به گزارش شهرآرانیوز، آیین بزرگداشت روز جهانی خلاقیت و نوآوری عصر امروز (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور فاطمه سلیمی رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد، سیدرحمان میرزائیان مدیرکل خلاقیت و نوآوری شهری شهرداری مشهد، حمیدرضا خجسته نماینده معاونت علمیفناوری ریاستجمهوری در خراسان رضوی و جمعی از مدیران شرکتهای دانشبنیان در تالار همایشهای کارخانه نوآوری مشهد برگزار شد.
ارائه نمونههای موفق عملکرد شرکتهای دانشبنیان در حوزه خدمات شهری، برگزاری اختتامیه لیگ خلاقیت شهری با معرفی برگزیدگان و رونمایی از سند زیستبوم خلاقیت با امضای مدیران شهری از جمله محورهای این رویداد بود.
مدیرکل خلاقیت و نوآوری شهری شهرداری مشهد در حاشیه این مراسم و در گفتوگو با شهرآرانیوز، اظهار کرد: از اول تا هفتم اردیبهشت ۱۴۰۴، دومین دوره هفته خلاقیت و نوآوری همزمان با دیگر کلانشهرهای کشور برگزار میشود. این رویداد که مقارن با روز بزرگداشت شیخ بهایی و روز جهانی خلاقیت و نوآوری در ۲۱ آوریل است، فرصتی استثنایی برای نمایش ظرفیتهای مدیریت شهری در مشهدالرضا(ع) است.
وی افزود: امسال ما با رویکردی تحولی، چهار مرکز نوآوری شهری را در بناهای موجود احیا خواهیم کرد؛ مرکز نوآوری حملونقل در ایستگاه کوهسنگی و بوستان ترافیک، مرکز نوآوری خدمات شهری در بوستان دانش و مرکز هوشمندسازی در ایستگاه قطارشهری الندشت. این چهار بنا هستههای اصلی این تحول هستند و با بهرهگیری از فضای موجود، الگویی اقتصادی و پایدار برای نوآوری شهری را ارائه خواهند داد.
به گفته میرزائیان، در هفته جاری ویژهبرنامههای مختلف و متنوعی با حضور شهردار مشهد و مدیران شهری برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: میزگردهای مشترک با مدیران کلانشهرها، نمایش دستاوردهای نوآوری شهری، رویداد متروپلیس با حضور دبیرکل متروپلیس و اعضای کمیسیون برنامهریزی کلانشهرها و افتتاح این چهار هسته خلاقیت شهری از جمله برنامههای این هفته خواهند بود. تلاش ما این است که مشهد بهعنوان پیشگام نوآوری شهری، ثابت کند که میتواند چالشها را به فرصتهای توسعه تبدیل کند. برنامههای این هفته فقط یک رویداد نیست بلکه نقطه عطفی در مسیر تبدیل مشهد به شهری هوشمند، خلاق و نوآور است که در سایه حمایتها و نقشآفرینی تمام بازیگران این زیستبوم محقق خواهد شد.
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد نیز با تأکید بر اینکه از زیرساختهای ایجاد پیوند میان فضای نخبگانی و بدنه اجرایی در کلانشهرها، شرکتهای دانشبنیان هستند، خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان در مشهد یک فرصت بینظیر هستند که میتوانند ایدههای خود را به حوزههای عملی تبدیل کنند. به همین دلیل، مصوباتی که در بودجه سالهای قبل و بهخصوص امسال داشتهایم، اکثراً متمرکز بر حمایتهای حقوقی و قانونی از این شرکتهاست. باید اشاره کنیم به چند مورد از تباصر بودجه که خود ما پیشنهاددهنده آنها بودهایم تا بتوانند با اولویت پارک علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان، اقدامات عملیاتی و اجرایی متمرکز بر حوزه خلاقیت شهری ایجاد کنند.
وی ادامه داد: تلاش داشتهایم در هیئت نظارت کارخانه نوآوری بتوانیم به جمعبندی برسیم تا پس از ایجاد ادارهکل خلاقیت و نوآوری شهرداری مشهد بهعنوان یک فرصت بسیار بینظیر، در گام دوم بهسراغ توسعه مراکز نوآوری در معاونتهای شهرداری برویم. ما یک کارخانه نوآوری ایجاد کردهایم و حالا تلاش ما این است که در گام بعد، مراکز نوآوری را به دل معاونتها ببریم تا این ارتباط تقویت شود. مدیریت شهری در دوره ششم ثابت کرد که شهرداری میتواند با رویکردهای نوین به استقبال حل مسائل برود. این پیشرفتها یک نقطه امیدوارکننده است و باید در این مسیر، ثابتقدم راه را ادامه داد.