به گزارش شهرآرانیوز، جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد: هیئت این جنبش در قاهره درباره دیدگاه خود برای یک معامله جامع شامل آتشبس، تبادل اسرا، امدادرسانی و بازسازی صحبت کرد و درباره تلاشهای بیشتر و ادامه ارتباط برای موفقیت این تلاشها توافق شد.
این جنبش اعلام کرد: در این مذاکرات درباره وضعیت انسانی نوار غزه بعد از دو ماه از محاصره کامل این منطقه و ممانعت رژیم اشغالگر از ورود کمکها و مواد غذایی و پزشکی و ضرورت اقدام فوری برای رساندن کمکها صحبت شد.
پیش از مذاکرات قاهره حماس بر پایبندی به امضای معامله فراگیر و مخالفت با خلع سلاح خود تاکید کرد. این موضع حماس مصادف با شمارش معکوس برای سفر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به منطقه طی ماه آتی میلادی است. کارشناسان معتقدند که این مسئله اهرم فشار جدیدی از سوی حماس قبل از این سفر با هدف تحقق دستاوردهای بزرگتر برای خود است.
این کارشناسان احتمال دادند که یک معامله فراگیر محقق نشود بلکه یک معامله انسانی در نزدیکترین زمان ممکن برای ورود کمکها و تبادل اسرا و موضعگیری جدید نیروهای اسرائیلی و نه عقب نشینی صورت گیرد تا زمانی که رئیس جمهور آمریکا بتواند یک راه حل نهایی را برای بحران ایجاد کند.
جنبش حماس شنبه اعلام کرده بود که هیئت این جنبش با ریاست «محمد درویش» رئیس شورای رهبری جنبش حماس و بقیه اعضای شورا شامل خالد مشعل، خلیل الحیه، زاهر جبارین و نزار عوض الله دیدارهایی را در قاهره آغاز کردند.
در این دیدارها حماس با مسؤولان مصری درباره توقف جنگ و تبادل اسرا بر اساس یک معامله فراگیر شامل عقب نشینی کامل ارتش رژیم صهیونیستی، بازسازی و لزوم اقدام فوری برای ورود کمکهای انسانی و تلاش برای تشکیل کمیته اداره نوار غزه صحبت شد.
جنبش حماس دیدگاه خود را برای معامله فراگیر فاش نکرد، اما الشرق الاسط ۲۲ آوریل به نقل از یک منبع آگاه در این جنبش اعلام کرده بود که این جنبش هفته گذشته در دیدار قبلی خود در قاهره دیدگاهی را شامل پنج بند مطرح کرد که این بندها شامل معامله فراگیر، یک آتشبس طولانی مدت پنج ساله و ضمانتهای منطقهای و بینالمللی بود.
دیدگاه حماس قبل از سفر ترامپ به عربستان، قطر و امارات در دوره ۱۳ تا ۱۶ میآینده صورت میگیرد.
پیش از این «محمود مرداوی» از رهبران جنبش حماس اعلام کرد: این جنبش بر وجود ضمانتهای واقعی برای پایان جنگ پافشاری میکند و توافقهای جزئی را نمیپذیرد.
وی گفت: مذاکرات در قاهره و دوحه ادامه دارد و انعطاف کافی برای رسیدن به یک معامله جامع برای پایان جنگ که شامل عقب نشینی رژیم اشغالگر، فراهم کردن کمکهای انسانی و بازسازی نوار غزه باشد، نشان داده است.
منبع: ایسنا