به گزارش شهرآرانیوز، صدای بچهها در میانه جمعیت بیشتر از بقیه به گوش میرسد و پدرومادرهایی دست فرزندان بزرگ و کوچک خود را گرفتهاند، به اینجا آمدهاند و در میانه عرصه شهدای مشهد و روبهروی سن بزرگترین ویدئومپینگ (نمایش سهبعدی) کشور که ابعاد آن در مجموع به ۲۴ هزار اینچ میرسد و هر صفحه آن ۴ هزار اینچ دارد، نشستهاند و دارند در کنار هم از تماشا لذت میبرند.
رویداد «نورنما» همزمان با پایان ماه مبارک رمضان و شروع عید بندگی مسلمانان روزهدار، با حضور ۷ هزار تماشاگر زائر و مجاور در میانه عرصه شهدای مشهد از ساعت ۱۹ تا ۲۳ آغاز شد؛ رویدادی که میتوان گفت به بزرگترین محفل و جشن خانوادگی مشهدالرضا(ع) در نوروز ۱۴۰۴ تبدیل شده است و تا امشب یعنی ۱۵ فروردین ماه که آخرین شب اجرای آن بود، این جمع خانوادگی برقرار بود و خاطرات شیرین و شورانگیزی را برای کودکان و نوجوانان، دختران و پسران، همسران، پدران و مادران و حتی پدربزرگها و مادربزرگهایی که از اقصی نقاط مشهد و کشور آمده بودند، به یادگار گذاشت و این لحظات دوستداشتنی را با خود سوغات خواهند برد.
دستاندرکاران برگزاری رویداد «نورنما» قبل از آنکه عقربههای ساعت، بر روی ۱۹ کوک شود، نور و صدا و تصویر را آماده کردهاند که برنامه با تأخیر شروع نشود. این همه تلاش برای برگزاری برنامه رأس ساعت مشخص ستودنی است. از آن طرف، گروههای هنری تئاتر که هر شب چهار تئاتر صحنهای به همراه جلوههای ویژه و میدانی و افکتهای نوری بر روی صحنه میبرند نیز بدون ذرهای تعلل و ناهماهنگی، به ترتیب آنچه را «ارسیا صنعتی»، مجری برنامه، اعلام میکند، اجرا میکنند تا هنر تئاتر مشهد را به رخ تماشاگران بکشانند.
نخست تئاتر «ایران» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی نصیری با ۴۰ بازیگر که نمایشی از اقتدار ایرانی و اسطورههای نامآشنای ایران که در شاهنامه فردوسی همچون آرش کمانگیر زبانزد خاص و عام است به روی صحنه میرود تا تماشاگران به ایرانی بودن خود افتخار کنند و در دل، این همه تاریخ شورانگیز و شخصیتهای نامدار وطن را تحسین کنند. بعد از آن تئاترهای صحنهای «طلای۲۴» به کارگردانی مسعود عقلی، «نامهای از یک ماهی» به کارگردانی رامین رخفروز که به شهادت مظلومانه شهدای غواص اشاره میکند و چشمه آخر این نمایشها، تئاتر بی نظیر "چشم انتظار" به نویسندگی و کارگردانی عباس جانفدا است که به موضوع ظهور و انتظار میپردازد و حسن ختام رویداد "نورنما" میشود.
در این میان اجرای گروههای سرود "آوای ارادت"، "نسل سلمان"، "عصر انتظار"، "آوای ولایت"، "رویش"، "آسمان" و "ممهّدون للمهدی" با حضور نوجوانان هنرمند نیز بخش دیگری از زمان بندی برنامههای "نورنما" را به خود اختصاص داد که به جذابیت برنامه افزوده بود.
یکی از تماشاچیان که مویی سپید کرده، در گوشهای از برنامه به همراه همسر، پسر و عروس و نوه اش نشسته است و میگوید: ما از طریق فضای مجازی متوجه این برنامه شدیم و چند شب است که سعی میکنیم با خانواده به عرصه شهدا بیاییم. او با اینکه گریزی به برخی مشکلات شهری زد، اما ادامه میدهد "این جشن را نمیتوان نادیده گرفت؛ اینکه شهردای مشهد چنین برنامهای با این حجم از کیفیت در ایام نوروز تدارک دیده جای تقدیر و تشکر دارد. اجرای برنامهها و سرودهای متنوع، نورافشانی و نمایشهای تاثیرگذاری که داشته، باعث شده حتی نوهام این برنامه را دوست داشته باشد و ببیند.
زوج جوان دیگری که تنها فرزندشان را در آغوش دارند به ما میگویند: «ما امشب قصد زیارت کرده بودیم. وقتی از میان عرصه رد شدیم و این صحنه نمایش و نورافشانی را دیدیم برایمان دلنشین و جذاب بود و تصمیم گرفتیم پای برنامه بنشینیم و تا الان هم از برنامهها لذت بردیم.» او چندین بار با تاکید میگوید: «من تا بحال چنین برنامهای را در مشهد ندیده بودم و بسیار کار قابل دفاعی است. امیدوارم باز هم در زمانهای مختلف ادامه پیدا کند و از خوانندهها و بازیگر و چهرههای سرشناس و مطرح کشور برای حضور در این برنامه دعوت کنند تا میزان جذابیت برنامه هم بیشتر شود.»
پسر جوانی که اهل تهران است و به همراه چند تن از دوستانش به تماشای این برنامه نشستهاند میگوید: من بیش از همه، تئاترهایش را دوست داشتم به ویژه آنکه درباره شهدای غواص و عملیات کربلای ۴ بود. چرا که ما دهه هشتادیها که آن دوران را ندیدیم ولی دلمان میخواهد به شکل درستی با تاریخ دفاع مقدس و انقلاب آشنا شویم این نمایش ها، بر شناخت ما اثر بیشتری میگذارد.» به نظر او چنین تئاترهایی باید بیشتر مورد توجه اهالی فرهنگ و هنر قرار گیرد تا با نگاه تازه و ابعاد گسترده تری، نوجوانان و جوانان امروز با تاریخ کشور خود آشنا شوند که الحق و الانصاف، در زمانهای که دشمن تمام تلاشش را میکند تا جوانان این مرز و بوم از رشادت شهدا و تاریخ پر افتخار دفاع مقدس روی گردانند پیشنهاد دقیق و بجایی است.
شاید بتوان گفت بهترین و پررنگترین بخش از اجراهای رویداد "نورنما" که در ابتدا، وسط و انتهای برنامه دیده و شنیده میشود نام مبارک امام رضا (ع)، صاحب بهشت هشتم و ولی نعمت ایران عزیزمان است که هم در سرودهای مختلف دیده میشود که سرودهای معروف سریال "ولایت عشق" و "دوست دارم صدات کنم تو هم منو صدا کنی" و ترانه معروف "آمدمای شاه پناهم بده" مرحوم محمدعلی کریمخانی دیده میشود. بعد از آن در استنداپ کمدی احسان ابراهیمی که با لهجه شیرین مشهدی از مزایا و اهمیت "شله مشهدی" و غیرت و علاقه مشهدیها به این غذای تاریخی میگوید و با ظرافت هنرمندانهاش آن را به امام مهربانیها وصل میکند.
نقطه اوج این ارادتها را میتوان در نمایش صحنهای "طلای۲۴" دانست که چشمهای دل و سر ناگزیر در بخشهایی از اجرا به سمت گنبد طلای آقای مهربانیها میچرخید و اشک عشق و ارادت، صورتشان را نوازش میکرد.
مسعود عقلی، کارگردان نمایش "طلای۲۴" درباره این اجرا میگوید: "طلای۲۴" بر اساس داستانی واقعی نوشته شده که مربوط به یکی از پاکبانهای شهرداری مشهد است که گنجی را پیدا میکند و تحویل موزه آستان قدس رضوی میدهد. بعد از آن اتفاقاتی سر راهش قرار میگیرد و الطاف امام رضا (ع) را در زندگیاش میبیند و تنها خواستهاش این است که فامیلش به "گنجی" تغییر یابد و جاروکش صحنهای این بهشت دیدنی شود.
ما در این نمایش نگاه جدیدی به روایت داستان داشتیم و از حالت دیالوگ خارج شدیم و به نریشن و مونولوگ رسیدیم به طوری که در همه بخشهای نمایش حتی در قسمتی که مونولوگ وجود دارد، نریشن استفاده میشود. نویسندگی این اثر را شادی غفوریان، از نویسندگان خوب مشهدی به عهده داشته به همراه بازیگران تئاتر مشهد و نریتوری محمدرضا نبی که از گویندگان مطرح دوبله کشور است.
در آخرین شب اجرا نیز برنامه چهارساعته "نورنما" به اتمام رسید و پایان بخش این برنامه عکس یادگاری با حضور دهها هنرمند و دستاندرکار و مسئولانی شد که هر شب دغدغه برگزاری برنامه را به بهترین شکل ممکن داشتند.
رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد جهت حسن ختام این رویداد بزرگ و ویژه گفت: مشهد پایتخت معنوی جهان و در واقع پایتخت معنوی تشیع است. از این جهت که مشهد به واسطه حضور امام رضا (ع) جایگاه بسیار مهمی در جهان تشیع دارد باید نگاهمان به اجرای برنامهها فراملی باشد.
جاوید کیانی تصریح کرد: در مجموعه مدیریت شهری تلاش میکنیم برنامههای بزرگی را با استفاده از ظرفیت هنرمندان مشهدی اجرا کنیم و رویداد "نورنما" را نیز با همکاری ۲۰۰هنرمند مشهدی در ابتدای سال ۱۴۰۴ شروع کردیم. امیدواریم در دهه کرامت نیز بتوانیم اتفاق بزرگتری را رقم بزنیم و رسالتی که در مجموعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد داریم به نحوی شایسته انجام بدهیم تا در شان علیبن موسیالرضا (ع) باشد.