۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر
سرخط خبرها

چرا به سمن‌ها برای مدیریت آب ایران نیازمندیم؟

  • کد خبر: ۳۲۲۱۰۹
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵
چرا به سمن‌ها برای مدیریت آب ایران نیازمندیم؟
عموم مردم همواره مهم‌ترین و برجسته‌ترین ذی‌نفعان آب بوده‌اند. این موضوع به ما یادآوری می‌کند که باید در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، مشارکت و همراهی عموم مردم را جلب کنیم.

عموم مردم همواره مهم‌ترین و برجسته‌ترین ذی‌نفعان آب بوده‌اند. این موضوع به ما یادآوری می‌کند که باید در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، مشارکت و همراهی عموم مردم را جلب کنیم. مشارکت‌دادن مردم در فرایند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری می‌تواند ضمانت اجرایی تصمیمات را ایجاد و تقویت کند. ایجاد و تشویق به مشارکت اجتماعی آحاد مردم نه‌تنها به اجرای بهتر تصمیمات کمک می‌کند، بلکه همگرایی در جامعه را افزایش می‌دهد و مقاومت‌هایی را که ممکن است ازسوی برخی گروه‌های ذی‌نفع در اجرای طرح‌های مدیریت منابع آب ایجاد شود، کاهش می‌دهد.

در مسئله آب، حضور مردم ضروری است؛ البته، این موضوع به‌معنای نادیده‌گرفتن نقش ارکان دیگری مانند دولت، بخش خصوصی، دانشگاه‌ها، قوه‌قضائیه و قوه مقننه در مدیریت منابع آب نیست. ما به ساختاری نیاز داریم که بتواند به‌عنوان یک مجموعه بی‌طرف، نیاز‌ها و انتظارات ذی‌نفعان مختلف را جمع‌آوری کرده و درراستای شناسایی و حل مسائل مرتبط با آب تلاش کند. 

در‌این‌زمینه، سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند نقشی کلیدی ایفا کنند؛ به‌ویژه سازمان‌هایی که در ساختار، مالکیت و حاکمیت شرکتی خود، اصل بی‌طرفی را رعایت کرده‌اند. این سازمان‌ها می‌توانند در شناسایی شبکه مسائل آب و حل آنها کمک کنند، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی دقیق‌تری به جامعه ارائه دهند و بازخورد‌های مردم را به مسئولان منتقل کنند تا تصمیم‌گیری‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ها اصلاح شوند. 

علاوه‌بر‌این، سازمان‌های مردم‌نهاد بستری مناسب برای نظارت مردمی بر عملکرد مسئولان فراهم می‌کنند. تقویت این جایگاه فقط با حضور فعال و مؤثر مردم امکان‌پذیر است. اگر جایگاه سازمان‌های مردم‌نهاد در نظام تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کشور، به‌ویژه در حوزه آب، تقویت شود، می‌توانیم شاهد باشیم که این ساختار در مواقع بحرانی و شرایط اضطراری نیز به کمک کشور، ارکان حاکمیت و عموم مردم می‌آید و در تعریف اقدامات و برنامه‌های واکنش سریع به بحران‌ها نقش مؤثری ایفا می‌کند. 

سازمان‌های مردم‌نهاد بهترین بستر برای وارد‌کردن مهم‌ترین ذی‌نفعان آب، یعنی مردم، در ساختار تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی هستند. مسائل آب بدون پشتیبانی مردمی قابل‌حل نیستند و نمی‌توان پشت در‌های بسته تصمیماتی در این حوزه گرفت، ابلاغ کرد و انتظار داشت که به‌درستی اجرا شوند. چنین‌رویکردی اگرچه ممکن است در برخی مسائل دیگر جواب داده باشد، در حوزه آب بعید به نظر می‌رسد که موفقیت‌آمیز باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->