانه‌ها استفاده می‌شوند، از بدترین مجرمان هستند. شومینه‌های پروپان نیز PM ۲.۵ تولید می‌کنند، اگرچه در مقادیر کمتر، زیرا بیشتر آنها با گاز سوخته می‌شوند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->