فیلم | انتشار تصاویر پایگاه زیرزمینی پهپادی نیروی دریایی سپاه برای اولین بار معاون وزیر کشور: از ۲۰ اردیبهشت تا پایان تابستان پنج شنبه‌ها در سراسر کشور تعطیل است دود سفید در واتیکان | پاپ جدید انتخاب شد + عکس رایزنی تلفنی عراقچی با همتای پاکستانی‌اش پس از گفت‌و‌گو با مقام‌های هند افزایش ۳۰ درصدی حقوق رزیدنت‌ها و استقبال کم دانشجویان پزشکی از برخی تخصص‌ها عراقچی با مشاور امنیت ملی هند دیدار کرد افزایش ساعت کار مترو تهران هم‌زمان با تغییر ساعت کاری از شنبه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) سران چین و روسیه برای ایفای نقش فعال درباره موضوع هسته‌ای ایران اعلام آمادگی کردند ۲ تفاهم‌نامه اجرایی بین وزرای خارجه ایران و هند تبادل شد ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی و شناورسازی ساعت کار والدین شاغل اعلام شد سرلشکر باقری: تجهیزات وزارت دفاع متناسب با نبردهای روز دنیاست معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: اگر بخواهیم به توسعه کشور فکر کنیم، باید نقش شورا ثمربخش‌تر و بیشتر شود آخرین وضعیت درگیری‌ها میان هند و پاکستان | اسلام‌آباد ۱۲ پهپاد هندی را خنثی کرد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نتانیاهو: ایران یک چالش بزرگ است دبیر شورای عالی امنیت ملی: خطوط قرمز ما در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا کاملا مشخص است امیر واحدی: نبروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آمادگی کامل قرار دارد پزشکیان در نمایشگاه نفت: اتصال شرکت‌های حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به دانشگاه‌ها ضروری و یک رویداد برد-برد است تجهیز جنگنده‌های ارتش جمهوری اسلامی به موشک‌های بومی دورایستا وزیر خارجه هند: به‌دنبال تشدید تنش با پاکستان نیستیم جلسه پیگیری مسائل پیرامون حرم مطهر رضوی با حضور نماینده ویژه رئیس‌جمهور در مشهد برگزار شد رئیس‌جمهور از بیست‌ونهمین نمایشگاه نفت بازدید کرد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزرای خارجه ایران و هند در دهلی‌نو دیدار کردند + فیلم اصلاحیه ساعت کاری ادارات ابلاغ شد؛ آغاز طرح دورکاری از ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ تأکید نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس بر راه‌اندازی شرکت بازآفرینی در مشهد نایب‌رئیس شورای اسلامی خراسان رضوی: در زمینه ریل‌گذاری، قانون‌گذاری و جایگاه شورا‌ها اتفاقات بسیار خوبی افتاده است عراقچی در دهلی: خواهان کاهش تنش بین هند و پاکستان هستیم + فیلم پاکستان پروازهای چهار فرودگاه بزرگ این کشور را متوقف کرد حفظ آمادگی رزمی و هوشیاری در دفاع از حریم آسمان کشور الزامی است
سرخط خبرها

گفت‌وگوی اولیانوف با گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران (یکم فروردین ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۲۳۱۹۶
  • ۰۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۷
گفت‌وگوی اولیانوف با گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران (یکم فروردین ۱۴۰۴)
نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، در اظهاراتی با اشاره به دیدار امروز (جمعه، ۲۱ مارس ۲۰۲۵‌/ اول فروردین ۱۴۰۴) خود با رافائل گروسی، اعلام کرد که در جریان این دیدار، با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو و تبادل‌نظر کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، میخائیل اولیانوف جمعه‌شب (به وقت محلی) در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: امروز با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کردم.

نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در ادامه اظهار کرد: ما در جریان این دیدار در مورد مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران و امنیت هسته‌ای در اوکراین گفت‌و‌گو و تبادل نظر کردیم.

به گزارش ایرنا، نمایندگان روسیه و چین در وین پیشتر (دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) با «کاظم غریب‌آبادی» معاون وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و در ادامه نشست سه‌جانبه پکن، درباره مواضع مشترک سه کشور پیرامون پرونده هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو کرده بودند.

میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین روز دوشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: پس از نشست سه‌جانبه در پکن در روز جمعه گذشته، امروز نمایندگان چین، ایران و روسیه بار دیگر در وین دیدار کردند تا مواضع خود را هماهنگ کنند.

روز جمعه ۱۴ مارس ۲۰۲۵ برابر با ۲۴ اسفند ۱۴۰۳، نشستی با حضور «ماجائوشو» معاون وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین، «کاظم غریب آبادی» معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «سرگی الکسویچ ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه در پکن برگزار شد.

سه طرف در این نشست رفع تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را خواستار شدند و بر غیرقابل پذیرش بودن تهدید‌ها و همچنین استفاده از نیروی نظامی علیه تأسیسات زیرساخت انرژی هسته‌ای ایران تأکید کردند.

کاظم غریب آبادی پیشتر با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار و بر لزوم رویکرد مستقل، فنی، بی‌طرفانه و حرفه‌ای این نهاد بین‌المللی تاکید کرد. وی گفت: «ایران و آژانس سابقه‌ای طولانی از همکاری دارند که آنها را قادر می‌سازد تا اندک اختلافات موجود را حل کنند، منوط به اینکه به فشار‌های سیاسی بیرونی به آژانس خاتمه داده شده و آژانس نیز رویکردی مستقل، فنی، بی طرفانه و حرفه‌ای اتخاذ نماید.» معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: «ایران ضمن حفاظت از امنیت و منافع ملی خود، به همکاری با آژانس در چارچوب تعهدات پادمانی‌اش متعهد است.»

این دیدار‌ها در حالی برگزار شد که کشور‌های غربی، به‌ویژه ایالات متحده و سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان)، در تلاش برای افزایش فشار‌های سیاسی و امنیتی‌سازی پرونده هسته‌ای ایران هستند. در نشست آذرماه شورای حکام، این کشور‌ها قطعنامه‌ای را به تصویب رساندند که در آن، با نادیده گرفتن همکاری‌های گسترده ایران با آژانس، از مدیرکل این نهاد خواسته شد تا گزارش جامع‌تری درباره برنامه هسته‌ای تهران ارائه کند.

از سوی دیگر نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برنامه هسته‌ای ایران که پیشتر به درخواست آمریکا، انگلیس، فرانسه، کره جنوبی، یونان و پاناما برگزار شد، نشان داد که غرب به دنبال بهره‌برداری از گزارش‌های آژانس برای اعمال فشار‌های دیپلماتیک بیشتر علیه تهران است. این رویکرد در حالی دنبال می‌شود که برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت نظارت آژانس قرار داشته و تاکنون هیچ‌گونه انحرافی از تعهدات پادمانی این کشور گزارش نشده است.

ایران در سال‌های اخیر، باوجود خروج یکجانبه آمریکا از برجام در سال ۱۳۹۷ و ناتوانی اروپا در اجرای تعهدات خود، همچنان مسیر همکاری با آژانس را ادامه داده است. بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، بسیاری از ادعا‌های غرب را بی‌اعتبار کرد، اما سیاست فشار حداکثری و سوءاستفاده از ابزار‌های نظارتی آژانس برای اعمال فشار‌های سیاسی، همچنان ادامه دارد. در واکنش به این اقدامات، تهران گام‌هایی در راستای کاهش تعهدات برجامی خود برداشت که کاملاً در چارچوب حقوقی این توافق بود.

جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده است که مسیر دیپلماسی در صورتی موفق خواهد بود که طرف‌های غربی رویکردی سازنده اتخاذ کنند و از فشار‌های یکجانبه دست بردارند. مذاکرات اخیر ایران با تروئیکای اروپایی در ژنو و گفت‌و‌گو‌های سه‌جانبه در پکن، نشانه‌ای از تمایل تهران به حل‌وفصل دیپلماتیک این موضوع است، به‌شرط آنکه تضمین‌های واقعی برای لغو تحریم‌ها ارائه شود. مقامات ایران تصریح کرده‌اند که هرگونه توافق پایدار باید شامل تعهدات متقابل و اجرای عملی لغو تحریم‌ها باشد تا از سوءاستفاده‌های آینده جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->