ثبت ۴۰۹هزار مورد حیوان‌گزیدگی در کشور دستگیری سارقان ۷۰ میلیارد طلا در سبزوار (۲۱ تیر ۱۴۰۴) فرار مالیاتی ۶۶ شخص حقوقی با گردش مالی ۹۶ همت، شناسایی شدند سادگی یک سفر است، نه یک مقصد | به بهانه ۱۲ جولای، روز جهانی سادگی برنامه راهبردی و جامع «مقابله با گرد و غبار» تصویب خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۱ تیر ۱۴۰۴) | افزایش سرعت وزش باد، پدیده غالب جوی ۱۸۵ همت از بدهی دولت به تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود اعتراض بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به عدم پرداخت مابه‌التفاوت فروردین‌ماه ۱۴۰۴ | فیش حقوقی خرداد صادر نشد شناسایی ۸۲۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده در مناطق غیرنظامی تهران چرا سیل تگزاس تبدیل به فاجعه‌ای چنین کُشنده شد؟ حضور دو یوزپلنگ آسیایی در منطقه یوزکنام پل ابریشم + ویدئو آغاز پیش‌فروش بلیت قطار‌های اربعین از ۲۴ تیر ۱۴۰۴ جهش آنی مبلغ قبوض تلفن ثابت به نام آبونمان روند کاهشی ابتلا به سالک در مشهد مرگ مشکوک با پس‌زمینه دعوای زن‌وشوهری بیش از ۳ میلیارد تومان مالیات برای ثبت مهریه ۳۰۰ سکه‌ای گفت‌وگو با مال‌خر متهم به خرید ۲ هزار گوشی دزدی | بندبازی یک سارق بندِ باز شهادت ۳ نیروی پلیس درپی حادثه تروریستی در چابهار (۲۱ تیر ۱۴۰۴) سولاریوم چه خطراتی را برای پوست ایجاد می‌کند؟ نتایج آزمون ورودی مدارس سمپاد ۱۴۰۴، هفته اول شهریورماه اعلام خواهد شد هشدار سازمان غذا و دارو درباره تبلیغات قطره‌های چشمی در فضای مجازی اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ تیر ۱۴۰۴) نایب‌رئیس کمیسیون آموزش مجلس: تعویق آزمون استخدامی آموزش‌ و پرورش منتفی است توصیه‌های تغذیه‌ای برای بهبود وضعیت افراد گرمازده لبنیات غیرپاستوریزه، عامل اصلی انتقال بیماری‌های مشترک انسان و حیوان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۱ تیر ۱۴۰۴) | ۳ روز رگبار باران و رعد و برق در ۱۶ استان هنگام گزش مار و عقرب، کدام کارها را نکنیم؟ حکم اعدام عامل اصلی پرونده تجاوز و قتل «نیان» دختربچه بوکانی، در ملأعام اجرا شد (۲۱ تیرماه ۱۴۰۴) دستگیری سارقان خوار بار فروشی‌های مشهد
سرخط خبرها

آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی !

  • کد خبر: ۳۲۵۱۴۹
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۸
آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی !
وعده دروغ ازدواج زمانی که دستمایه ارتکاب جرم دیگری همچون کلاهبرداری شود قابل پیگیری و مجازات است.

به گزارش شهرآرانیوز، وعده دروغ ازدواج به معنای قول دادن یا وعده دادن به کسی برای ازدواج، در حالی که هیچ قصد یا برنامه‌ای برای انجام آن وجود ندارد. این نوع وعده‌ها معمولاً باعث ایجاد امید و انتظارات در طرف مقابل می‌شوند، اما در نهایت ممکن است به دلیل عدم صداقت یا تغییر نظر شخصی که وعده داده، منجر به دل‌شکستگی و آسیب روحی شود.

این نوع وعده‌ها می‌توانند عواقب روانی و عاطفی جدی برای طرف مقابل داشته باشند، چرا که شخص ممکن است به طور عاطفی به این وعده وابسته شود و زمانی که حقیقت آشکار می‌شود، احساس فریب خوردن و درد می‌کند.

در روابط انسانی، صداقت و شفافیت از اهمیت زیادی برخوردار است و وعده‌های ازدواج باید بر اساس نیت واقعی و تعهدات محکم باشد.

پیشنهاد دروغین ازدواج مجازات دارد؟

وعده دروغ ازدواج به تنهایی جرم نیست و یک شخص صرفاً به خاطر دادن یک وعده به طرف مقابل مرتکب عمل مجرمانه‌ای نشده و قابل مجازات نیست؛ زیرا هر کسی این اختیار را دارد که برای ازدواج خود تصمیم‌گیری‌های لازم را انجام دهد و اگر خلاف آن اثبات شد به صرف بر هم زدن وعده ازدواج نمی‌تواند جرم محسوب شود.

همچنین صرف دروغ‌گویی در قانون مجازات اسلامی جرم‌انگاری نشده است، مگر اینکه دروغ در مقام شهادت و در محضر دادگاه باشد.

در قانون مجازات اسلامی هیچ بندی تحت عنوان وعده ازدواج دروغین وجود ندارد، در این شرایط هر شخصی مسئول زندگی خود است و باید تصمیماتی برای زندگی خود بگیرد حال ممکن است این شرایط به وقوع بپیوندد یا اینکه مهیا نشود در هر صورت نه تنها هیچکدام از طرفین نمی‌توانند نسبت به این موضوع شکایتی کنند بلکه کسی هم که وعده دروغ داد، مجازات نخواهد شد.

در قانون ایران دروغ تنها در صورتی مجازات دارد که در مقام شهادت صورت بگیرد و یا اینکه فردی با وعده دروغین خود باعث شود که فرد مقابل دچار ضرر و زیان مالی و یا جانی و یا حیثیتی شود.

با این حال مواردی وجود دارد که فرد از طریق وعده دروغ ازدواج، مرتکب جرم دیگری می‌شود که قابل مجازات است:

۱) برقرار کردن رابطه نامشروع با وعده دروغ ازدواج

اگر پسری به دختری درخواست دروغین ازدواج دهد و به واسطه آن از وی درخواست رابطه نامشروع داشته باشد و دختر هم به دلیل اینکه قصد ازدواج با آن مرد را دارد به خواسته او جواب مثبت دهد، اما بعد از مدتی متوجه شود که فریب خورده است و طرف مقابل قصد ازدواج نداشته در این صورت با ادله و مدارک لازم می‌تواند از آن مرد شکایت کیفری به عمل آورد.

۲) ترغیب طرف مقابل به جرم از طریق وعده دروغ ازدواج

اگر کسی طرف مقابل را با وعده ازدواج دروغین ترغیب به انجام جرمی کند و باعث شود که طرف مقابل یک سری جرایمی انجام دهد، هر چند شخصی که خود مرتکب جرم شده مورد مجازات قرار می‌گیرد، اما آن شخصی که او را ترغیب به جرم کرده به دلیل معاونت در جرم مورد مجازات قرار می‌گیرد.

۳) اخذ مبلغی پول از طرف مقابل از طریق وعده دروغین ازدواج

اگر مرد یا زنی به واسطه وعده دروغین ازدواج از طرف مقابل مبلغی دریافت کند؛ شخص زیان دیده می‌تواند تحت عنوان جرم کلاهبرداری از طرف مقابل شکایت کند.

۴) کلاهبرداری از طریق اخذ وجه با وعده دروغین ازدواج

اخذ وجه با وعده ازدواج دروغین، مصداق بزه کلاهبرداری است. در این خصوص می‌توان به یک رأی دادگاه تجدیدنظر استان تهران در خصوص اتهام کلاهبرداری در مورد اخذ وجه با وعده دروغین ازدواج اشاره کرد.

طبق رأی صادره اخذ وجه با وعده دروغین ازدواج منطبق با ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری مصوب سال ۱۳۶۷ تشخیص داده شد و متهم به تحمل یکسال حبس تعزیری، رد مال و پرداخت جزای نقدی به همان مبلغ اخذ شده محکوم شد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->