تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی
سرخط خبرها

سهام‌ های پرطرفدار در در معاملات بورس

  • کد خبر: ۳۲۶۶۰
  • ۱۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰
سهام‌ های پرطرفدار در در معاملات بورس
چهارشنبه ۱۱ تیرماه، بالاترین رکورد حضور سرمایه‌گذاران در بورس به ثبت رسید. یافته‌های آماری نشان می‌دهد ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار سرمایه‌گذار در مبادلات بازار سهام این روز مشارکت کرده‌اند.
به گزارش شهرآرانیوز، طبق آمار‌های مستند، در طول ۱۰۰ روز سپری‌شده از امسال، به‌طور میانگین، در هر روز، ۸۲۰ هزار نفر در بورس و فرابورس به مبادله سهام پرداخته‌اند. رقمی که از عمق نفوذ بازار سهام در جامعه حکایت دارد.
 

رکوردشکنی مشارکت در بازار سهام


بالاترین رکورد حضور سرمایه‌گذاران در یک روز؛ این‌بار با یک حدنصاب جالب‌توجه در بازار سهام به ثبت رسید. روز چهارشنبه ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در مبادلات بازار سهام مشارکت کردند. رقمی که در تاریخ فعالیت بازار سرمایه ایران بی‌سابقه است. یافته‌های آماری نشان می‌دهد در طول امسال به‌طور میانگین در هر روز ۸۲۰ هزار نفر در بورس و فرابورس به مبادله سهام پرداخته‌اند. رشد عجیب و غریب آمار مشارکت‌کنندگان در بازار سهام، در روز چهارشنبه علاوه بر روند صعودی و پرشتاب بورس، عمدتا ناشی از انجام عرضه اولیه سهام یک شرکت سیمان، وابسته به تامین اجتماعی بود. پیش‌تر در جریان عرضه اولیه «وپویا» معامله‌گران زیادی به دلیل بروز اختلال در سامانه‌های مبادلات آنلاین از خرید سهام این شرکت جا ماندند و سامانه‌های معاملاتی اصلی نتوانستند حجم بالای تقاضا را هماهنگ کنند، اما به‌نظر می‌رسد در روز چهارشنبه با کاهش حجم این نوع اختلال‌ها بازار توانست حجم بالایی از تقاضا را پاسخ دهد؛ موضوعی که به ثبت رکورد‌های تازه و حضور دست‌کم ۸ درصد از کل جمعیت ایران در مبادلات دیروز بازار سهام کمک کرد.

اختلال و بازهم اختلال


البته در این بین گزارش‌هایی از بروز اختلال در سایت برخی کارگزاری‌های بورس از جمله کارگزاری‌های مفید و مبین در معاملات روز گذشته دریافت شد که نشان می‌داد این اختلال‌ها به صفر نرسیده و اگر بازار در یک شرایط عادی و نرمال کار می‌کرد چه بسا شاهد ثبت رکورد‌های بالاتری هم می‌بودیم. چنان که پیش‌تر بروز اختلال در سایت یک کارگزاری باعث کاهش یک میلیون نفری مشارکت‌کنندگان در عرضه اولیه «وپویا» شد.

به باور کارشناسان این اعداد و ارقام و رکورد‌شکنی‌ها نشان می‌دهد بورس ایران هرروز بیشتر از دیروز نیازمند توسعه زیرساخت‌های فنی، به‌ویژه در بخش سامانه‌های معاملاتی و همچنین هسته معاملات اصلی است. با این حال مشکلات سامانه‌های معاملات و همچنین هسته معاملات پابرجاست. به گفته کارشناسان فنی، عمق بخشیدن به بازار سرمایه و تشویق صاحبان نقدینگی به حضور در بورس، با وضع فعلی و توسعه‌نیافته زیرساخت‌ها، تناقضی فاحش دارد که می‌تواند به زیان‌های برگشت‌ناپذیر سرمایه‌های مردمی منجر شود که به‌تازگی به این بازار تخصصی پا نهاده‌اند.
 

رکورد‌های دیگر


در اتفاق جالب‌توجه دیگر دیروز شاخص قیمت بورس برای نخستین‌بار از مرز ۳۰۰ هزار واحد گذشت. این شاخص در سال ۸۲ یعنی ۱۷ سال قبل در مدار ۱۰ هزار واحد قرار داشت. شاخص کل بورس تهران در این روز رکورد‌های دیگری را نیز به ثبت رساند. این نماگر در روز چهارشنبه توانست با رشد مقداری ۶۶ هزار و ۳۶ واحد در ایستگاه یک‌میلیون و ۶۱۲ هزار واحد بایستد. این جهش ناشی از دست‌به‌دست شدن ۹ میلیارد و ۳۰۴ میلیون سهم به ارزش ۱۳ هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان بود، اما شاخص بازار فرابورس نیز در این روز به رشد ۴۳۲ واحدی بسنده کرد و در مدار ۱۷ هزار واحد متوقف شد.
 

رشد ۵۰ میلیارد دلاری در یک هفته


در پایان مبادلات روز چهارشنبه ارزش کل بازار‌های سهام فعال در بورس و فرابورس از نظر ارزش دلاری نسبت به یک هفته قبل ۵۰ میلیارد دلار رشد کرد و به عدد ۳۵۰ میلیارد دلار رسید. ارزش ریالی بازارسهام ایران شامل بورس تهران و فرابورس هم در این روز برای نخستین بار از مرز ۷هزارهزار میلیارد تومان گذر کرد.
 

گروه‌های پرطرفدار


بورس تهران در این روز معاملاتی شاهد معاملات پرحجم بود. در این روز گروه پالایشی همچنان مورد توجه معامله‌گران قرار داشت و در حالی به‌کار خود پایان داد که لیدر‌های این گروه با صفوف خرید همراه بودند.
 

دومین حضور پرقدرت پول حقیقی


در آخرین روز معاملاتی این هفته همزمان با ثبت تاریخی‌ترین رشد مقداری شاخص سهام به میزان ۶۶ هزار واحد و ورود این نماگر به سطح یک‌میلیون و ۶۱۲ هزار واحدی، بازیگران حقیقی نیز حضور پررنگی در سمت خرید سهام داشتند. این مهم جایی اهمیت پیدا می‌کند که دیروز بورس تهران میزبان عرضه اولیه شرکت سرمایه‌گذاری سیمان‌تامین بود و خلاف روند گذشته بازار سهام در روز‌های عرضه اولیه این‌بار نه‌تن‌ها معامله‌گران برای تامین نقدینگی جهت شرکت در این عرضه اولیه فروشنده نشدند، بلکه پرقدرت در سمت خرید سهم‌های دیگر حضور پیدا کردند.

در این مسیر روز گذشته ۲ میلیارد و ۶۵۵ میلیون سهم به ارزش ۲ هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقی‌ها به سبد سهام معامله‌گران خرد بازار افزوده شد. در این میان نماد‌های زیرمجموعه گروه سرمایه‌گذاری در صدر فهرست خرید سهامداران خرد بازار قرار گرفتند. این گروه روز چهارشنبه شاهد جابه‌جایی ۶۰۰ میلیارد تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بود. گروه‌های کالایی، اما در اولویت‌های بعدی سهامداران خرد قرار گرفتند. به این ترتیب گروه فلزات اساسی روز گذشته با خالص خرید ۳۵۵ میلیارد تومانی حقیقی‌ها همراه شد. در این گروه شرکت‌های ملی مس ایران و فولادمبارکه اصفهان پرمخاطب‌ترین سهام در نگاه سهامداران خرد بودند. فرآورده‌های نفتی نیز روز چهارشنبه با استقبال پول‌های حقیقی همراه شدند. جاماندگی این گروه از دیگر صنایع بورس در سال گذشته از یک‌سو و همچنین رشد قیمت جهانی نفت در مدت اخیر در جلب‌توجه معامله‌گران به این نماد‌ها بی‌تاثیر نبود. پالایشی‌ها دیروز شاهد جابه‌جایی ۳۰۹ میلیارد تومانی به سمت حقیقی‌ها بودند. سهام پالایش نفت تهران و پالایش نفت اصفهان، اما بیشترین خالص خرید حقیقی‌ها در این گروه را به خود اختصاص دادند.

در ادامه این روند تمایل به خرید نماد‌های محصولات شیمیایی قرار داشت به‌طوری‌که در این گروه ۲۰۷ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی معامله‌گران حقیقی منتقل شد. در میان پتروشیمی‌ها بخش عمده‌ای از خرید‌ها به جمع‌آوری سهام سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین تعلق داشت که در نهایت خالص خرید ۸۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی را تجربه کرد. در میان نماد‌های معدنی نیز سهامداران خرد به جمع‌آوری سهام شرکت سرمایه‌گذاری صدرتامین و معدنی و صنعتی گل‌گهر تمایل نشان دادند. روز گذشته حدود ۳۱ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران خرد «تاصیکو» منتقل شد. نماد «کگل» نیز در این روز با انتقال ۲۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان نقدینگی به سبد معامله‌گران حقیقی روبه‌رو شد.

گروه خودرو از دیگر صنایع مورد‌توجه سهامداران خرد در معاملات روز چهارشنبه بود که در نهایت خالص خرید ۱۰۸میلیارد تومانی را از سوی حقیقی‌ها تجربه کرد. گروه خودرویی در فصل بهار بیشترین بازده را در میان دیگر صنایع بورسی به خود اختصاص داد که با رشد خیره‌کننده ۲۶۹درصدی همراه شد. در این گروه روز گذشته بخش عمده‌ای از خرید‌ها به جمع‌آوری سهام «خساپا» تعلق داشت که توانست خالص خرید بیش از ۳۵ میلیارد تومانی را به خود اختصاص دهد.

در مقابل سهامداران حقوقی بیشترین خرید را در گروه محصولات فلزی داشتند که این امر با خالص خرید ۲۰ میلیارد تومانی بازیگران عمده همراه شد. در این گروه «چدن» با جابه‌جایی ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی در مسیر حقیقی به حقوقی مواجه شد.

منبع: دنیای‌اقتصاد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->