ویدئو | آتش در محل انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس فروکش کرد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از فردا خنک می‌شود؛ با احتمال بارش باران طرح «مشهد، شهر امن»، گامی مهم در جذب گردشگر داخلی و خارجی سال ۱۴۰۳، سال تحول در خدمات‌رسانی به مسافران فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ وجود ندارد هشدار پلیس فتا درباره جعل هویت در فضای مجازی آخرین آمار جان‌باختگان انفجار در بندر شهید رجایی + اسامی پیکرهای احرازهویت‌شده‌ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم؟ سرکنسول‌ها و نمایندگان کشور‌های خارجی در مشهد به تماشای جاذبه‌های خراسان‌رضوی رفتند بلایای طبیعی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند چرا اندازه دور کمر با افزایش سن، بیشتر می‌شود؟ پیش‌بینی بارش باران و خنک‌ترشدن هوا در برخی استان‌ها از فردا (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوشیدنی‌های خانگی مؤثر در سم‌زدایی کبد توصیه به بانوان در سنین باروری: مشاوره بارداری بگیرید یاری انسان‌دوستانه | ارسال ۱۰۰ واحد خون از خراسان رضوی به بندرعباس پس از حادثه انفجار اسکله شهید رجایی سرانه مصرف سالیانه لبنیات در ایران، ۱۷۰ کیلوگرم کمتر از میانگین جهانی سقف و کف حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + میزان افزایش حقوق‌ها با اجرای متناسب‌سازی کمبود این ریزمغذی‌های حیاتی را جدی بگیرید سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی: پاسخ‌گویی فقط در اداره‌کل متمرکز نیست مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی: برای ایجاد ۱۱ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری کرده‌ایم بازسازی صحنه قتل نوجوان دهه‌هشتادی | قتل «صالح» به هوا‌خواهی از «صالح» شنیده شدن صدای چندین انفجار از محل آتش سوزی در بندر شهید رجایی بندرعباس + فیلم فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل برون ‎شهری خراسان رضوی | حمل ونقل جاده ای، لبه  پرتگاه انتقال ۵ نفر از مصدومان حادثه انفجار بندرعباس به تهران (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۲۹ نفر از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی از بیمارستان ترخیص شدند
سرخط خبرها

رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند

  • کد خبر: ۳۲۴۷۵۸
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۲
رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند
رئیس سازمان بهزیستی گفت: در نظر داریم مدارسی برای ایجاد مهارت تشکیل دهیم که آموزش مهارت‌های شغلی، سلامتی و شادابی در کنار تحصیل ارائه می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، در جلسه‌ای با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رؤسای سازمان بهزیستی و مسئولان وزارت آموزش و پرورش موضوع مهارت آموزی برای نوجوانان تحت آسیب بررسی شد.

جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به سه رویکرد کلان در کنترل آسیب‌های اجتماعی پس از انقلاب اسلامی گفت: در رویکرد اول، رویکردی اخلاقی، آخرت‌گرایانه و مبتنی بر تذکر و تأثیرگذاری بر دنیای شناختی افراد مدنظر بود.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به رویکرد دوم بیان کرد: رویکرد نخست، پس از یک دهه به رویکردی کنترلی-پلیسی تغییر یافت و تمرکز بر کنترل پلیسی بود با این باور که افزایش نظارت، آسیب‌ها را کاهش می‌دهد. این رویکرد تا سال ۱۳۷۵ ادامه یافت.

وی با اشاره به رویکرد سوم افزود: این رویکرد شامل شکل‌گیری نگاه علمی-اجتماعی به آسیب‌ها با ایجاد نهاد‌هایی مانند هیئت‌های حل اختلاف در دادگستری، مراکز مراقبت پس از خروج از زندان، پلیس اجتماعی و گسترش مشاوره و مددکاری در زندان‌ها بود که رویکردی صحیح است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور متذکر شد: با همین رویکرد، اورژانس اجتماعی و فعالیت‌های اجتماع محور با هدف توانمندسازی و افزایش تاب‌آوری راه‌اندازی شد.

حسینی با اشاره به پیشنهاداتی در حوزه دانش‌آموزی متذکر شد: در مدارس به استقرار نظام مددکاری اجتماعی در کنار مشاوره نیازمندیم. فقدان مددکاری اجتماعی یکی از دلایل اصلی ناکامی در کنترل آسیب‌های دانش‌آموزی است.

مشارکت دانش آموزان و والدین در فرایند کاهش آسیب‌های اجتماعی

وی با اشاره به اجرای «طرح هدایت» بیان کرد: این طرح در دوره مدیریت بنده در آموزش و پرورش تجربه شد و با مشارکت دانش‌آموزان، معلمان و اولیای علاقه‌مند در هر مدرسه در قالب مداخلات حرفه‌ای و درون مدرسه‌ای تجربه شد که هدف، درگیرکردن مدرسه در فرایند کاهش آسیب‌ها از طریق مددکاری است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به پیشنهاد الگوبرداری از «طرح دانستان» (مدارس مهارت) گفت: اخیراً با همکاری سازمان بهزیستی و سازمان فنی‌وحرفه‌ای توسط مرکز صبح رویش مدارسی با عنوان "دانستان" ایجاد شد. در نظر داریم مدارسی از مهارت و دانستن ایجاد کنیم که آموزش مهارت‌های شغلی، سلامت، شادابی و کارگاه‌های تولیدی را در کنار تحصیل ارائه می‌دهند. دانش‌آموزان در این مدارس از مرحله دانش تا تولید و فروش محصولات همراهی می‌شوند.

حسینی در ادامه با اشاره به فعالیت‌هایی برای اتصال نسل‌ها متذکر شد: باید بتوانیم در قالب فعالیت‌های متنوع بر گسست نسلی غلبه کنیم به عنوان مثال با برگزاری برنامه‌های ورزشی (دوچرخه سواری، کوهپیمایی) با مشارکت همه اعضای خانواده از جمله فرزندان، والدین، مادر بزرگ و پدر بزرگ و فعالیت‌های هنری، علمی و کتابخوانی خانوادگی برای ایجاد گفت‌وگوی بین نسلی و تولید سرمایه اجتماعی.

وی با اشاره به راه‌اندازی «مدارس مهر و گفت‌و‌گو» یا «باشگاه پیشکسوتان» گفت: در این مدارس، فعالیت‌های آموزش بازنشستگی و سالمندی را با نشاط و هنر ارائه می‌کنیم و می‌توان با استفاده از سالمندان، آموزش‌های مبتنی بر همیاری را در قالب طرح بهزیست محله ارائه داد. همچنین این سالمندان می‌توانند به عنوان راهنمایان بالینی چند مدرسه را تحت پوشش قرار بدهند و از این طریق به کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک کنند.

وی در پایان متذکر شد: در مرحله بعد، جوانانِ تحت پوشش مدارس دانستان، مراکز شبه خانواده، زنان سرپرست خانوار و افراد دارای معلولیت از طریق تسهیلات اشتغالزایی (مانند پنل‌های خورشیدی) به فرصت‌های کاری پایدار متصل خواهند شد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->