برو کار می‌کن، نگو بازنشسته‌ام! پدر در پدر پهلوان‌زاده‌ایم گذر‌های هنری به وسعت شهر | گزارشی از بخش جدید جشنواره هنر‌های شهری بهار ۱۴۰۴ درنگی در کم‌وکیف برگردان‌های منثور منظومه فردوسی، به‌مناسبت انتشار «شاهنامه منثور»، اثر گیتی فلاح‌رستگار رقابت ۲۴ گروه در جشنواره ملی سرود رضوی مستند «جانان» اثر فیلم‌ساز مشهدی، روی آنتن شبکه دو + زمان پخش انتشار مجموعه داستان «شرّ درونش» قسمت ۱۲ مسابقه مافیا دن، در شبکه خانگی رکوردشکنی تقاضا برای بلیت مشهد، هم‌زمان با پخش قسمت پایانی «پایتخت» حضور دیزنی با «زوتوپیا۲»، «الیو» و «داستان اسباب‌بازی ۵» در جشنواره انسی رکوردشکنی نمایش آنلاین | «پایتخت ۷» در تلوبیون ۱.۸۵ میلیارد دقیقه تماشا شد خانه منسوب به «سعدی» در حال ویرانی مجری مراسم جوایز امی ۲۰۲۵ را بشناسید زمان پخش فصل دوم سریال بی‌باک: تولدی دوباره صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ مروری بر حواشی سریال پایتخت ۷ | از جایگزینی سارا و نیکا تا سانسور چهار قسمت و پایان ناگهانی داستان
سرخط خبرها

کامران کاتوزیان، احیاگر گرافیک تبلیغات کشور، درگذشت + علت فوت

  • کد خبر: ۳۲۲۳۸۹
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۹
کامران کاتوزیان، احیاگر گرافیک تبلیغات کشور، درگذشت + علت فوت
کامران کاتوزیان ـ احیاگر گرافیک تبلیغات کشور ـ در ۸۳ سالگی درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کامران کاتوزیان، هنرمند پیشکسوت طراح گرافیک روز شنبه ـ ۲۵ اسفند ماه ـ در اثر بیماری درگذشت.

معاونت هنری وزارت فرهنگ این خبر را تایید کرده است.

کاتوزیان یکی از تاثیرگذارترین طراحان گرافیک ایران در طول تاریخ پیدایش آن و فردی بود که به عقیده بسیاری تحول قابل توجهی را در صنعت تبلیغات به وجود آورده است. کسب جایزه مشترک چهارمین بینال تهران در سال ۱۳۴۳ به همراه ژازه طباطبایی ـ نقاش و مجسمه‌سازِ نوگرا ـ شرکت در بینال پاریس در سال ۱۳۴۴، شرکت در بینال ونیز ۱۳۴۵، شرکت در جشنواره بین المللی هنر-واشنگتن در سال ۱۳۵۶، تاسیس گالری صبا ۱۳۴۳، فعالیت در شرکت تبلیغاتی آوانگارد در سال ۱۳۵۰، فعالیت در شرکت تبلیغاتی کارپی در سال ۱۳۶۵ و ... از جمله سوابقی است که میانِ فعالیت‌های این هنرمند به آن اشاره می‌شود.

کاتوزیان متولد ۱۳۲۰ بود و از دوران دبیرستان به امریکا فرستاده شد تا تحصیلات خود را کامل کند. او در حدود سال‌های ۱۳۳۵ در دانشگاه هنر به تحصیل پرداخت. بعد‌ها به دلیل علاقه وافرش به حوزه تبلیغات این مسیر را ادامه داد. اگر چه همواره گوشه نگاهی به نقاشی داشت و همواره به سمت آن کشیده می‌شد.

او در سال ۱۳۴۳ گالری صبا را به همراه ناصر مفخم و چنگیز شهوق راه اندازی کرد که مرکزی برای هنرمندان مدرن و جوان آن روزهاست.

بعد‌ها به همراه تعدادی از هنرمندان گروه هنرمندان پلاستیک تهران را شکل داد و با نمایش‌های خود سعی در آشنایی مردم با هنر مدرن داشت.

او از نخستین طراحان گرافیک است که با تکیه بر زیبایی‌شناسی نقاشی سعی در ایجاد فضایی متفاوت در طراحی گرافیک داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->