پیش بینی قیمت ارز و دلار (۱۸ دوشنبه ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در برخی پیامک‌های بانکی پیش بینی بورس (دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۵۰ ماینر از یک واحد نیروگاهی در خراسان‌رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) ۱۰ شهرستان خراسان‌رضوی «سبز» و عاری از شبکه سیم مسی هستند پرده‌برداری گمرک چین از صادرات ۲ تن طلا به ایران بیش از سه هزار و ۵۷۰ بازرسی از عرصه کالا‌های اساسی خراسان رضوی انجام شد افت چشمگیر قیمت خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) + جدول کاهش قیمت برخی خودرو‌های داخلی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | پراید از ۴۰۰ میلیون فراتر رفت لشکر یک نفره سازندگی آغاز پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ اما و اگر‌های تأمین قطعات یدکی خودرو‌های وارداتی کوچکتر‌ها برنده امروز بورس شدند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) زمان اولین حراج شمش طلا در سال جدید مشخص شد روند کاهش نرخ طلا کوتاه مدت است | احتمال کاهش بیشتر اونس طلا وجود دارد قیمت خودرو‌های وارداتی در سال جدید گران می‌شود؟ مرحله دوم کالابرگ الکترونیک برای سرپرستان خانواده‌ها شارژ شد قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | طلا افزایشی شد قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۱۰۳ هزار تومان ابلاغ نرخ تازه مالیات بر ارزش افزوده طلا برای سال ۱۴۰۴ رکود اقتصادی در دنیا در پی تعرفه گذاری‌های جدید ترامپ | تصمیم رئیس جمهور آمریکا چه تاثیری بر اقتصاد ایران خواهد داشت؟ تعطیلات باعث گرانی سیب زمینی شد! | ارزانی نوبرانه‌ها از ابتدای اردیبهشت سهام اروپا بزرگترین سقوط هفتگی در ۲ سال گذشته را تجربه کرد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | سیب زمینی سر به فلک کشید نرخ تورم سه‌رقمی برخی مواد غذایی | صاعقه گرانی بر سفره مردم شورای عالی بورس تکلیف سود سهام عدالت متوفیان را روشن کرد پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| روزهای بهاری بازار سرمایه از راه می‌رسد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| تخلیه حباب ادامه دارد؟
سرخط خبرها

راهنمای جلوگیری از خرابی زود هنگام باتری خودرو | چگونه عمر باتری ماشین را افزایش دهیم؟

  • کد خبر: ۳۱۸۶۱
  • ۰۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
راهنمای جلوگیری از خرابی زود هنگام باتری خودرو | چگونه عمر باتری ماشین را افزایش دهیم؟
باتری ماشین عمر محدودی دارد و همانند تایر‌ها به مرور مستهلک می‌شود. از این رو پس از گذشت مدتی باید نسبت به تعویض آن اقدام نمود. در این مطلب به بیان روش هایی می پردازیم که عمر باتری خودرو شما را افزایش می دهد و مانع از خرابی زود هنگام آن می شود.
 به گزارش شهرآرانیوز ،باتری خودرو عمر محدودی داشته و همانند تایر‌ها به مرور مستهلک می‌شود. از این رو پس از گذشت مدتی باید نسبت به تعویض آن اقدام نمود. نکته مهم اینکه باتری معمولا به شکل ناگهانی خراب نمی‎شود و کارایی آن  در گذر زمان افت پیدا می‌کند، حال در این بین برخی عوامل می‌توانند روند کاهش کارایی باتری را تسریع کنند.

کارایی باتری خودرو‌ها به فاکتور‌هایی مختلفی مثل نوع اتومبیل، میزان مسافت پیموده شده روزانه و آب و هوای منطقه وابسته است. به‌طور میانگین، یک باتری جدید در حالت ایده‌آل حدود ۵ سال کارایی خود را حفظ می‌کند. منظور از حالت ایده‌آل این است که سیستم‌های الکتریکی خودرو در بهترین شرایط باشند و چرخه شارژ کامل باتری به شکل منظم تکرار شود؛ همچنین باتری مدام در معرض دما‌های خیلی پایین یا خیلی بالا قرار نگیرد.

سیستم‌های الکتریکی خودرو شامل اجزای زیادی می‌شود که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از دینام، تنظیم‌کننده ولتاژ و شبکه‌ای گسترده از سیم‌کشی‌ها و اتصالات متعدد. بروز مشکل در هر یک از این اجزا و عدم توجه مالک، می‌تواند از عمر باتری بکاهد.

نقص احتمالی در سیستم‌های الکتریکی دارای علامت‌هایی است. برای مثال ضعیف‌تر شدن نور چراغ‌های اصلی هنگام روشن کردن بخاری یا کاهش شدت نور آمپر‌های پشت فرمان دو مورد ساده‌ای هستند که از وجود ایرادی در سیستم‌های الکتریکی خبر می‌دهند.

برای شارژ کامل باید به این نکته توجه داشته باشید هر بار که باتری ۱۲ ولتی اتومبیل شما از طریق استارتر موتور را به راه می‌اندازد، مقدار زیادی از الکتریسیته خود را از دست می‌دهد. اگر مسافتی که بعد از روشن شدن موتور طی می‌کنید، خیلی کوتاه (مثلا کمتر از ۵۰۰ متر) باشد، در این صورت دینام فرصت کافی برای شارژ کامل باتری را نخواهد داشت.

چنانچه از خودروی خود عموما برای تردد‌های کوتاه استفاده می‌کنید، بهتر است هر از چند گاهی به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه به رانندگی با آن بپردازید تا باتری کاملا شارژ شود.

درباره اثر منفی دما‌های بسیار پایین روی عملکرد باتری حتما زیاد شنیده‌اید. از سوی دیگر در چنین شرایطی به علت سفت‌تر شدن روغن، باید انرژی بیشتری برای روشن کردن موتور صرف شود. نتیجه اینکه در روز‌های سرد سال باتری خودرو به‌طور مضاعف تحت فشار قرار می‌گیرد.

دمای بالا نیز برای باتری مضر است و شاید علت اصلی از کار افتادگی باتری در روز‌های سرد سال، دمای بالای آن در روز‌های گرم باشد. هر چند در روز‌های گرم، موتور راحت‌تر استارت می‌خورد، اما حرارت زیاد با بخار کردن آب موجود در محلول الکترولیت سبب خوردگی صفحات می‌شود.

برای پیشگیری از این اتفاق، برخی خودروسازان باتری محصولات خود را در صندوق عقب یا زیر صندلی عقب تعبیه می‌کنند که البته در این مدل‌ها هم دمای باتری کمابیش بالا می‌رود. در هر صورت بهترین کار این است که باتری اتومبیل خود را منظم بازبینی کنید، به‌ویژه در بهار و پاییز؛ همچنین برای اطمینان بهتر است کابل اتصال باتری به باتری را در صندوق عقب قرار دهید تا در شرایط اضطراری بتوانید با کمک مالکین سایر اتومبیل‌ها، خودروی خود را روشن کنید.

اگر روزی دیدید که خودرویتان به دلیل خرابی باتری روشن نمی‌شود، در صورت تجهیز بودن خودرو به گیربکس دستی می‌توانید به همان روش سنتی هل دادن متوسل شوید. در این روش پس از باز کردن سوئیچ و انتخاب دنده دو، کلاچ را تا انتها فشار دهید و از چند نفر بخواهید خودروی شما را هل دهند. پس از دور گرفتن مناسب پای خود را از روی کلاچ بردارید تا موتور روشن شود.

در پایان به این نکته نیز اشاره کنیم که فرایند تعویض باتری کهنه و خراب با باتری جدید اصلا پیچیده نیست و با استفاده از ابزار‌های ساده‌ای مثل آچار، انبردست و پیچ‌گوشتی در عرض ۱۰ دقیقه می‌توان این کار را انجام داد؛ بنابراین چنانچه نیاز به تعویض باتری بود، می‌توانید بدون پرداخت هزینه برای حمل خودرو به مراکز سرویس، شخصا نسبت به خرید و جایگزینی آن اقدام کنید، البته به شرطی که قبلا درباره نوع و مشخصات باتری لازم تحقیق کرده باشید.

منبع:دیجیاتو
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->