پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور
سرخط خبرها

زیان خریداران طلا و سکه سنگین شد (۱۸ اسفند ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۲۰۵۵۴
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۸
زیان خریداران طلا و سکه سنگین شد (۱۸ اسفند ۱۴۰۳)
بازار طلا و ارز برای دومین هفته متوالی نزولی شد و قیمت دلار و طلای آبشده بیش از ۳ درصد افت کردند. در مقابل، تنها دلار نیما و طلای جهانی اندکی رشد داشتند.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار طلا و ارز که در نیمه دوم سال نوسان افزایشی به خودش گرفته بود، در هفته اول اسفند رکورد تاریخی جدیدی به ثبت رساند، اما طی دو هفته گذشته با نزول از سقف دور شد.

اما در بین بازار‌های داخلی، فقط دلار نیما بود که نوسان افزایشی را به ثبت رساند و در کنار طلای جهانی قرار گرفت که در این هفته مسیر صعودی را تجربه کرد. البته با اینکه این دو بازار سبزپوش بودند، اما زیر یک درصد نوسان داشتند.

اوج کاهش بازار‌ها در روز چهارشنبه بود که بازار ارز با کاهش دو کانالی به ناحیه حساس رسید. بعد از رسیدن قیمت به این ناحیه که «محدوده دل و جرات» در میان فعالان بازار نامیده می‌شود، قیمت دلار حمایت شد و در روز پنجشنبه به سمت کریدور نهم پولبک زد.

با کاهش قیمت دلار در روز چهارشنبه، قیمت طلا و سکه هم نزولی شدند، اما با افزایش حباب، در برابر کاهش بیشتر مقاومت کردند. قیمت طلای آبشده در طی سه روز گذشته بار‌ها به سمت محدوده کف مهم ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حرکت کرده است، اما نتوانسته به زیر این محدوده رود.

حباب طلای آبشده به بالای یک درصد رفت و حباب سکه هم با افزایش به حوالی ۲۲ درصد رسید که بالاترین سطح در اسفند ماه است.

تحلیلگران معتقدند سه عامل در نزول این هفته بازار‌ها نقش داشته است. اول، در این هفته استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، در جریان بود و این وزارتخانه در نهایت بدون وزیر شد. با حذف همتی از وزارت اقتصاد، قیمت دلار با افت پنج هزار تومانی، دامنه ۹۰ هزار تومان را پس از سه هفته از دست داد. با این حال، فعالان بازار نسبت به دعوا‌های سیاسی بدبین هستند و برخی صحبت از دست‌های پشت پرده کردند.

عامل دومی که در کاهش بازار نقش داشت، اخبار مذاکراتی بود که در این هفته مخابره شد. در روز سه‌شنبه بلومبرگ مدعی شده پوتین موافقت کرده بین آمریکا و ایران میانجیگری کند.

رمزارز‌ها و حرکت الاکلنگی قیمت تتر با بیت‌کوین، عامل سوم نوسان بازار‌ها در این هفته بود. از میانه هفته، نوسان قیمت بیت‌کوین موجب نوسان قیمت تتر شد و تا مرز ۸۸ هزار تومان پایین آمد و از این ناحیه حمایت شد.

با این همه، درباره آینده قیمت تا انتهای سال دو دیدگاه در بازار وجود دارد، در دیدگاه اول تصور می‌شود که مثل سه سال گذشته قیمت دلار در دو هفته پایانی سال رنج بماند و نوسان اصلی را پس از شروع سال جدید استارت بزند.

اما در مقابل برخی معتقدند تکلیف قیمت دلار در محدوده حساس مشخص می‌شود و اگر این محدوده از دست برود، قیمت دلار در مسیر نزول جدید قدم خواهد گذاشت، اما اگر این ناحیه در بازار حفظ شود، خریداران بار دیگر وارد بازار خواهند شد.

در نهایت، این هفته یکی از حاشیه‌هایی که برای بانک مرکزی به وجود آمد، شایعاتی از گم شدن مقدار زیادی طلا بود که البته با تکذیبیه این بانک مواجه شد و روابط عمومی بانک مرکزی، مصاحبه‌ای از محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی را منتشر کرد که در آن گفته شده که بانک مرکزی جزو ۵ بانک مرکزی بزرگ دنیاست که در یک سال اخیر، دست به خرید طلا زده و ۲۰ درصد از ذخایر ارزی این بانک را تبدیل به طلا کرده است.

طبق آخرین آمار رئیس کل گمرک ایران، در ۱۱ ماه ابتدایی سال حدود ۷.۳ میلیارد دلار طلا وارد کشور شده است، آیا خریدار همه این مبلغ بانک مرکزی بوده است؟ در این حالت ۷ میلیارد از ذخایر دلاری بانک کم شده؟ این سوالاتی است که بانک مرکزی باید جواب دهد.

منبع: اقتصادنیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->