به گزارش شهرآرانیوز، سیدمحمدرضا میری یکی از ۱۵ چهره هنر انقلاب اسلامی شد. اثری که نام او را در میان برترینهای سال قرار داد، «رؤیای نصرالله» است؛ تابلویی که بهگفته خودش بخشی از منظومهای هنری در روایت مقاومت مردم فلسطین، لبنان و یمن است. او در گفتوگو با ما، از پشتپرده خلق این اثر و ظرفیتهای هنر تجسمی میگوید که در ادامه میخوانید.
سیدمحمدرضا میری با اشاره به اینکه یکی از ۱۵ چهره هنر انقلاب اسلامی شده است، توضیح میدهد: در واقع این لطف هیئت انتخاب و دوستان مرکز بود. ما هنوز داریم شاگردی میکنیم. این مسیر همچنان ادامه دارد. قرارگرفتن کنار هنرمندان فعال، باسابقه و خوشنام، افتخار بزرگی است؛ اما بهنظرم این فقط یک مسئولیت تازه است، نه نقطه پایان. باید با توکل، قویتر، محکمتر و سریعتر حرکت کنیم. اسم قرارگرفته، برایم افتخار است ولی مهمتر از آن، باری است که روی دوش ما گذاشته شده است.
او درباره تابلوی «رؤیای نصرالله» چنین بیان میکند: این اثر بخشی از یک منظومهآثار است که من در یکیدو سال گذشته برای ماجراهای دردناک فلسطین، لبنان، یمن و دیگر نقاط مظلوم کار کردم. هنرمندان بسیاری در سراسر کشور و حتی جهان، در واکنش به این ستمها، دست به خلق اثر زدهاند.
این نقاش و گرافیست مشهدی ادامه میدهد: این منظومه، معنای مقاومت در فلسطین و لبنان و همچنین شخصیت سید مقاومت، شهید نصرالله را به تصویر کشیده است. شاید اولین اثر جدی من پس از شهادت ایشان، همین اثر بود. آن روزها، پر از آلام و رنج بود. این اثر یادآور آن احساسات است.
میری درباره محتوای تابلویش چنین میگوید: این پرسش برایم جدی شد که این فرمانده نظامی، سیاسی و الهی که مورد علاقه شیعیان و حتی اهل تسنن و مسیحیان لبنان بود، به چه چیزی فکر میکرد؟ پاسخ این پرسش را در تصویر کودکان مظلوم غزه یافتم؛ کودکانی که در رؤیای نصرالله آزاد و شاد، در حال بازی و رشد هستند.
او با اشاره به اینکه هنر تجسمی جهانیترین زبان برای روایت است، تأکید میکند: هر کسی از هر فرهنگ و ملیتی، تصویر را میبیند و میفهمد. این سرعت در خلق و رسانش معنا، ویژگی منحصربهفرد هنرهای تجسمی است. البته باید تأکید کنم که صرفاً خلق اثر کافی نیست؛ اثر باید منتشر شود تا تأثیرگذار باشد. سرمایهگذاری در حوزه انتشار و نمایش آثار تجسمی بسیار مهمتر از خلق صرف آنهاست.
این چهره برتر هنر انقلاب اسلامی درباره وضعیت فعلی هنر تجسمی در کشور میگوید: قطعاً شرایط امروز خیلی بهتر از گذشته است، اما هنوز با نارساییها و کمبود رنگها و تجهیزات همراه است. شاید این هم بخشی از امتحانات و آزمایش الهی باشد. با این حال، انصافاً برنامهریزیهای دقیقتر، حمایتهای جدیتر و شکلگیری حرکتها و تشکلهای مردمی، کمک زیادی به دیدهشدن آثار و رشد هنرمندان کرده است.
در پایان گفتوگو، میری با تصویرسازی برای کسانی که تابلو «رؤیای نصرالله» را ندیدهاند، تصریح میکند: این تابلویی است از فرماندهای که همه دارند به او فکر میکنند و دوستش دارند، اما خودش دارد به کودکان فکر میکند. کودکانی که در رؤیایش، در شادی و آزادی، در حال بازی و رشد هستند.