به گزارش شهرآرانیوز، زهره مهدیانپور از پایان نوبت اول واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در شهرستان زبرخان خبر داد و افزود: نوبت اول واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در مناطق پرخطر این شهرستان از ۲۳ تا ۲۵ فروردین همزمان با سراسر کشور اجرا شد.
وی با بیان اینکه فلج اطفال یا پولیومیلیت یک بیماری ویروسی بسیار واگیردار است که عمدتاً کودکان و خردسالان را تحت تأثیر قرار میدهد، اظهار کرد: ویروس فلج اطفال با ورود به بدن در روده تکثیر شده و سپس به دستگاه عصبی حمله میکند که میتواند منجر به فلج شدن فرد شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زبرخان، با اشاره به اینکه متأسفانه در مراحل اولیه آلودگی، بیش از ۹۰ درصد مبتلایان هیچ علامتی ندارند یا علائم خفیفی بروز میدهند که معمولاً نادیده گرفته میشود، گفت: درصد اندکی از موارد، بیماری خود را با علائمی مانند تب، خستگی، سردرد، استفراغ، سفتی گردن و درد در اندامها نشان میدهد.
وی تأکید کرد: تنها راه پیشگیری از این بیماری، واکسیناسیون است؛ به همین دلیل، طبق توصیههای سازمان بهداشت جهانی، ضرورت دارد که عملیات سالانه ایمنسازی تکمیلی در دو نوبت انجام شود تا خطر ورود و چرخش مجدد ویروس وحشی فلج اطفال به حداقل برسد.
مهدیانپور در ادامه گفت: در این طرح، گروههای عملیاتی به صورت خانه به خانه مراجعه کرده و واکسن خوراکی فلج اطفال توسط نیروهای مجرب شبکه به کودکان زیر ۵ سال (شامل کودکان اتباع غیر ایرانی) داده میشود.
وی با بیان اینکه نوبت دوم ایمنسازی تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال نیز از ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشتماه امسال اجرا خواهد شد، از انجام ۹۲ درصدی پیگیری و مشاوره تلفنی برای مادران زایمان کرده در این شهرستان خبر داد و بیان کرد: امیدواریم که این مداخله گامی مؤثر در جهت ارتقای شاخص تغذیه انحصاری با شیر مادر در سطح شهرستان باشد.
منبع: ایسنا