قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ آذر ۱۴۰۳) | هایما S۵ یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳ آذر ۱۴۰۳) | شاهین ۳۲ میلیون تومان گران‌تر شد افزایش ۳۸درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز ۱۴۰۳ آغاز ثبت‌نام هشتمین دوره آزمون بخش خصوصی (۳ آذر ۱۴۰۳) آیا مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟ (۳ آذر ۱۴۰۳) ورود بانک ملی در سیستم پرداخت جایگاه‌های سوخت، انحصار بانک ملت را می‌شکند؟ چگونه از بورس، شمش نقره خریداری کنیم؟ دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد (۳ آذر ۱۴۰۳) | طلا ۴.۶ میلیون تومان شد خبر خوب برای زنان سرپرست‌خانوار | سال آینده، زنان سرپرست‌خانوار بیمه می‌شوند سخنگوی رزمایش عملیاتی «شهدای امنیت» از هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان خبرداد قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو ویژه آذر ۱۴۰۳ اعلام شد +جدول رشد دلار نیما ادامه یافت | نرخ امروز، ۵۱ هزار و ۲۹۹ تومان (۳ آذر ۱۴۰۳) تورم خوراکی‌ها در خراسان رضوی بیشتر از میانگین کشوری اطلاعیه مهم سایپا از آغاز عرضه محصولات از هفته دوم آذرماه ۱۴۰۳ | مشتریان جدید امکان ثبت‌نام خواهند داشت سایپا لیست جدید قیمت خودرو‌ها را اعلام کرد (۳ آذر ۱۴۰۳) تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت باید «طرح کالابرگ الکترونیکی» را اجرا کند واردات ۴۰۰ هزار تن برنج تنظیم‌بازاری آغاز شد | هر کیلو برنج چند؟ آغازبه‌کار سامانه جدید برای مشاغل سخت و زیان‌آور ثروت ایلان ماسک رکورد خودش را هم شکست قیمت امروز انواع میوه و صیفی جات در میادین تره بار مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) آینده قیمت مسکن در ۴ سناریو بررسی شد + جدول ثبت نام ایران خودرو آذر ۱۴۰۳ آغاز شد + جزئیات همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد
سرخط خبرها

بازار رایانه هنگ کرد | گزارشی از کاهش عرضه و افزایش قیمت کامپیوتر و قطعات آن در مشهد

  • کد خبر: ۳۲۷۹۷
  • ۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۳
بازار رایانه هنگ کرد | گزارشی از کاهش عرضه و افزایش قیمت کامپیوتر و قطعات آن در مشهد
سال گذشته دولت برای حمایت از تولیدات داخلی یا همان مونتاژ محصولات چینی واردات برخی از کالا‌های IT را ممنوع کرد که همین موضوع نیز باعث کاهش برخی از قطعات و افزایش قیمت آن شده بود. حالا هم جهش نرخ دلار سلسله‌وار بر قیمت کالا‌های مونتاژ یا تولید داخل نیز تأثیر چشمگیری گذاشته و نبود مواد اولیه میزان این کالا‌ها را نیز در بازار کم کرده است.
ملیحه فلاح/ شهرآرانیوز - قیمت ارز که شروع می‌کند به بالا و پایین رفتن، به دنبال آن نبض بازار ایران هم خارج از قاعده می‌زند. فرقی ندارد چه بازاری باشد؛ شما بگویید پوشاک، لوازم خانگی، خوراک، کالای اساسی، موبایل، خودرو و حتی مشاغل خدماتی، همه به تلاطم می‌افتند. تولید هم داخلی و خارجی ندارد؛ خارجی‌اش که کلا به ارز متصل است و یک رگ داخلی‌اش هم سرانجام به ارز و نوسانات بازار خواهد رسید. از حدود ۳ هفته قبل که بار دیگر نرخ دلار به صورت شتابان رو به افزایش گذاشت، شهرآرانیوز تلاش کرد تا بازار‌های مختلف با گرایش‌های متفاوتی مثل بورس، لوازم خانگی، موبایل، مرغ و تخم‌مرغ را بررسی کند. در این گزارش هم به بررسی وضعیت بازار لوازم کامپیوتر مشهد پرداخته‌ایم. حالا که مدتی است زندگی ما گره خورده است به فاصله از یکدیگر و بسیاری از دید و بازدیدها، مشاغل، آموزش و کار‌های روزمره از محیط واقعی به مجازی منتقل شده، نیاز به لوازم کامپیوتری هم، مانند گوشی تلفن همراه افزایش یافته است. سال گذشته دولت برای حمایت از تولیدات داخلی یا همان مونتاژ محصولات چینی واردات برخی از کالا‌های IT را ممنوع کرد که همین موضوع نیز باعث کاهش برخی از قطعات و افزایش قیمت آن شده بود. حالا هم جهش نرخ دلار سلسله‌وار بر قیمت کالا‌های مونتاژ یا تولید داخل نیز تأثیر چشمگیری گذاشته و نبود مواد اولیه میزان این کالا‌ها را نیز در بازار کم کرده است.
مجتمع تک که یکی از مهم‌ترین مراکز خرید و فروش لوازم کامپیوتری است به گفته کسبه این روز‌ها مشتری واقعی ندارد. یکی از کسبه این مجتمع درباره وضعیت بازار در این روز‌ها به شهرآرا می‌گوید: در روز‌های اول مردم برای خرید هجوم آوردند، اما وقتی می‌دیدند که با مبلغ مورد نظرشان باید سیستمی با قابلیت‌های پایین‌تر بخرند، پشیمان می‌‎شدند. اگر عصر‌ها به مجتمع بیایید می‌بینید که بازار نسبتا شلوغ است، اما تعداد کمی خریدار واقعی هستند که دارند کالا را با قیمت بالا می‌خرند. یکی از مشتری‌ها ۲ روز گذشته از من قیمت یک مدل سیستم را گرفته بود، اما امروز که به قصد خرید آمد آن کالا ۲ میلیون‌تومان افزایش قیمت داشت. یکی دیگر از فروشنده‌ها با اشاره به نیاز مردم به لوازم کامپیوتری و افزایش دوبرابری قیمت‌ها این‌طور ادامه می‌دهد: برای برخی از مشاغل، سیستمی با قابلیت‌های مشخص لازم است، اما حالا خریدار با مبالغ گذشته نمی‌تواند نیاز خود را برطرف کند و سیستم کامپیوتری با قابلیت‌های پایین‌تر نیز به کارش نمی‌آید. او می‌گوید: دستگاهی که در اسفندماه ۵ میلیون بوده حالا بیش از ۱۰ میلیون تومان شده است و خریدار حالا با آن مبلغ باید سیستمی رده‌پایین‌تر انتخاب کند. ما کالا را به‌روز می‌خریم، اما در این شرایط فروشندگان کلی تا ثابت شدن قیمت‌ها کالا را نگه می‌دارند تا با قیمت بالاتر به فروش برسانند.
در این زمینه یکی از توزیع‌کننده‌های لوازم کامپیوتری در مشهد به شهرآرا می‌گوید: در بازار کامپیوتر با محدودیت قطعات مواجه هستیم. بسیاری از شرکت‌های بزرگ کالا ندارند که به توزیع‌کننده‌ها بدهند و همین موضوع باعث افزایش افسانه‌ای قیمت‌ها شده است. علت این افزایش قیمت به‌جز بالا رفتن نرخ دلار، تعلق نگرفتن ارز نیمایی به این کالا‌هاست. همچنین اگر واردکننده از طرق دیگر ارز مورد نیاز خود را تأمین کند، به جز افزایش هزینه، برای ترخیص کالا با مشکل مواجه می‌شود، زیرا بانک مرکزی تأکید دارد که واردات این کالا‌ها از طریق ارز حاصل از صادرات صورت بگیرد، بنابراین اگر فرد فاکتور کالای مورد نیاز خود را در صرافی‌ها، صرف کند یا به بیان دیگر حواله پول را صرافی‌ها بزنند، با مشکل مواجه خواهد شد، به این دلیل که باید منشأ ارز از سوی بازرگان به بانک مرکزی اعلام شود که در بیشتر موارد مورد تأیید بانک مرکزی نیست و ترخیص با مشکل مواجه خواهد شد.
محمدرضا فرجی، عضو هیئت رئیسه اتحادیه صنف فناوران رایانه با بیان اینکه افزایش قیمت تجهیزات رایانه‌ای میزان فروش محصولات را کاهش داده است، می‌گوید: با قطع ارز نیمایی برای واردات تجهیزات رایانه، شرکت‌های واردکننده در تأمین ارز برای ترخیص کالای خود با مشکل زیادی مواجه شده‌اند. این مسئله سبب کمبود کالا در بازار شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->