نماینده مجلس تاکید کرد: ضرورت مدیریت آب‌های سطحی و استفاده از روش‌های آبیاری نوین زمین‌های کشاورزی افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی؛ رگبار و رعدوبرق شدید در ۴ استان (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند هشدار سازمان حج و زیارت در خصوص کلاهبرداری از زائران سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: ساختار امتحانات نهایی از کنکور ۱۴۰۶ به بعد تغییر نخواهد کرد دستمزد راهنمایان گردشگری در سال ۱۴۰۴ چه میزان است؟ اعلام جزئیات تأثیر سوابق تحصیلی در گروه‌های آزمایشی کنکور تمام مواد غذایی کپک زده را دور بریزید | هیچ قسمتی را نخورید مدیرکل دبیرخانه گزینش وزارت آموزش و پرورش: آزمون استخدامی فرهنگیان به‌زودی برگزار می‌شود مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: تراز یک جامعه، تراز معلمش است سرقت ۸ میلیاردی ۴ زن از فروش آجیل و خشکبار انهدام باند سرقت پدرخوانده در مشهد دستگیری جوان گوشی‌قاپ با هوشمندی شهروندان مشهدی قتل فجیع زن ۲۱ساله به‌ دست شوهرش به‌خاطر سوء‌ظن خیانت! ۵ مصدوم بر اثر برخورد خودروی سمند با تپه خاک در نیشابور (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بهترین رژیم غذایی برای در امان ماندن از بیماری‌های قلبی و دیابت میانگین زمان رسیدن امدادگران خراسان‌رضوی به حادثه، کمتر از کشور است اسناد تاریخی پس از ۴۰ سال منع انتشار ندارند مظفری: به ازای هر مدرسه در خراسان رضوی بیش از ۱۷۲ دانش‌آموز وجود دارد ۱۸۶ هزار میلیارد ریال، مشارکت تاریخی خیرین خراسان رضوی در نهضت مدرسه‌سازی آماده باش ستاد مدیریت بحران خراسان رضوی در پی وقوع زلزله‌های استان ۷۵ درصد از پروژه‌های آموزشی استان وارد مرحله عمرانی شد‌ه‌اند | پیشرفت فیزیکی ۵۳۰ مدرسه در خراسان رضوی حمله به رفیق برای چند پک قلیان واکسن HPV ایرانی با دانش بومی وارد بازار شد ثبت ۳۸ هزار چندقلوزایی در سال ۱۴۰۳ حمل پاوربانک در چمدان زائران حج ممنوع شد زنگ خطر تب کریمه کنگو در این شهر ایران به صدا در آمد رشد ۵برابری فعالیت‌های حوزه توانبخشی هلال‌احمر خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی‌ طی امروز و فردا (پنجشنبه و جمعه ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرداخت بیش از ۶۴۰ میلیارد ریال به بیماران خاص در خراسان رضوی
سرخط خبرها

تشخیص زودهنگام اوتیسم میسر شد

  • کد خبر: ۳۲۶۲۳۶
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۱
تشخیص زودهنگام اوتیسم میسر شد
نتایج پژوهش جدید نشان داد که نحوه واکنش کودکان به حرکات تکراری می‌تواند ابزاری اولیه برای تشخیص بیماری اوتیسم باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، پژوهشگران دریافتند، کودکان مبتلا به اوتیسم، تماشای حرکات تکراری را به حرکات تصادفی ترجیح می‌دهند و این نتایج حاصل پژوهش جمعی از پژوهشگران با استفاده از روش‌های ردیابی چشم است. آنان دریافتند که کودکان مشکوک به اوتیسم زمان بیشتری را صرف تماشای حرکات مکرر نسبت به حرکات تصادفی می‌کنند، زمانی که این حرکات در کنار هم به آنان نشان داده می‌شوند.

پژوهشگران به نتایجی دست یافتند، مشاهده فیلمی کوتاه و ۲ دقیقه‌ای در طول معاینات دوران کودکی، به شناسایی کودکان در معرض ابتلا به اوتیسم در اوایل سن ۳ سالگی کمک کرد.

پژوهشگر این تحقیق، میکیماسا اوموری، دانشیار دانشگاه «واسدا» (Waseda) ژاپن در بیانیه‌ای خبری اظهار کرد: این رویکرد می‌تواند روش کارآمدتری برای تشخیص زودهنگام ارائه دهد.

اوموری در این پژوهش هفت کودک مبتلا به اوتیسم بالقوه و ۱۱ کودک در حال رشد را مقایسه کرد. شرکت‌کنندگان فیلم‌هایی از ۶ شکل هندسی - دایره، مثلث، مربع، شکل صلیب مانند، ستاره و هشت ضلعی - مشاهده کردند. در نیمی از صفحه نمایش، اشکال در حرکتی قابل پیش‌بینی و در نیمه دیگر به‌صورت تصادفی و غیرقابل پیش‌بینی نشان داده شد.

نتایج این تحقیق نشان داد، کودکان در حال رشد زمان مشابهی را صرف مشاهده هر دو جنبه قابل پیش‌بینی و غیرقابل پیش‌بینی ویدیو کردند، در حالی که کودکان مشکوک به اوتیسم زمان بیشتری را صرف تماشای حرکات قابل پیش‌بینی کردند و این نتایج نشان‌دهنده افزایش علاقه آنان به سمت حرکات قابل پیش‌بینی در طول آزمایش بود.

اوموری بیان کرد: نتایج این تحقیق نشان داد که کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم بالقوه، زمان بیشتری را صرف مشاهده حرکات قابل پیش‌بینی می‌کنند.

پژوهشگران همچنین اشاره کردند که این ترجیح برای حرکات قابل پیش‌بینی با رفتار‌های تکراری، مشخصه اوتیسم، مرتبط است.

در حال حاضر، تشخیص زودهنگام اوتیسم بیشتر بر مشکلات ارتباط اجتماعی مانند تماس چشمی و تاخیر زبان تمرکز دارد. اوموری افزود: افزودن آزمایشی که بر اولویت حرکات قابل پیش‌بینی تاکید دارد، می‌تواند ابزار تشخیصی جدیدی را به جعبه ابزار اوتیسم اضافه کند.

اوموری می‌گوید: این آزمون به دلیل عدم نیاز به پاسخ شفاهی می‌تواند برای کودکان زیر ۱۸ ماه نیز سازگار شود و تاکید کرد: در این پژوهش کاربرد بالقوه محرک‌های حرکتی قابل پیش‌بینی به‌عنوان نشانگر رفتاری برای غربالگری اولیه اختلال طیف اوتیسم برجسته شد و بر نیاز ضروری برای تحقیقات بیشتر در مورد پردازش پیش‌بینی در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم تاکید کرد.

پژوهشگران اظهار کردند که تحقیقات آینده باید این رویکرد را در کودکان کوچکتر و بزرگتر آزمایش کنند تا اثربخشی آن را بیشتر ثابت کنند. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->