بارزانی به ایران سفر کرد مشارکت زنان در ساختار قدرت نیازمند حمایت نهادهای بالادستی است سخنگوی دولت با مادر شهید رئیسی دیدار کرد میزبانی پزشکیان از جلسه سران قوا سخنگوی دولت وارد مشهد شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اجلاس بغداد از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت کرد مذاکرات غیرمستقیم حماس و رژیم صهیونیستی در دوحه آغاز شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قدیمی‌ترین عکس رهبر انقلاب | آیت‌الله خامنه‌ای در یک‌ونیم‌سالگی وزیر خارجه سوریه: هر طرحی برای تجزیه سوریه را رد می‌کنیم چهار نظامی در حمله‌ای مسلحانه در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند اردوغان: تمام تلاش خود را برای ادامه مذاکرات روسیه و اوکراین می‌کنیم نواف سلام خواستار فشار به رژیم صهیونیستی برای عقب‌نشینی از لبنان شد محمود عباس: آرمان فلسطین با خطرات وجودی روبه‌رو است وزیر اقتصاد بعد از ۷ خرداد به مجلس معرفی می‌شود تأکید دبیرکل سازمان همکاری اسلامی بر اهمیت موضوع فلسطین قالیباف: امنیت مهم‌ترین زیرساخت کشور است سازمان ملل: جنگ غزه باید فوری متوقف شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزارت خارجه آمریکا: در قبال افغانستان براساس منافع خود عمل می‌کنیم استاندار خراسان رضوی: کلید حل بحران‌ زیست‌محیطی کشف‌رود، پیگیری مستمر تصمیمات پیشین است شهادت ۱۲ یمنی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) کنعانی: شهید امیرعبداللهیان، دیپلماتی مثال‌زدنی با دغدغه تأمین منافع ملی بود ۱۵۳ فلسطینی دیگر در غزه به شهادت رسیدند (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ازسرگیری پرواز‌های هما در مسیر تهران به کراچی و برعکس (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام حمایت رئیس هیئت داوران کن از غزه با امضای نامه اعتراض به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی ویدئو| سخنان امروز رهبر معظم انقلاب درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمایت السودانی از مذاکرات ایران و آمریکا وزرای خارجه ایران و تاجیکستان بر لزوم همکاری‌های منطقه‌ای در موضوع افغانستان تأکید کردند عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: مجلس برای رفع مشکلات اقتصادی توجهی به مذاکرات ندارد
سرخط خبرها

هشدار اندیشکده آمریکایی درباره آغاز جنگ تجاری جهانی

  • کد خبر: ۳۲۰۲۰۱
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۰
هشدار اندیشکده آمریکایی درباره آغاز جنگ تجاری جهانی
کارشناس «شورای آتلانتیک» اعتقاد دارد که مهمترین بخش از سخنرانی سالانه «دونالد ترامپ» در کنگره، تمرکز وی بر وضع تعرفه‌ها علیه کشور‌های جهان بود که ممکن است به یک جنگ تجاری جهانی منجر شود.

به گزارش شهرآرانیوز، این اندیشکده آمریکایی سخنرانی شب گذشته «دونالد ترامپ» در کنگره را طولانی‌ترین سخنرانی تاریخ رئیس‌جمهور در جلسه مشترک با نمایندگان دانست و افزود: ترامپ برنامه‌های تعرفه جهانی خود را مطرح کرد، از «بازپس‌گیری» کانال پاناما با سرمایه‌گذاری‌های جدید آمریکا صحبت کرد، قول داد که «جنگ» را علیه کارتل‌های مواد مخدر مکزیکی به راه بیاندازد، گرینلند را به پیوستن به ایالات متحده دعوت کرد و به شدت بر رسیدن به توافق صلح جهت پایان دادن به جنگ در اوکراین تاکید کرد.

این اتاق فکر آمریکایی، تحلیل سه تن از کارشناسان خود از سخنان ترامپ را منتشر کرد. «جاش لیپسکی» مدیر ارشد مرکز ژئواقتصاد شورای آتلانتیک و مشاور سابق صندوق بین‌المللی پول معتقد است: مهم‌ترین جمله در سخنرانی رئیس‌جمهور در مورد تجارت بود، نه در مورد فولاد، آلومینیوم یا کشاورزی... ترامپ گفت تعرفه‌ها «بابت حفاظت از روح کشور ما هستند.»

وی تاکید دارد که ترامپ در مورد تعرفه‌ها جدی است. برای او، تعرفه‌ها فقط یک ابزار مذاکره نیستند و به همین دلیل ممکن است در ماه‌های آینده با یک جنگ تجاری جهانی مواجه شویم.

لیپسکی با بیان اینکه بزرگ‌ترین اقدام ترامپ اعمال تعرفه‌های متقابل بر کشور‌های جهان است، در مورد آینده و مقصود واقعی رئیس جمهور ابراز تردید کرد.

«جان هرست» مدیر ارشد مرکز اوراسیا شورای آتلانتیک و سفیر پیشین ایالات متحده در اوکراین نیز اعتقاد دارد ترامپ در سخنرانی خود سیاست‌هایش برای پایان دادن به جنگ اوکراین را تشریح کرد. با توجه به تنش زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید، تصمیم استراتژیک پرچالش کاخ سفید برای تعلیق کمک‌های نظامی به اوکراین به ابراز پشیمانی زلنسکی منجر شد.

وی عنوان داشت که ترامپ به دریافت نامه زلنسکی مبنی بر آمادگی اوکراین برای پیوستن به مذاکرات با روسیه تحت رهبری ترامپ و امضای توافق‌نامه معادن حیاتی اشاره کرد. ترامپ از این نامه قدردانی کرد و گفت که پس از تماس‌های خود با پوتین متقاعد شد که روسیه نیز مشتاق صلح است، هرچند هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مسکو آماده انجام مصالحه‌های لازم برای دستیابی به صلح پایدار است.

«گراهام بروکی» معاون شورای آتلانتیک نیز معتقد است ترامپ نباید منکر موفقیت‌های دو حزبی مانند قانون تراشه‌ها یا CHIPS شود. برای رقابت مؤثر در دورانی که رقابت ژئوپولیتیکی در حال افزایش است و تغییرات فناوری به‌سرعت در حال پیشرفت هستند، برنامه‌ریزی بلندمدت و اتکا به دستاورد‌های دو حزبی ضروری است.

دولت ترامپ این هفته اعلام کرد که شرکت تایوانی تولید نیمه‌هادی‌ها TSMC که بزرگ‌ترین سازنده نیمه‌هادی‌های پیشرفته در جهان است، صد میلیارد دلار در ایالات متحده سرمایه‌گذاری خواهد کرد. درواقع این دولت بایدن بود که قانون دو حزبی CHIPS را تصویب و زمینه را برای ایجاد توانمندی تولید در ایالات متحده هموار کرد.

بروکی می‌گوید ترامپ می‌توانست داستان واقعی این موفقیت را بیان کند، اما او به جای این کار، در سخنرانی از سیاست پیشینیان خود که بر اساس سیاست‌های دور نخست وی ساخته شده بود، انتقاد کرد و قانون CHIPS را موضوع خیلی وحشتناکی خواند. حال ایالات متحده فرصتی را در جهت برتری فنی خود به دست آورده است و این امر نیازمند همکاری میان احزاب و بخش‌های صنعتی مختلف است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->