وعده بیمه مرکزی؛ پرداخت خسارات خودروهای انفجار بندرعباس بدون کسر فرانشیز بیمه آیین‌نامه جدید اعتبارسنجی بانکی ابلاغ شد| مهلت ۳ ماهه برای اجرای قانون پیش بینی قیمت ارز و دلار (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) معامله ۸۳.۶ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران افزایش حقوق فروردین ۱۴۰۴ به حساب بازنشستگان نشست (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون تامین مالی اتاق ایران: باید حرمت اموال بخش خصوصی رعایت شود گزارش صندوق بین المللی پول| ایران دومین اقتصاد برتر غرب آسیا+جزئیات رسیدگی به شرکت‌های فروش آنلاین طلا روی میز فرمانداری| مشهد، میزبان بیشترین تعداد بانوان طلافروش در کشور نهمین نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر مشهد آغاز شد| رونمایی از نخستین شمش طلا و نقره ضدجعل بررسی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | چانگان، یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون تومان بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت نسبی قیمت‌ها شیر خام گران شد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | قیمت لبنیات افزایش می‌یابد؟ اولتیماتوم بانک مرکزی به صرافی‌های رمزارز آغاز فروش اقساطی ۳ محصول کرمان موتور (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات جابه‌جایی پول از بزرگان بورسی به کوچک‌تر‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار به کانال ۸۱ هزار تومان رسید فهرست اقلام مشمول نرخ ارز ترجیحی مشخص شد رشد بی سابقه ۱۳.۶ درصدی تقاضای مصرف برق کشور قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوجه‌فرنگی کیلویی ۱۵ هزار تومان چه تعداد هواپیمای فعال در کشور داریم؟ ترخیص سریع‌تر مواد اولیه برای رشد تولید علت لغو برخی از قطار‌های مسافربری مشهد-سرخس در اردیبهشت ماه چیست؟ قیمت جهانی طلا امروز (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد فرصت‌سوزی در خراسان رضوی با بی‌توجهی به مولدسازی | خواب ۳۱ همت سرمایه در املاک مازاد ورود دوباره خودرو به بورس کالا قوت گرفت دود حادثه بندرعباس در چشم اقتصاد خراسان رضوی | گزارش شهرآرانیوز از تأثیرات حادثه بندر شهید رجایی بر صنایع استان
سرخط خبرها

زیان خریداران طلا و سکه سنگین شد (۱۸ اسفند ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۲۰۵۵۴
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۸
زیان خریداران طلا و سکه سنگین شد (۱۸ اسفند ۱۴۰۳)
بازار طلا و ارز برای دومین هفته متوالی نزولی شد و قیمت دلار و طلای آبشده بیش از ۳ درصد افت کردند. در مقابل، تنها دلار نیما و طلای جهانی اندکی رشد داشتند.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار طلا و ارز که در نیمه دوم سال نوسان افزایشی به خودش گرفته بود، در هفته اول اسفند رکورد تاریخی جدیدی به ثبت رساند، اما طی دو هفته گذشته با نزول از سقف دور شد.

اما در بین بازار‌های داخلی، فقط دلار نیما بود که نوسان افزایشی را به ثبت رساند و در کنار طلای جهانی قرار گرفت که در این هفته مسیر صعودی را تجربه کرد. البته با اینکه این دو بازار سبزپوش بودند، اما زیر یک درصد نوسان داشتند.

اوج کاهش بازار‌ها در روز چهارشنبه بود که بازار ارز با کاهش دو کانالی به ناحیه حساس رسید. بعد از رسیدن قیمت به این ناحیه که «محدوده دل و جرات» در میان فعالان بازار نامیده می‌شود، قیمت دلار حمایت شد و در روز پنجشنبه به سمت کریدور نهم پولبک زد.

با کاهش قیمت دلار در روز چهارشنبه، قیمت طلا و سکه هم نزولی شدند، اما با افزایش حباب، در برابر کاهش بیشتر مقاومت کردند. قیمت طلای آبشده در طی سه روز گذشته بار‌ها به سمت محدوده کف مهم ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حرکت کرده است، اما نتوانسته به زیر این محدوده رود.

حباب طلای آبشده به بالای یک درصد رفت و حباب سکه هم با افزایش به حوالی ۲۲ درصد رسید که بالاترین سطح در اسفند ماه است.

تحلیلگران معتقدند سه عامل در نزول این هفته بازار‌ها نقش داشته است. اول، در این هفته استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، در جریان بود و این وزارتخانه در نهایت بدون وزیر شد. با حذف همتی از وزارت اقتصاد، قیمت دلار با افت پنج هزار تومانی، دامنه ۹۰ هزار تومان را پس از سه هفته از دست داد. با این حال، فعالان بازار نسبت به دعوا‌های سیاسی بدبین هستند و برخی صحبت از دست‌های پشت پرده کردند.

عامل دومی که در کاهش بازار نقش داشت، اخبار مذاکراتی بود که در این هفته مخابره شد. در روز سه‌شنبه بلومبرگ مدعی شده پوتین موافقت کرده بین آمریکا و ایران میانجیگری کند.

رمزارز‌ها و حرکت الاکلنگی قیمت تتر با بیت‌کوین، عامل سوم نوسان بازار‌ها در این هفته بود. از میانه هفته، نوسان قیمت بیت‌کوین موجب نوسان قیمت تتر شد و تا مرز ۸۸ هزار تومان پایین آمد و از این ناحیه حمایت شد.

با این همه، درباره آینده قیمت تا انتهای سال دو دیدگاه در بازار وجود دارد، در دیدگاه اول تصور می‌شود که مثل سه سال گذشته قیمت دلار در دو هفته پایانی سال رنج بماند و نوسان اصلی را پس از شروع سال جدید استارت بزند.

اما در مقابل برخی معتقدند تکلیف قیمت دلار در محدوده حساس مشخص می‌شود و اگر این محدوده از دست برود، قیمت دلار در مسیر نزول جدید قدم خواهد گذاشت، اما اگر این ناحیه در بازار حفظ شود، خریداران بار دیگر وارد بازار خواهند شد.

در نهایت، این هفته یکی از حاشیه‌هایی که برای بانک مرکزی به وجود آمد، شایعاتی از گم شدن مقدار زیادی طلا بود که البته با تکذیبیه این بانک مواجه شد و روابط عمومی بانک مرکزی، مصاحبه‌ای از محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی را منتشر کرد که در آن گفته شده که بانک مرکزی جزو ۵ بانک مرکزی بزرگ دنیاست که در یک سال اخیر، دست به خرید طلا زده و ۲۰ درصد از ذخایر ارزی این بانک را تبدیل به طلا کرده است.

طبق آخرین آمار رئیس کل گمرک ایران، در ۱۱ ماه ابتدایی سال حدود ۷.۳ میلیارد دلار طلا وارد کشور شده است، آیا خریدار همه این مبلغ بانک مرکزی بوده است؟ در این حالت ۷ میلیارد از ذخایر دلاری بانک کم شده؟ این سوالاتی است که بانک مرکزی باید جواب دهد.

منبع: اقتصادنیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->