تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از هفت میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

درج نشان اهدای‌عضو بر روی گواهینامه‌های رانندگی

  • کد خبر: ۳۱۸۹۴۵
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴
درج نشان اهدای‌عضو بر روی گواهینامه‌های رانندگی
رئیس هیئت‌مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان ضمن تشریح ماجرای شکل‌گیری پیوند عضو در ایران، از درج نشان اهدای‌عضو روی گواهینامه‌های رانندگی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی نوبخت امروز در نهمین مراسم سالروز تأسیس انجمن اهدای عضو ایرانیان اظهار کرد: پیوند عضو پیشرفته‌ترین راه درمانی فردی است که با بیماری‌های مختلف دست و پنجه نرم می‌کند و دارو‌ها برای او موثر نیست.

وی با بیان اینکه پیوند در دهه ۱۹۵۰ در آمریکا آغاز شد و در سال ۱۳۴۷ یعنی یک دهه بعد در ایران انجام شد، افزود: از سال ۱۳۴۷ تا پیروزی انقلاب ۸۰ مورد پیوند عضو انجام شده بود و تعدادی بیمار نیز به انگلیس می‌رفتند که در آن زمان دلالی‌هایی در لندن شکل گرفته بود و ۳۰ هزار دلار هزینه باید پرداخت می‌کردند. آقای دکتر فاضل که به عنوان پدر پیوند اعضا در ایران از او یاد می‌شود نخستین پیوند کلیه را در سال ۱۳۶۲ در بیمارستان شهید مصطفی خمینی انجام داد. از آن‌جا کار پیوند آغاز شد، اما پیوند کلیه صرفا از افرادی که نسبت فامیلی با یکدیگر داشتند انجام می‌شد، سپس در سال ۱۳۶۴ دکتر سیم فروش در بیمارستان لبافی‌نژاد، پیوند کلیه از افرادی که با یکدیگر نسبت فامیلی نداشتند را آغاز کردند. باتوجه به اینکه پیوند کلیه از افراد زنده امکانپذیر بود، پزشکان به این فکر افتادند که برای اهدای سایر اعضای بدن، باید چه کار کرد؟ در آن زمان بررسی‌هایی صورت گرفت و در جهان به این نتیجه رسیده بودند که از افراد دچار مرگ مغزی که اگر دستگاه‌ها را از آنها جدا کنند دیگر حیاتی نخواهند داشت، اهدای عضو با رضایت خانواده‌ها انجام شود.

وی ادامه داد: در آن زمان، دکتر ایرج فاضل که پزشک امام خمینی (ره) بودند برای ابعاد فقهی و حقوقی موضوع به حضرت امام مراجعه کردند و در نهایت در سال ۱۳۶۸ حضرت امام فتوای تاریخی اهدای عضو را صادر کردند.

نوبخت با بیان اینکه ۸ ارگان و ۵۳ بافت از بدن هر فرد مرگ مغزی قابل اهداست، تصریح کرد: از سال ۱۳۸۱ آیین‌نامه‌ها و قوانین اجرایی پیوند اعضا از افراد مرگ مغزی به طور کامل تدوین شد و اهدای عضو به خوبی در کشور انجام می‌شد. پس از آن، باید اقناع جامعه و اطلاع‌رسانی به مردم درخصوص اهدای عضو باید انجام می‌شد در همین راستا در سال ۱۳۹۴ خانم دکتر نجفی‌زاده ملاقاتی با استاد فاضل و بنده داشتند و تصمیم تاسیس انجمن اهدای عضو ایرانیان اتخاذ و این انجمن پایه‌گذاری شد و مجوز خود را از وزارت کشور اخذ کرد. در نتیجه فعالیت‌های صورت گرفته، تمایل مردم با فرهنگسازی‌ها و فعالیت سفیران اهدای عضو، ۷۰ برابر شد.

وی با بیان اینکه امکان پیوند کلیه از افراد زنده، با چالش‌هایی نیز مواجه است، اضافه کرد: اکنون بازار سیاهی برای پیوند کلیه راه افتاده که گفته می‌شود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان بابت پیوند هزینه دریافت می‌شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان بیان کرد: امروز از درج نشان اهدای عضو روی گواهینامه‌های رانندگی رونمایی خواهد شد. سازمان نظام پزشکی نیز اعلام آمادگی کرده که بسیاری از پزشکان حاضرند تمایل خود به اهدای عضو را در کارت نظام پزشکی خود درج کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->