سوریه از احتمال رفع تحریم‌ها از سوی ترامپ استقبال کرد سردار حاجی‌زاده: دشمن توان آسیب زدن به سیستم آفندی جمهوری اسلامی را ندارد هواپیمای ترامپ در فرودگاه ریاض به زمین نشست + فیلم معاون رئیس‌جمهور: انقلابی در اعتبارات محرومیت‌زدایی کشور ایجاد شده است سخنگوی دولت: حفاری چاه‌های نفت در دریای خزر بعد از ۳۰ سال شروع شد | مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد حذف شده است واکنش تند وزارت خارجه به بمباران مراکز اسکان موقت آوارگان فلسطینی در جبالیا و خان‌یونس ابراز امیدواری اردوغان از نتیجه بخش بودن گفت‌و‌گو‌های اوکراین و روسیه در استانبول روایت عارف در آذربایجان شرقی از آخرین تلاش‌ها برای رفع فیلترینگ مجلس از میرسلیم شکایت می‌کند + فیلم مجلس از توضیحات وزیر کار قانع شد + فیلم هشدار مودی به پاکستان | دهلی باج‌خواهی هسته‌ای را تحمل نخواهد کرد وزیر کار خطاب به نمایندگان: منظور از انتصاب سیاسی چیست؟ + فیلم انتقاد تند نماینده مردم چناران در صحن علنی مجلس | انتصاب رئیس سازمان بهزیستی سیاسی و غیرکارشناسی بود + فیلم رسانه آمریکایی: «ایران» مهم‌ترین موضوع سفر ترامپ به خاورمیانه است شیخ نعیم قاسم: دشمن نمی‌تواند ما را از معادله خارج کند جولانی به اجلاس بغداد نمی‌رود یک پهپاد ارتش صهیونیستی در نوار غزه سرنگون شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدار عراقچی با همتای اماراتی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) گروسی: آژانس در ایران حضور دائمی دارد سفر ویژه ترامپ به مقصد غرب آسیا آغاز شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی وارد امارات شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران وضع کرد ترامپ: تحولات خوبی درباره ایران درحال رخ‌دادن است | ایرانی‌ها بسیار منطقی رفتار کردند وزارت بهداشت غزه درباره فروپاشی کامل نظام درمانی هشدار داد دیدار نخست وزیر ازبکستان با رئیس جمهور پزشکیان (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاکید رئیس‌جمهور عراق بر گسترش همکاری‌های دوجانبه با ایران ویتکاف برای آزادی زندانیان دوتابعیتی در غزه، وارد تل‌آویو شد خلیج فارس جانِ ماست
سرخط خبرها

بررسی نظرات مخالفان و موافقان استیضاح وزیر اقتصاد | همتی یکشنبه در صحن بهارستان 

  • کد خبر: ۳۱۸۸۲۹
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۳
بررسی نظرات مخالفان و موافقان استیضاح وزیر اقتصاد | همتی یکشنبه در صحن بهارستان 
موضوع استیضاح وزیر اقتصاد دولت چهاردهم یکشنبه هفته آینده (۱۲ اسفند ۱۴۰۳) در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود و مسعود پزشکیان و عبدالناصر همتی باید از عملکرد این وزارتخانه دفاع کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، مدتی است که بحث استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، در رسانه، مطبوعات و فضای مجازی داغ است؛ گویا موافقان این امر در مجلس شورای اسلامی بر این عقیده‌اند که استیضاح وزیر منجر به بهبود اوضاع به‌هم‌ریخته اقتصاد و نرخ افسارگسیخته ارز کشور می‌شود. برخی هم معتقدند که عوامل مختلف داخلی و بین‌المللی به گرانی‌ها، نوسانات ارز و درنهایت کوچک‌ترشدن سفره مردم منجر شده است.

گفتنی است در روز‌های ابتدایی که دولت چهاردهم زمام امور را به دست گرفت، مقام معظم رهبری قوای مقننه و قضائیه را به وفاق توصیه کردند.

به هرحال، موضوع استیضاح وزیر اقتصاد دولت چهاردهم یکشنبه هفته آینده در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود و مسعود پزشکیان و عبدالناصر همتی باید از عملکرد این وزارتخانه دفاع کنند و باید دید دوازدهم اسفندماه ۱۴۰۳ در صحن بهارستان چه اتفاقی رخ می‌دهد و سرنوشت عبدالناصر همتی چگونه رقم می‌خورد؟ آیا ادله محکمی برای دفاع از خود دارد یا با وزارتخانه اقتصاد و دارایی خداحافظی می‌کند؟

در همین راستا، با هادی محمدپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، به گفت‌و‌گو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

محمدپور درخصوص نظرات مخالفان و موافقان استیضاح وزیر اقتصاد، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، اظهار کرد: ناترازی‌های شدید در حوزه ارز و جهش بی‌سابقه در نرخ ارز، افزایش گرانی‌ها طی چند ماه گذشته که موجب شده است سبد معیشت مردم به خطر بیفتد، ضمن اینکه طبق گزارشات مرکز پژوهش‌های مجلس حدود ۷ میلیون تومان به هزینه سبد خانوار اضافه شده است، عواملی هستند که نارضایتی شدید مردم را به دنبال دارند. آقای همتی در حوزه اقتصاد دولت نتوانست مدیریت مطلوبی را داشته باشد و متأسفانه امروز شاهد آشفتگی در اقتصاد کشور هستیم.

وی افزود: وزیر اقتصاد، اعتقاد دارد که با حذف رانت ارز نیمایی می‌توان ارز نیمایی را به ارز بازار نزدیک کرد، اما با حذف این ارز و ایجاد ارز توافقی که در دولت شکل گرفته است، علناً کنترل قیمت ارز از دست رفت و باعث ایجاد هیجان در بازار شد. از طرفی تقاضای بیش از اندازه مردم برای خرید ارز، عامل دیگری برای افزایش شدید قیمت آن شد.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای همتی معتقدند که پایان سال چینی و میلادی تقاضای بیش از اندازه متقاضیان برای خرید ارز و از طرفی تحولات سیاسی منطقه‌ای و بین‌المللی و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عواملی هستند که موجب افزایش قیمت ارز شده است و دولت به‌تنهایی مقصر این موضوع نیست.

محمدپور به تشریح نظر موافقان استیضاح پرداخت و گفت: مخالفان آقای همتی معتقدند که ما بیش از ۴۰ سال تحریم، ناترازی انرژی را گا‌هاً داشتیم، میزان خرید دلار هم مشخص بوده است ولی بانک مرکزی بدون مقدمه‌ای شروع به فروش طلا کرده و تبلیغ رسانه‌ای هم انجام دادند و موجب شد مردم با هدایت بانک مرکزی به سراغ خرید سکه و طلای آب‌شده بروند و سامانه‌هایی را معرفی کردند که پلیس فتا هم آن سامانه‌ها را تأیید نمی‌کند؛ این‌ها عواملی است که ارزش پول را از بین برده و موجب شده حدود ۱۱۰ نماینده استیضاح آقای همتی را امضا کنند و منتظر باشند که یکشنبه هفته آینده آقای رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از عملکرد این وزارتخانه دفاع کنند.

وی افزود: موضوع بحث مجلس با شخص آقای همتی نیست؛ بلکه سیاست‌هایی است که در دولت است. عده‌ای از مخالفان استیضاح معتقدند هرکسی جای آقای همتی بود هم این تلاطم‌ها ممکن بود وجود داشته باشد و این ناترازی‌ها شاید ایجاد می‎شد، ضمن اینکه رئیس‌جمهور هم اعلام کردند که با حذف آقای همتی، ما کنترل بیشتر بر حوزه اقتصاد را از دست خواهیم داد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی موضوع استیضاح وزیر اقتصاد را سیاسی می‌دانند، گفت: مجلس سیاسی نیست، بلکه منطقی است؛ یعنی اگر ایده‌ها و پیشنهادات دولت به نحوی باشد که موجب رضایتمندی نمایندگان و مردم شود، شاید این استیضاح انجام نشود. تا امروز حدود ۱۱۰ نماینده تأکید دارند که این استیضاح باید شکل بگیرد و عبدالناصر همتی باید پاسخگو باشد.

محمدپور در ادامه عنوان کرد: مجلس دست یاری به دولت داده است و تقابلی با دولت ندارد و مطالبات مردم را از وزیر اقتصاد به عنوان متولی اقتصاد کشور، پیگیری می‌کند.

وی در پاسخ به این سؤال که «آیا با استیضاح وزیر، اوضاع بهبود پیدا می‌کند؟» گفت: نمی‌توانم از الان پاسخ دهم. دولت معتقد است با حذف فرد، تغییر و تحولی نخواهیم داشت، اما مخالفان ایشان معتقدند که با تغییرات حوزه اقتصادی، انتظار داریم افراد جدید با سیاست‌های جدید وارد شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->