ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) درباره دوچرخه‌های اشتراکی مشهد و صرفه جویی روزانه ۱۰۰۰  لیتری سوخت | باید و نباید‌های بایدو سیگار دست دوم و سوم را جدی بگیرید پلمب کارگاه تولید غیرمجاز محصولات بهداشتی و آرایشی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴)+فیلم نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا چه ساعاتی نباید زیر نور آفتاب باشیم؟ موفقیت طب سنتی در کاهش علائم آلرژی‌های فصلی افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید خراسان رضوی در جمع زلزله‌خیزترین استان‌های کشور طی هفته گذشته (۴ مرداد ۱۴۰۴) کشف ۱۱۲ ماینر غیرمجاز از یک کارگاه صنعتی در مشهد
سرخط خبرها

فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند

  • کد خبر: ۳۲۹۳۰۸
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۴
فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: امروزه حدود ۳ هزار عطاری در سطح شهرستان مشهد داریم که تقریباً نیمی از آن‌ها پروانه فعالیت مجاز دارند. به‌طورکلی با توجه به فعالیت گسترده عطاری‌های غیرمجاز، توصیه اکید ما به مردم این است که پیش از مراجعه، از فعالیت قانونی آن عطاری اطمینان حاصل کنند.

علی روحبخش در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز با تأکید بر ضرورت توجه ویژه مردم به مجوز‌های قانونی فعالیت عطاری‌ها اظهار کرد: به‌طورکلی در عطاری‌ها آنچه موردتأیید است، این است که گیاه دارویی عرضه شود و نه داروی گیاهی. جای عرضه داروی گیاهی، داروخانه است و ما عطاری مجاز را محلی می‌دانیم که گیاه دارویی به‌صورت خام عرضه شود و هرگونه تغییروتحولی که قرار است روی گیاه دارویی انجام شود، باید زیرنظر داروخانه مجاز و معتبر باشد تا پشتوانه قانونی پیدا کند.

وی افزود: اگر مردم داروی گیاهی استانداردی می‌خواهند که سازمان غذا و دارو آن را تأیید کرده باشد، جایش داروخانه است. می‌توانند مراجعه کنند به داروساز، مشورت لازم را انجام دهند، یا داروی گیاهی خاص را سفارش دهند یا داروی موجود را تهیه کنند. امروز هم چنین مصادیقی فراوان هستند و دارو‌های متنوع و متعددی در داروخانه‌ها بر پایه ریشه‌های گیاهی وجود دارد که می‌توانند از آن استفاده کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: اگر قرار بر استفاده از دارو به‌عنوان گیاه خام باشد، آن‌وقت است که عطاری‌ها محل مراجعه معقول خواهند بود. اگرچه بازهم نگرانی‌هایی وجود دارد که محصولات خامی که در عطاری‌ها عرضه شود یا منقضی‌شده و ناسالم باشد یا اصلاً آن گیاهی نباشد که بتواند خواص دارویی لازم را داشته باشد. شما ببینید ما امروز توصیه‌های علمی و ثابت‌شده‌ای داریم که مثلاً یک نوع یا انواع خاص از گیاهان دارویی برای مثلاً دیابت می‌تواند مفید باشد، اما هستند عطاری‌هایی که گیاه دیگری را با خواص نامرتبط به مشتری عرضه می‌کنند و مردمی هم که ناآگاه باشند، اعتماد و استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، زیاد مشاهده می‌شود گیاهانی که در عطاری‌ها عرضه می‌شوند، حتی اگرهم خام و موردتأیید باشند، به شکل مناسب و اصولی فرآوری نشده‌اند، پر از کپک و آلودگی هستند و زیان‌های آن‌ها از فوایدشان بیشتر می‌شود. بر همین اساس، اخیراً جلسات هماهنگی متعددی ذیل سازمان غذا و دارو برگزار شده و قرار است شرکت‌های مشخصی در این حوزه ورود کنند. به این معنا که گیاهان دارویی را استحصال کنند و پس از فرآوری اصولی به بازار برسانند.

روحبخش تصریح کرد: امروزه حدود ۳ هزار عطاری در شهرستان مشهد داریم که تقریباً نیمی از آن‌ها پروانه فعالیت مجاز دارند. البته این صحبت‌ها به‌معنای زیرسؤال‌بردن خدمات عطاری‌ها یا جانبداری از داروخانه‌ها نیست و قطعاً تخلفاتی در سطح داروخانه‌ها هم رخ می‌دهد، اما به‌طور کلی، با توجه به فعالیت گسترده عطاری‌های غیرمجاز، توصیه اکید ما به مردم این است که پیش از مراجعه از فعالیت قانونی آن عطاری اطمینان حاصل کنند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره عرضه دارو‌های گیاهی در مطب‌های طب سنتی هم گفت: در این مطب‌ها به‌طورکلی پزشکانی فعالیت دارند که دانش عمومی و تخصصی لازم برای نسخه‌نویسی براساس گیاهان دارویی را دارند. بر همین اساس، چون فرآوری گیاهان دارویی در مطب‌های طب سنتی به‌صورت اختصاصی انجام می‌شود و مثلاً یک دارو به‌طور خاص برای یک مریض تولید می‌شود، دانشگاه علوم‌پزشکی دیگر در این حوزه دخالت نمی‌کند و فقط این حق را برای مردم محفوظ می‌داند که اگر عارضه‌ای حاصل شد، شکایت کنند و به آن رسیدگی شود.

به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، چنین رویه‌ای در داروخانه‌ها هم وجود دارد و زیاد پیش می‌آید که داروساز ما تصمیم می‌گیرد مثلاً برای یک عارضه پوستی مشخص، یک کرم مشخص با یک فرمولاسیون ویژه برای مریض بسازد. ما در این مسائل ورود نمی‌کنیم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد فقط به‌عنوان مرجع رسیدگی به شکایات به تکالیف قانونی خود عمل خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->