جزئیات حادثه آتش‌سوزی خارک اعلام شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اتفاق معجزه آسا | یک مسافر از هواپیمای سقوط کرده هند نجات یافت جان باختن یک نفر در آتش‌سوزی پتروشیمی خارک | آتش مهار شد افزایش رشته‌های مجاز برای آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش جشن عید غدیر خم ویژه مددجویان کمیته امداد با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) مودی: فاجعه احمدآباد ما را متحیر و غمگین کرده است | همه سرنشینان جان باختند + فیلم ماساژ برای همه کمردرد‌ها خوب نیست ترامپ خروج پرسنل آمریکایی از منطقه غرب آسیا را تأیید کرد ۷۵ درصد قربانیان دود سیگار، زنان و کودکان بی‌گناه هستند سقوط یک هواپیمای مسافربری با ۱۳۳ مسافر در شهر احمدآباد هند + فیلم لحظه سقوط پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش دما در استان کاهش وزن در میانسالی می‌تواند به طول عمر بیفزاید مرگ سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر در ایران به علت مصرف دخانیات آیا مصرف بی‌رویه غذا‌های تند به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند؟ زمان واریز حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی مشخص شد معاون حقوقی وزارت بهداشت درباره نفوذ صنایع دخانی هشدار داد: سن ابتلا و آلودگی به مواد دخانی به‌شدت کاهش یافته است جزئیات بسته حمایتی مازاد بیمه پایه سلامت بازنشستگان کشوری اعلام شد | کاهش ۵۰ درصدی فرانشیز خدمات بستری پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | افزایش نسبی دما با آغاز هفته آینده احتمال تغییر در بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری | مطالبات همسان‌سازی تا پایان سال پرداخت می‌شود آلودگی صوتی مشهد از مرز استاندارد ملی گذشت | مناطق ۳، ۶ و ۱۱ مشهد، رکورددار آلودگی صوتی اگر هر روز خیار مصرف کنیم، چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟ قبل از خواب، شیر گرم بنوشیم یا سرد؟ فروش واکسن «گارداسیل» در وب‌سایت‌ها غیرمجاز است امکان پذیرش مستقیم دستیار در ۴ رشته پزشکی فراهم شد ۵۶۰۰ قربانی در سکوت؛ روایت تلخ جوانانی که در دام الکل گم شدند هشدار گرایش متخصصین زنان به انجام اعمال زیبایی | تعرفه‌ها هیچ تناسبی با مسئولیت خطیر این پزشکان ندارد اعترافات هولناک عامل جنایت برج مجلل دربند| قتل مرد افغان به‌خاطر فحاشی توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا: مواد غذایی فله‌ای نخرید و آب زیاد بنوشید
سرخط خبرها

گرد و غبار در کمین مشهد

  • کد خبر: ۳۲۵۱۹۷
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۲
گرد و غبار در کمین مشهد
پیش‌بینی‌ها برای ۶ ماهه اول امسال از تشدید آلودگی هوای شهر حکایت دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به‌تازگی نیمه فروردین ماه را پشت سر گذاشته‌ایم، اما همین تعداد روز کافی است تا بدانیم که احتمالا سال کم‌بارشی را در پیش خواهیم داشت؛ بر طبق داده‌های سازمان هواشناسی که اخیرا اعلام شده است، کشورمان در ماه جاری تا ۱۶فروردین، ۲۸.۱درصد با کاهش بارش روبه‌رو بوده و طی این مدت به‌طور میانگین ۱۴.۵میلی‌متر بارش دریافت کرده، این درحالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۲۰.۲میلی‌متر است.

حال اگر بخواهیم فقط درمورد مشهد صحبت کنیم، هوای پاک و هوای ناسالم برای گروه‌های حساس در جدول شاخص کیفیت هوای شهرمان از ابتدای امسال تاکنون به صورت برابر و هر کدام سه روز را به خود اختصاص داده‌اند. رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد معتقد است که نمی‌توان پیش‌بینی بلندمدتی برای امسال داشت، اما ممکن است در شش ماهه اول، مشهد بیشتر درگیر توده‌های گردوغبار شود.

فقط ۲۸ روز هوای پاک در سال گذشته

رضا اسماعیلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، درخصوص شاخص روز به روز کیفیت هوا که در مجموع سال گذشته به ثبت رسیده است، اظهار کرد: در این ایام، ۲۸ روز هوای پاک، ۲۲۴ روز قابل قبول، ۱۱۱ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و سه روز ناسالم برای همه گروه‌ها به ثبت رسیده است.

او با اشاره به اینکه این آمار‌ها به صورت میانگین از بررسی تمام ایستگاه‌های فعال سطح شهر به دست آمده است، بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، مشهدی‌ها ۲۶ روز هوای پاک و ۲۳۶ روز هوای قابل قبول استشمام کرده‌اند؛ در حالی که در آن سال، نود روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۰ روز ناسالم برای تمام افراد و سه روز بسیار ناسالم داشته‌ایم.

رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد با بیان اینکه در نتیجه، سال ۱۴۰۲ به نسبت سال گذشته آلوده‌تر بوده است، درخصوص این آلودگی افزود: شدت آلودگی در سال ۱۴۰۲ به دلیل طوفان‌های گرد و غباری بود که مشهد را در چندین نوبت فراگرفت؛ اما بارندگی‌ها و‌تر سالی که در مشهد و منطقه اتفاق افتاد، به طور چشمگیری کاهش گرد و غبار در مشهد طی سال گذشته را رقم زد.

اسماعیلی آلاینده اصلی در نیمه اول و دوم سال گذشته را ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون اعلام کرد و گفت: طی سال گذشته بیشترین روز‌های پاک در فروردین ماه و بیشترین روز‌های آلوده در دی و آذرماه به ثبت رسیده است.

«منشأ اصلی این آلاینده، سوخت‌های فسیلی است.» این را اسماعیلی گفت و ادامه داد: با این حال طوفان‌های گرد و غبار نیز سهمی از این ذرات معلق دارند، اما منشأ غالب این ذرات معلق، همان سوخت‌های فسیلی است که ناشی از خودروها، صنایع، نیروگاه‌ها و مصارف خانگی و... است.

او درخصوص راهکار رفع این آلاینده‌ها یا دست‌کم بهبود این وضعیت، بیان کرد: ارتقای کیفیت سوخت، بهبود و کارایی بهتر خودرو‌ها از لحاظ میزان آلایندگی که تولید می‌کنند، استفاده‌نکردن از سوخت مایع از سوی نیروگاه‌ها و صنایع، توسعه حمل و نقل عمومی و همگانی و آگاهی و فرهنگ‌سازی برای شهروندان در این زمینه می‌تواند کمک‌کننده باشد؛ ضمن اینکه در حوزه منابع طبیعی و کانون‌های گرد و غبار نیز باید جلوگیری از بیابان‌زایی، فرسایش خاک و تخریب اراضی مدنظر باشد.

تشدید گرد و غبار با کاهش بارندگی‌ها

اسماعیلی درخصوص پیش‌بینی شاخص کیفیت هوا طی امسال، اضافه کرد: نمی‌توان برای امسال پیش‌بینی بلندمدتی داشت، اما احتمال دارد امسال در شش ماهه اول سهم بیشتری از توده‌های گرد و غبار شهر مشهد را دربرگیرد؛ زیرا بارندگی‌های کمتری نسبت به نرمال اقلیمی در این شهر داشته‌ایم؛ بنابراین انتظار می‌رود که طوفان‌های گرد و غبار بیشتری در مشهد داشته باشیم مگر اینکه بارندگی‌ها وضعیت دیگری را رقم بزند، اما تاکنون میزان بارندگی‌ها خوب نبوده است.

رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد در خصوص وضعیت هوا طی هفده روز گذشته امسال، بیان کرد: در این مدت سه روز هوای پاک، یازده روز قابل قبول و سه روز ناسالم برای گروه‌های حساس سهم مشهد بوده است. اما این وضعیت به روایت آمار در مدت مشابه سال گذشته، چهار روز هوای پاک، ۱۰ روز قابل قبول و سه روز ناسالم برای گروه‌های حساس بوده که تقریبا وضعیت مشابهی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->