️دیدار استاندار خراسان رضوی با آیت‌الله دستغیب | مظفری: خراسان رضوی برای تسهیل و کیفیت خدمات به زائران به آزادراه‌های بیشتر و قطار سریع‌السیر نیاز دارد مردم تونس در حمایت از غزه مقابل سفارت آمریکا تجمع کردند افزایش نگرانی‌ها از سرنوشت سایت‌های تسلیحات شیمیایی در سوریه تمدید مأموریت گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل باعث خشم رژیم صهیونیستی شد ادعای کذب | رژیم صهیونیستی درباره حمله به پایگاهی در جنوب سوریه چه می‌گوید؟ بازدید سرزده پزشکیان از وزارت دادگستری (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین واکنش شهرام دبیری پس از عزل توسط رئیس جمهور قالیباف: عدم هماهنگی قوا منجر به تشدید ناترازی‌ها می‌شود + فیلم عراقچی: حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم ارتش روسیه: بیش از ۷۲ هزار خودرو نظامی اوکراین در «کورسک» را منهدم کردیم واکنش یمن به ادعای ترامپ مبنی بر بمباران نشست فرماندهان نظامی حمله جنگنده‌های آمریکایی به یک فروشگاه در یمن واکنش تند نتانیاهو به افشاگری‌های رئیس شاباک طرح جدید مصر برای آتش بس در غزه سفر مقامات ارشد نظامی فرانسه و انگلیس به اوکراین ۲ مصدوم در حمله توپخانه‌ای به اطراف کاخ ریاست جمهوری سومالی تسلیت رهبر انقلاب به حجت‌الاسلام والمسلمین قمی تظاهرات صد‌ها معترض در شهر‌های اروپایی علیه ترامپ قالیباف: حل مشکلات مردم نیازمند هماهنگی بین قوای سه‌گانه است پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام نیری گروسی: تأکید می‌کنم ایران سلاح هسته‌ای ندارد نشست مشترک سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فرمانده نیروی زمینی ارتش: یکی از قدرتمندترین ارتش‌های دنیا هستیم سردار سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم اوکراین تاسیسات انرژی روسیه را هدف حملات گسترده قرار داد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادعا‌های مقامات آمریکایی علیه ایران تکرار شد ترامپ: پکن ضربه سختی خورد دولت چین به تعرفه‌های آمریکا واکنش نشان داد
سرخط خبرها

هشدار اندیشکده آمریکایی درباره آغاز جنگ تجاری جهانی

  • کد خبر: ۳۲۰۲۰۱
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۰
هشدار اندیشکده آمریکایی درباره آغاز جنگ تجاری جهانی
کارشناس «شورای آتلانتیک» اعتقاد دارد که مهمترین بخش از سخنرانی سالانه «دونالد ترامپ» در کنگره، تمرکز وی بر وضع تعرفه‌ها علیه کشور‌های جهان بود که ممکن است به یک جنگ تجاری جهانی منجر شود.

به گزارش شهرآرانیوز، این اندیشکده آمریکایی سخنرانی شب گذشته «دونالد ترامپ» در کنگره را طولانی‌ترین سخنرانی تاریخ رئیس‌جمهور در جلسه مشترک با نمایندگان دانست و افزود: ترامپ برنامه‌های تعرفه جهانی خود را مطرح کرد، از «بازپس‌گیری» کانال پاناما با سرمایه‌گذاری‌های جدید آمریکا صحبت کرد، قول داد که «جنگ» را علیه کارتل‌های مواد مخدر مکزیکی به راه بیاندازد، گرینلند را به پیوستن به ایالات متحده دعوت کرد و به شدت بر رسیدن به توافق صلح جهت پایان دادن به جنگ در اوکراین تاکید کرد.

این اتاق فکر آمریکایی، تحلیل سه تن از کارشناسان خود از سخنان ترامپ را منتشر کرد. «جاش لیپسکی» مدیر ارشد مرکز ژئواقتصاد شورای آتلانتیک و مشاور سابق صندوق بین‌المللی پول معتقد است: مهم‌ترین جمله در سخنرانی رئیس‌جمهور در مورد تجارت بود، نه در مورد فولاد، آلومینیوم یا کشاورزی... ترامپ گفت تعرفه‌ها «بابت حفاظت از روح کشور ما هستند.»

وی تاکید دارد که ترامپ در مورد تعرفه‌ها جدی است. برای او، تعرفه‌ها فقط یک ابزار مذاکره نیستند و به همین دلیل ممکن است در ماه‌های آینده با یک جنگ تجاری جهانی مواجه شویم.

لیپسکی با بیان اینکه بزرگ‌ترین اقدام ترامپ اعمال تعرفه‌های متقابل بر کشور‌های جهان است، در مورد آینده و مقصود واقعی رئیس جمهور ابراز تردید کرد.

«جان هرست» مدیر ارشد مرکز اوراسیا شورای آتلانتیک و سفیر پیشین ایالات متحده در اوکراین نیز اعتقاد دارد ترامپ در سخنرانی خود سیاست‌هایش برای پایان دادن به جنگ اوکراین را تشریح کرد. با توجه به تنش زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید، تصمیم استراتژیک پرچالش کاخ سفید برای تعلیق کمک‌های نظامی به اوکراین به ابراز پشیمانی زلنسکی منجر شد.

وی عنوان داشت که ترامپ به دریافت نامه زلنسکی مبنی بر آمادگی اوکراین برای پیوستن به مذاکرات با روسیه تحت رهبری ترامپ و امضای توافق‌نامه معادن حیاتی اشاره کرد. ترامپ از این نامه قدردانی کرد و گفت که پس از تماس‌های خود با پوتین متقاعد شد که روسیه نیز مشتاق صلح است، هرچند هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مسکو آماده انجام مصالحه‌های لازم برای دستیابی به صلح پایدار است.

«گراهام بروکی» معاون شورای آتلانتیک نیز معتقد است ترامپ نباید منکر موفقیت‌های دو حزبی مانند قانون تراشه‌ها یا CHIPS شود. برای رقابت مؤثر در دورانی که رقابت ژئوپولیتیکی در حال افزایش است و تغییرات فناوری به‌سرعت در حال پیشرفت هستند، برنامه‌ریزی بلندمدت و اتکا به دستاورد‌های دو حزبی ضروری است.

دولت ترامپ این هفته اعلام کرد که شرکت تایوانی تولید نیمه‌هادی‌ها TSMC که بزرگ‌ترین سازنده نیمه‌هادی‌های پیشرفته در جهان است، صد میلیارد دلار در ایالات متحده سرمایه‌گذاری خواهد کرد. درواقع این دولت بایدن بود که قانون دو حزبی CHIPS را تصویب و زمینه را برای ایجاد توانمندی تولید در ایالات متحده هموار کرد.

بروکی می‌گوید ترامپ می‌توانست داستان واقعی این موفقیت را بیان کند، اما او به جای این کار، در سخنرانی از سیاست پیشینیان خود که بر اساس سیاست‌های دور نخست وی ساخته شده بود، انتقاد کرد و قانون CHIPS را موضوع خیلی وحشتناکی خواند. حال ایالات متحده فرصتی را در جهت برتری فنی خود به دست آورده است و این امر نیازمند همکاری میان احزاب و بخش‌های صنعتی مختلف است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->