اطلاعیه سازمان امدادونجات هلال احمر صار شد: احتمال وقوع طوفان تندری و وقوع سیلاب در خراسان و چند استان دیگر (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۴ درصد متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف هستند مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟ پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها آتش‌سوزی ۲.۵ هکتار از مراتع قره‌چغه قوچان خراسان رضوی(۲۹ اسفند ۱۴۰۴) یک کشته و ۸ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج-تهران (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توپ برخورد با «تخلیه فاضلاب در اراضی کشاورزی» در زمین شهرداری مشهد بعد از ۷ سال فاش شد: رد پای مرد مستأجر در ناپدید شدن زن صاحبخانه فروش ۱۰۰ میلیونی نوزاد توسط مادر معتاد برملا شد قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا آیا مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز برای سلامتی مفید است؟ پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد بازسازی صحنه قتل از سوی مرد ضایعاتی | قتل ضایع مرد ضایعاتی! بحران خاموش جمعیت
سرخط خبرها

گرد و غبار در کمین مشهد

  • کد خبر: ۳۲۵۱۹۷
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۲
گرد و غبار در کمین مشهد
پیش‌بینی‌ها برای ۶ ماهه اول امسال از تشدید آلودگی هوای شهر حکایت دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به‌تازگی نیمه فروردین ماه را پشت سر گذاشته‌ایم، اما همین تعداد روز کافی است تا بدانیم که احتمالا سال کم‌بارشی را در پیش خواهیم داشت؛ بر طبق داده‌های سازمان هواشناسی که اخیرا اعلام شده است، کشورمان در ماه جاری تا ۱۶فروردین، ۲۸.۱درصد با کاهش بارش روبه‌رو بوده و طی این مدت به‌طور میانگین ۱۴.۵میلی‌متر بارش دریافت کرده، این درحالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۲۰.۲میلی‌متر است.

حال اگر بخواهیم فقط درمورد مشهد صحبت کنیم، هوای پاک و هوای ناسالم برای گروه‌های حساس در جدول شاخص کیفیت هوای شهرمان از ابتدای امسال تاکنون به صورت برابر و هر کدام سه روز را به خود اختصاص داده‌اند. رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد معتقد است که نمی‌توان پیش‌بینی بلندمدتی برای امسال داشت، اما ممکن است در شش ماهه اول، مشهد بیشتر درگیر توده‌های گردوغبار شود.

فقط ۲۸ روز هوای پاک در سال گذشته

رضا اسماعیلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، درخصوص شاخص روز به روز کیفیت هوا که در مجموع سال گذشته به ثبت رسیده است، اظهار کرد: در این ایام، ۲۸ روز هوای پاک، ۲۲۴ روز قابل قبول، ۱۱۱ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و سه روز ناسالم برای همه گروه‌ها به ثبت رسیده است.

او با اشاره به اینکه این آمار‌ها به صورت میانگین از بررسی تمام ایستگاه‌های فعال سطح شهر به دست آمده است، بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، مشهدی‌ها ۲۶ روز هوای پاک و ۲۳۶ روز هوای قابل قبول استشمام کرده‌اند؛ در حالی که در آن سال، نود روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۰ روز ناسالم برای تمام افراد و سه روز بسیار ناسالم داشته‌ایم.

رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد با بیان اینکه در نتیجه، سال ۱۴۰۲ به نسبت سال گذشته آلوده‌تر بوده است، درخصوص این آلودگی افزود: شدت آلودگی در سال ۱۴۰۲ به دلیل طوفان‌های گرد و غباری بود که مشهد را در چندین نوبت فراگرفت؛ اما بارندگی‌ها و‌تر سالی که در مشهد و منطقه اتفاق افتاد، به طور چشمگیری کاهش گرد و غبار در مشهد طی سال گذشته را رقم زد.

اسماعیلی آلاینده اصلی در نیمه اول و دوم سال گذشته را ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون اعلام کرد و گفت: طی سال گذشته بیشترین روز‌های پاک در فروردین ماه و بیشترین روز‌های آلوده در دی و آذرماه به ثبت رسیده است.

«منشأ اصلی این آلاینده، سوخت‌های فسیلی است.» این را اسماعیلی گفت و ادامه داد: با این حال طوفان‌های گرد و غبار نیز سهمی از این ذرات معلق دارند، اما منشأ غالب این ذرات معلق، همان سوخت‌های فسیلی است که ناشی از خودروها، صنایع، نیروگاه‌ها و مصارف خانگی و... است.

او درخصوص راهکار رفع این آلاینده‌ها یا دست‌کم بهبود این وضعیت، بیان کرد: ارتقای کیفیت سوخت، بهبود و کارایی بهتر خودرو‌ها از لحاظ میزان آلایندگی که تولید می‌کنند، استفاده‌نکردن از سوخت مایع از سوی نیروگاه‌ها و صنایع، توسعه حمل و نقل عمومی و همگانی و آگاهی و فرهنگ‌سازی برای شهروندان در این زمینه می‌تواند کمک‌کننده باشد؛ ضمن اینکه در حوزه منابع طبیعی و کانون‌های گرد و غبار نیز باید جلوگیری از بیابان‌زایی، فرسایش خاک و تخریب اراضی مدنظر باشد.

تشدید گرد و غبار با کاهش بارندگی‌ها

اسماعیلی درخصوص پیش‌بینی شاخص کیفیت هوا طی امسال، اضافه کرد: نمی‌توان برای امسال پیش‌بینی بلندمدتی داشت، اما احتمال دارد امسال در شش ماهه اول سهم بیشتری از توده‌های گرد و غبار شهر مشهد را دربرگیرد؛ زیرا بارندگی‌های کمتری نسبت به نرمال اقلیمی در این شهر داشته‌ایم؛ بنابراین انتظار می‌رود که طوفان‌های گرد و غبار بیشتری در مشهد داشته باشیم مگر اینکه بارندگی‌ها وضعیت دیگری را رقم بزند، اما تاکنون میزان بارندگی‌ها خوب نبوده است.

رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد در خصوص وضعیت هوا طی هفده روز گذشته امسال، بیان کرد: در این مدت سه روز هوای پاک، یازده روز قابل قبول و سه روز ناسالم برای گروه‌های حساس سهم مشهد بوده است. اما این وضعیت به روایت آمار در مدت مشابه سال گذشته، چهار روز هوای پاک، ۱۰ روز قابل قبول و سه روز ناسالم برای گروه‌های حساس بوده که تقریبا وضعیت مشابهی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->