سقوط کپسول گاز در یک پروژه ساختمانی مشهد قربانی گرفت با حکم دادگاه کیفری خراسان رضوی، طناب دار، پایان خط عاملان جنایت در خانه وحشت شد جزئیات جدید از جنایت در شیراز | یک زن و سه مرد جان باختند و دو تن مصدوم شدند (۵ خرداد ۱۴۰۴) ضارب شهروندان شیرازی با گلوله پلیس زمین‌گیر شد (۵ خرداد ۱۴۰۴) کاهش توان باروری ورزشکاران با مصرف مکمل‌های بدنسازی هشدار جدی یک روانپزشک درباره مصرف خودسرانه ریتالین دستگیری زورگیرهای خشن با شلیک پلیس مشهد «شکست عشقی»، ریشه یک قتل خیابانی در مشهد! سوزنبان ایستگاه راه‌آهن مطهری مشهد حین کار جان باخت در بدترین شرایط بهترین همسایه باشید | در همسایگی همدلی شرایط جدید نقل و انتقالات فرهنگیان اعلام شد (خرداد ۱۴۰۴) ۶ یوز سایت تکثیر توران در چه وضعیتی هستند؟ اطلاعیه آموزش و پرورش درخصوص شایعه لورفتن سؤالات امتحان نهایی جان باختن ۷ دانشجوی علوم‌پزشکی بر اثر خودکشی در سال ۱۴۰۳ دریافت هزینه کتاب و بیمه در مدارس دولتی مجاز است هشدار پلیس درباره افزایش فعالیت کلاهبرداران فروش سؤالات امتحانات نهایی در فضای مجازی اژه‌ای: پرونده‌های قاچاق سوخت بدون اغماض و با فوریت رسیدگی شود | ضرورت جلوگیری از ایجاد پرونده‌های معوق سال خوبِ اعتبارات آبخیزداری برای خراسان رضوی مردی که همسرش را کشت، پس از ۶ سال به دام افتاد ۲ توله خرس بی‌سرپرست به مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان تهران منتقل شدند شرایط ثبت‌نام پیش دبستانی‌ها باید برای دهک‌های کم‌درآمد هم مناسب باشد افزایش آمار تلفات طوفان در پنجاب | تعداد جان باختگان به ۲۰ تن رسید (۵ خرداد ۱۴۰۴) ۱۵ درصد ایرانی‌ها دیابت دارند زنگ خطر تنش آبی، بیخ گوش مشهدی‌ها | کاهش ذخیره آبی سد‌های تأمین‌کننده آب شرب مشهد به ۹ درصد کشف کالای قاچاق در پوشش مرسوله‌های پستی راه‌آهن ثبت بیش از ۲ هزار پرونده مرتبط با قدرت‌نمایی با چاقو در سال ۱۴۰۳ در خراسان رضوی محیط‌بانان، ضابطین خاص دادگستری هستند مهارت آموزی و اشتغال در انجمن حمایت از خانواده زندانیان | حضور در غیاب سرپرست سرانه فضاهای ورزشی مدارس به یک متر مربع افزایش می‌یابد سرقت مسلحانه از ویلا‌های مشهد انجام عمل موفقیت‌آمیز جراحی قلب‌باز بیمار بی‌خانمان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد (۵ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تشخیص زودهنگام اوتیسم میسر شد

  • کد خبر: ۳۲۶۲۳۶
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۱
تشخیص زودهنگام اوتیسم میسر شد
نتایج پژوهش جدید نشان داد که نحوه واکنش کودکان به حرکات تکراری می‌تواند ابزاری اولیه برای تشخیص بیماری اوتیسم باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، پژوهشگران دریافتند، کودکان مبتلا به اوتیسم، تماشای حرکات تکراری را به حرکات تصادفی ترجیح می‌دهند و این نتایج حاصل پژوهش جمعی از پژوهشگران با استفاده از روش‌های ردیابی چشم است. آنان دریافتند که کودکان مشکوک به اوتیسم زمان بیشتری را صرف تماشای حرکات مکرر نسبت به حرکات تصادفی می‌کنند، زمانی که این حرکات در کنار هم به آنان نشان داده می‌شوند.

پژوهشگران به نتایجی دست یافتند، مشاهده فیلمی کوتاه و ۲ دقیقه‌ای در طول معاینات دوران کودکی، به شناسایی کودکان در معرض ابتلا به اوتیسم در اوایل سن ۳ سالگی کمک کرد.

پژوهشگر این تحقیق، میکیماسا اوموری، دانشیار دانشگاه «واسدا» (Waseda) ژاپن در بیانیه‌ای خبری اظهار کرد: این رویکرد می‌تواند روش کارآمدتری برای تشخیص زودهنگام ارائه دهد.

اوموری در این پژوهش هفت کودک مبتلا به اوتیسم بالقوه و ۱۱ کودک در حال رشد را مقایسه کرد. شرکت‌کنندگان فیلم‌هایی از ۶ شکل هندسی - دایره، مثلث، مربع، شکل صلیب مانند، ستاره و هشت ضلعی - مشاهده کردند. در نیمی از صفحه نمایش، اشکال در حرکتی قابل پیش‌بینی و در نیمه دیگر به‌صورت تصادفی و غیرقابل پیش‌بینی نشان داده شد.

نتایج این تحقیق نشان داد، کودکان در حال رشد زمان مشابهی را صرف مشاهده هر دو جنبه قابل پیش‌بینی و غیرقابل پیش‌بینی ویدیو کردند، در حالی که کودکان مشکوک به اوتیسم زمان بیشتری را صرف تماشای حرکات قابل پیش‌بینی کردند و این نتایج نشان‌دهنده افزایش علاقه آنان به سمت حرکات قابل پیش‌بینی در طول آزمایش بود.

اوموری بیان کرد: نتایج این تحقیق نشان داد که کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم بالقوه، زمان بیشتری را صرف مشاهده حرکات قابل پیش‌بینی می‌کنند.

پژوهشگران همچنین اشاره کردند که این ترجیح برای حرکات قابل پیش‌بینی با رفتار‌های تکراری، مشخصه اوتیسم، مرتبط است.

در حال حاضر، تشخیص زودهنگام اوتیسم بیشتر بر مشکلات ارتباط اجتماعی مانند تماس چشمی و تاخیر زبان تمرکز دارد. اوموری افزود: افزودن آزمایشی که بر اولویت حرکات قابل پیش‌بینی تاکید دارد، می‌تواند ابزار تشخیصی جدیدی را به جعبه ابزار اوتیسم اضافه کند.

اوموری می‌گوید: این آزمون به دلیل عدم نیاز به پاسخ شفاهی می‌تواند برای کودکان زیر ۱۸ ماه نیز سازگار شود و تاکید کرد: در این پژوهش کاربرد بالقوه محرک‌های حرکتی قابل پیش‌بینی به‌عنوان نشانگر رفتاری برای غربالگری اولیه اختلال طیف اوتیسم برجسته شد و بر نیاز ضروری برای تحقیقات بیشتر در مورد پردازش پیش‌بینی در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم تاکید کرد.

پژوهشگران اظهار کردند که تحقیقات آینده باید این رویکرد را در کودکان کوچکتر و بزرگتر آزمایش کنند تا اثربخشی آن را بیشتر ثابت کنند. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->