اعزام ۴۵۰ نیروی خدمات شهری و اجرای برنامه‌های فرهنگی از مشهد به نجف + ویدئو بهره‌برداری موقت از ایستگاه دائمی استقبال از زائران در محور نیشابور-مشهد | ظرفیت همزمان میزبانی از دو هزار زائر پیاده در دهه پایانی صفر دو برابر شدن سهم منابع آلاینده داخلی | هشدار برای تنفس در مشهد شهردار مشهدمقدس خبر داد: نصب ۱۵۷ قطعه بتنی (سگمنت) تقاطع غیرهمسطح شهید فهمیده شمارش معکوس برای تکمیل پروژه بزرگ تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب| روایت شهرآرانیوز از آخرین وضعیت پیشرفت کلان‌پروژه‌های شهر مجید طهوریان عسکری: مدیریت شهری تحول بزرگ در بولوار شاهنامه ایجاد کرد کمبود ۷۰۰۰ جای‌پارک در سطح شهر مشهد چرا هیچ خبری از پرداخت معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی نیست؟ معاون فرهنگی شهردار مشهد: تجمع کادر درمانی مشهد، فریادی علیه سکوت جهانی درقبال نسل‌کشی مردم غزه است اعتراض جامعه پزشکی مشهد به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه + فیلم مشهد، یکی از سبزترین شهر‌های کشور از نگاه مردم و مسئولان ورود نماینده ویژه رئیس‌جمهور در توسعه دریامحور و مکران، به مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) بودجه عمرانی مشهد ۳۰درصد افزایش یافت | فرماندار مشهد: اعتبارات خوبی برای پروژه‌های تأمین آب شرب مشهد اختصاص یافته است آغاز فعالیت ناوگان اتوبوسرانی مشهد از ساعت ۶ صبح فردا (چهارشنبه یک مرداد ۱۴۰۴) آبفای تهران برای توزیع آب شرب در زمان قطعی، آب بسته‌بندی توزیع می‌کند (تکذیب شد) تاریخچه‌ای از کوچه دانشگاه ۷ مشهد | ۱۰۰ سال باغ سنگی سرویس‌دهی مترو مشهد فردا (یکم مرداد ۱۴۰۴) از ساعت ۶ صبح آغاز می‌شود شهروند خبرنگار | گلایه برخی شهروندان مشهدی از عنوان «علی الحساب» در قبض برق + پاسخ معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد خبر داد: عزم جدی برای تحقق هدف ۵ میلیون مترمربع آسفالت در سال ۱۴۰۴ معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد: نیازمند جراحی اساسی در منابع و مصارف مدیریت شهری هستیم آیا ادارات مشهد و خراسان رضوی، فردا (چهارشنبه، اول مرداد ۱۴۰۴) تعطیل است؟
سرخط خبرها

عضو شورای اسلامی شهر مشهد: خیلی مهم بود که اتصال مترو به حرم مطهر رضوی در دوره ششم شورا انجام شود

  • کد خبر: ۳۲۹۲۷۰
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۸
عضو شورای اسلامی شهر مشهد: خیلی مهم بود که اتصال مترو به حرم مطهر رضوی در دوره ششم شورا انجام شود
عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: باید از شورای چهارم هم تشکر کنم که خط ۲ قطارشهری را راه‌اندازی کردند. قطعاً اگر این اتفاق نمی‌افتاد، ما به این زودی نمی‌توانستیم بخشی از کار خط ۳ را تکمیل کنیم. در آن شورا، ساخت هر کیلومتر مترو ۲۰۰ میلیارد تومان تمام می‌شد، اما اکنون این رقم بین ۴ هزار تا ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد. برای ما خیلی مهم بود که اتصال مترو به حرم مطهر رضوی در دوره ششم شورا انجام شود.

به گزارش شهرآرانیوز، عضو شورای اسلامی شهر مشهد تأکید دارد که موفقیت کلان‌پروژه‌ای همانند قطارشهری، از سلسله همراهی و هماهنگی‌های همه‌جانبه در دوره‌های مختلف شورای شهر به دست آمده است؛ پروژه‌ای که اگر استارت خط دوم آن در شورای چهارم زده نمی‌شد، قطعاً در شورای ششم به فرجام خوش امروز نمی‌رسید. با حسن موحدیان که سه سال از دوره اخیر بر کرسی ریاست شورا تکیه زده است، درباره قطارشهری، پروژه‌های تحقق‌یافته و انتظارات از شورای ششم شهر گفت‌و‌گو کردیم که از نظر می‌گذرد.

اگر همه‌چیز با روال عادی طی می‌شد، کار شورای ششم در خردادماه ۱۴۰۴ به اتمام می‌رسید. به‌هرحال این چهار سال فعالیت شورا به‌سرعت گذشت.

بله، واقعاً همین‌طور بود. شورای ششم، در واقع، بر پایه تجربیات شورا‌های پنجم، چهارم و سوم بنا شد. شورا‌های اولیه به‌دلیل نوپابودن، با چالش‌هایی مواجه بودند و به‌مرور زمان جایگاه خود را در جامعه پیدا کردند. ما از تجربیات دوستان شورای پنجم و چهارم بهره بردیم و نقاط ضعف آن دوره‌ها را بررسی کردیم تا از تکرار اشتباهات جلوگیری کنیم. همکارانم در شورای ششم، تجربه کار اجرایی داشتند و تعدادی از آن‌ها کارمند شهرداری بوده و به مسائل شهری تسلط داشتند. خوشبختانه پیش از آغازبه‌کار رسمی شورا، وظایف هر فرد مشخص بود. این امر به ما کمک کرد تا در ماه اول فعالیت، بر مسائل شهر مسلط شویم و فهرستی از اولویت‌ها تهیه کنیم.

آیا در شروع کار، شورای ششم با پروژه‌های نیمه‌تمام زیادی روبه‌رو بود؟

بله و یکی از راهبرد‌های اصلی ما، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام بود. وقتی از دولت‌ها انتقاد می‌شود که پروژه‎‌های جدید را بدون تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، آغاز می‌کند، بنابراین ما نمی‌خواستیم این انتقاد به ما نیز وارد شود. پروژه‌هایی مانند تقاطع چهارسطحی خلیج‌فارس و بخشی از بزرگراه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی که از دوره‌های قبل نیمه‌تمام باقی مانده بودند، در اولویت قرار داشت و با تأمین اعتبار، به بهره‌برداری رسیدند. یکی دیگر از راهبرد‌های ما، جبران ناترازی‌ها و عقب‌ماندگی‌ها در مناطق مختلف شهر بود. کمبود‌هایی در حاشیه شهر وجود داشت که باید به نحوی جبران می‌شد. در اولین جلسه شورای شهر، پروژه‌های زودبازده را تصویب کردیم. هدف ما این بود که با نظر مردم، نیاز‌های هر محله را شناسایی و بر اساس آن، پروژه‌ها را اجرا کنیم. حتی در مواردی، پروژه‌هایی را اجرا کردیم که در اولویت شهرداری نبود، اما مردم به آن نیاز داشتند.

یکی از شاخص‌ترین پروژه‌هایی که بعد از سال‌ها و توسط شورای ششم به فرجام رسید، راه‌گشایی در دل پادگان مشهد بود. در این مورد بیشتر توضیح می‌دهید؟

این مطالبه عمری به درازای ۱۸ سال داشت که با پیگیری‌های شهردار وقت و حمایت شورای ششم حل شد. ۴۰۰ هکتار زمین تعیین‌تکلیف شد که به‌طور عمده به فضای سبز و معابر اختصاص یافت. شهرداری از این موضوع سود مالی کسب نکرد و هدف ما، ایجاد رفاه و آسایش برای مردم بود. استقبال مردم نیز از بازگشایی این فضا، بسیار دلگرم‌کننده بود. بازگشایی‌های دیگر هم انجام شد؛ برای شهرک شهید باهنر دسترسی جدید و مطلوبی از طریق بولوار بصیرت ایجاد شد. انتهای بولوار مصلی را هم ادامه دادیم و بازگشایی جدید ایجاد شد. دسترسی‌های دیگر هم ایجاد شد که این مجال اجازه پرداخت به آن‌ها را نمی‌دهد.

فاز یک خط۳ مترو نیز پروژه ویژه‌ای بود که به سرانجام رسید، دراین‌باره بیشتر بگویید.

با توجه به اینکه یکی از اولویت‌های ما کاهش آلودگی هوا و ترافیک شهر بود، همه اعضای شورا برای کار تمام‌عیار بر روی پروژه مترو اتفاق‌نظر داشتیم؛ البته باید از شورای چهارم هم تشکر کنم که خط ۲ قطارشهری را راه‌اندازی کردند. قطعاً اگر این اتفاق نمی‌افتاد، ما به این زودی نمی‌توانستیم بخشی از کار خط۳ را تکمیل کنیم. در آن شورا، ساخت هر کیلومتر مترو ۲۰۰ میلیارد تومان تمام می‌شد، اما اکنون این رقم بین ۴ هزار تا ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد. برای ما خیلی مهم بود که اتصال مترو به حرم رضوی در دوره ششم شورا انجام شود. بسیاری از زائران و مجاوران مایل‌اند با مترو یعنی سریع و ارزان به حرم مشرف شوند. اساساً مسیر خط۳ مترو هم از بین محلات متوسط شهر و حتی محلات محروم می‌گذرد که ضرورت راه‌اندازی این خط را دوچندان کرده بود.

به عبارتی، تمام تمرکز شورای ششم در سیستم ریلی، روی فاز یک خط ۳ است.

به جای تمام، «بیشتر» استفاده کنیم بهتر است. همین حالا حفاری‌های خط ۴ مترو در حال انجام و از سرعت خوبی هم برخوردار است. ادامه حفاری خط به سمت امیریه هم در حال انجام است. امیدواریم به نتیجه مطلوبی برسد.

آیا می‌توانیم سند تعیین‌تکلیف بخش زیادی از طرح‌های تفصیلی را هم به نام این شورا بزنیم؟

بله. در بحث شهرسازی در این دوره با تعیین‌تکلیف تعدادی از طرح‌های تفصیلی، مصیبت و گرفتاری مردم برای ساخت‌وساز هم تعیین‌تکلیف شد. بخش زیادی از این راهگشایی مربوط به توس بود که تکلیف اهالی این منطقه برای مشکلات سال‌های گذشته روشن شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->