حسین گودرزی در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، در خصوص تاثیر مذاکرات بر اقتصاد کشور، اظهار کرد: طبیعتا برخی نیروهای داخلی و خارجی در تلاشاند که کشور را به سمت مذاکرات سوق دهند و اصولا اتفاقاتی که در بازار ارز و طلا رخ داد بخشی منبع داخلی و بخش دیگر منشأ خارجی داشتند. متاسفانه ما شاهد بودیم که دولت با صادرکنندگان برای افزایش نرخ ارز کاملا هماهنگ بوده و دیدیم که از بانک مرکزی با یکی از مدیران انجمن صنفی صادرکنندگان پتروشیمی تماس گرفتند که باعث اضافهشدن ۱۰ هزار تومان به نرخ ارز شده بودند؛ که در دنیای امروز به هیچ عنوان قابلپذیرش نیست.
وی افزود: هر نوسانی در نرخ ارز باعث میشود بسیاری متضرر شوند و بسیاری به سودهای بادآورده دست پیدا کنند، به خصوص صادرکنندگان بدون ارزش افزوده میتوانند درآمدهای بیشتری داشته باشند. به هر حال ما متاسف هستیم که برخی سیاستهای غلط باعث شد که کشور در مرحلهای قرار بگیرد که همه به مذاکرات رضایت دهند، اما من گمان میکنم که ارتباط چندانی بین مشکلات و مذاکره وجود ندارد؛ چون بسیاری از مشکلات متاسفانه منشأ داخلی دارند و این مشکلات داخلی هم گاهی متاسفانه عامدانه هستند که به هیچ عنوان، قابلقبول نیست.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: به هر حال مذاکرهای خوب است که مشروط به تأمین منافع ما باشد، نه دشمن و داشتههای ما را در معرض خطر قرار ندهد به ویژه در موضوع هستهای و اقتصادی که تقریبا تمام مردم ما نسبتبه آن حساس هستند و در بحث دفاعی نیز نگرانی دارند؛ زیرا همانطورکه مشاهده کردیم، سناریویی که در کشور اوکراین پیادهسازی شد، باعث خلع سلاح و سپس حمله نظامی به این کشور شده که باعث ویرانی شد.
گودرزی با بیان اینکه مردم ما با حساسیت زیادی مذاکرات را رصد میکنند، گفت: قطعا چاره بسیاری از مشکلات کشور، مذاکره نیست و چهبسا بسیاری از تحریمها هم روی نقاط ضعف ما برنامهریزی شده است؛ اما این جوّ روانی مقداری مثبت شده و در حال تعدیل است.
وی افزود: آمریکاییها به این مذاکره نیاز دارند و ما نیز امیدواریم که تنشهای دائمی منطقهای به فرصت تبدیل شده و باعث رشد و شکوفایی کشور شود. همچنین امیدواریم که تنشها کاهش پیدا کند؛ چراکه رشد اقتصادی نیازمند ثبات است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: برخی نیروها در داخل و خارج از کشور تلاش میکنند که برای مذاکرات زمینهسازی کنند. ناگفته نماند که خود آمریکاییها نیز زمینهسازیهای زیادی در این خصوص انجام دادند. ما امیدواریم مذاکرات به نتیجه دلخواه برسد و دستاوردهایی که در این حوزه داشتیم، حفظ شود. قطعاً اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، جوّ روانی میتواند مشکلساز شود.
گودرزی با بیان اینکه بسیاری از جو روانی و مشکلات ما عمدی هستند، گفت: به عنوان مثال در حوزه مسکن ما احتیاجی به مذاکره با آمریکا نداریم. همچنین در حوزه نرخ ارز، بانکداری و برخی مشکلات اقتصادی منشأ داخلی و راهکارهای داخلی دارند، اما متاسفانه این جو روانی موجب شده که برخی تلاش کنند مشکلات اقتصادی و مشکلات داخلی کشور را به مذاکره پیوند بزنند و از آن جو روانی سوءاستفاده کنند که این سوءاستفاده باعث شده مشکلات مردم ما بیشتر شود و این باور غلط ایجاد شود که چالشها وابسته به اقدامات آمریکاست و با مذاکره میتوان تمام مشکلات را حل کرد، اما در واقعیت اینگونه نیست؛ بخشی از مشکلات مربوط به تحریمهای بینالمللی و اقدامات کشورهای غربی است. لذا بدونشک بسیاری از تحریمها روی نقاط ضعف ما برنامهریزی میشود.
وی افزود: به هر حال امیدواریم که مذاکرات به نتیجه برسد؛ چون تحریمهای بسیاری علیه ایران وضع شده که ناجوانمردانه است. همچنین ادعاهایی که غربیها درخصوص صنعت مادر و زیربنایی هستهای ما دارند کاملاً کذب است، بر اساس گزارشهای غلط تنظیم شده و اصلا وجود خارجی ندارد که احتمالا خودشان نیز آگاه هستند اما بهانههایی است که با توجه به گزارشات غیرموثق و بیاعتبار تنظیم شدند. در موضوع اقتصادی نیز اگر گشایشی رخ دهد، قطعا اتفاق مبارک و میمونی است و در بحث روابط خارجی ما، مشکلات کمتر خواهد شد، اما پیوندزدن مشکلات به مذاکره از اساس درست نیست.