دستگیری دزد سپیدموی در قلب منطقه سرقت ممنوع مشهد! جزئیات تازه از قتل هولناک زن مشهدی | قاتل: برای رسیدن به هوس‌های شیطانی او را کشتم و بعد ... جان باختن یک کوهنورد بر اثر صاعقه در ارتفاعات مازندران (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) خسارت جدی سیل به مناطقی از مهدیشهر استان سمنان (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) انتقال هوایی ۲۸ مصدوم حوادث ترافیکی اربعین حسینی از ایلام به تهران (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) فرار قاتل سروش ستوده به مرز ترکیه + جزئیات قتل و بازداشت همدست قاتل از زبان مادر سروش دستگیری ۱۷ تبعه غیرمجاز افغانستانی و هلاکت یک شرور در کاشمر خراسان رضوی کلاس درس با یک دانش‌آموز در روستای مرزی دردوی خواف خراسان رضوی پیش‌بینی قیمت دلار و درهم برای روز یکشنبه (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) روایت عملکرد یک‌ساله قرارگاه اجتماعی مشهد | از ساماندهی ۱۲۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل تا رسیدگی به سالمندان بی‌سرپرست ثبت بیش از ۶.۷ میلیون تردد زائر اربعین در کشور | کاهش ۱۶ درصدی فوتی تصادفات (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) شنا در دریای خزر ممنوع شد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) تاکید وزیر میراث فرهنگی بر بازتولید فرهنگ مقاومت برای نسل جدید سفر بیش از ۴۰ هزار و ۵۰۰ زائر از طریق فرودگاه‌های کشور در ایام اربعین ۱۴۰۴ درخشش تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران در رقابت های جهانی | فاطمه هدایت کاخکی از خراسان رضوی برنز گرفت + عکس ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در طرح ملی هوش مصنوعی ثبت نام کرده‌اند شرکت بیش از ۲۵۰ معلم در طرح شبکه ملی یادگیری فرهنگیان اهواز داغ‌ترین نقطه جهان شد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام نتایج نهایی انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان تا آخر هفته (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) علیرضا کاظمی: بیش از ۶۰۰ کلاس درس تجهیز می‌شوند جابه‌جایی هوایی بیش از ۱۷۵ هزار مسافر به عتبات عالیات طی ۲۲ روز این دانه‌ها بیشتر از تخم‌مرغ پروتئین دارند خدمات‌رسانی هلال احمر به ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار زائر اربعین (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) آیا دولت می‌تواند مشکل بنیادین صندوق‌های بازنشستگی را با ادغام حل کند؟ نظارت ویژه دامپزشکی خراسان رضوی بر سلامت غذای زائران در دهه پایانی صفر آغاز فرآیند حسابداری آب در سال آبی جدید چرا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در خردادماه پرداخت نشد؟ سقوط بالابر در خیابان ولیعصر؛ یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۲۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند

  • کد خبر: ۳۲۹۳۰۸
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۴
فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: امروزه حدود ۳ هزار عطاری در سطح شهرستان مشهد داریم که تقریباً نیمی از آن‌ها پروانه فعالیت مجاز دارند. به‌طورکلی با توجه به فعالیت گسترده عطاری‌های غیرمجاز، توصیه اکید ما به مردم این است که پیش از مراجعه، از فعالیت قانونی آن عطاری اطمینان حاصل کنند.

علی روحبخش در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز با تأکید بر ضرورت توجه ویژه مردم به مجوز‌های قانونی فعالیت عطاری‌ها اظهار کرد: به‌طورکلی در عطاری‌ها آنچه موردتأیید است، این است که گیاه دارویی عرضه شود و نه داروی گیاهی. جای عرضه داروی گیاهی، داروخانه است و ما عطاری مجاز را محلی می‌دانیم که گیاه دارویی به‌صورت خام عرضه شود و هرگونه تغییروتحولی که قرار است روی گیاه دارویی انجام شود، باید زیرنظر داروخانه مجاز و معتبر باشد تا پشتوانه قانونی پیدا کند.

وی افزود: اگر مردم داروی گیاهی استانداردی می‌خواهند که سازمان غذا و دارو آن را تأیید کرده باشد، جایش داروخانه است. می‌توانند مراجعه کنند به داروساز، مشورت لازم را انجام دهند، یا داروی گیاهی خاص را سفارش دهند یا داروی موجود را تهیه کنند. امروز هم چنین مصادیقی فراوان هستند و دارو‌های متنوع و متعددی در داروخانه‌ها بر پایه ریشه‌های گیاهی وجود دارد که می‌توانند از آن استفاده کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: اگر قرار بر استفاده از دارو به‌عنوان گیاه خام باشد، آن‌وقت است که عطاری‌ها محل مراجعه معقول خواهند بود. اگرچه بازهم نگرانی‌هایی وجود دارد که محصولات خامی که در عطاری‌ها عرضه شود یا منقضی‌شده و ناسالم باشد یا اصلاً آن گیاهی نباشد که بتواند خواص دارویی لازم را داشته باشد. شما ببینید ما امروز توصیه‌های علمی و ثابت‌شده‌ای داریم که مثلاً یک نوع یا انواع خاص از گیاهان دارویی برای مثلاً دیابت می‌تواند مفید باشد، اما هستند عطاری‌هایی که گیاه دیگری را با خواص نامرتبط به مشتری عرضه می‌کنند و مردمی هم که ناآگاه باشند، اعتماد و استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، زیاد مشاهده می‌شود گیاهانی که در عطاری‌ها عرضه می‌شوند، حتی اگرهم خام و موردتأیید باشند، به شکل مناسب و اصولی فرآوری نشده‌اند، پر از کپک و آلودگی هستند و زیان‌های آن‌ها از فوایدشان بیشتر می‌شود. بر همین اساس، اخیراً جلسات هماهنگی متعددی ذیل سازمان غذا و دارو برگزار شده و قرار است شرکت‌های مشخصی در این حوزه ورود کنند. به این معنا که گیاهان دارویی را استحصال کنند و پس از فرآوری اصولی به بازار برسانند.

روحبخش تصریح کرد: امروزه حدود ۳ هزار عطاری در شهرستان مشهد داریم که تقریباً نیمی از آن‌ها پروانه فعالیت مجاز دارند. البته این صحبت‌ها به‌معنای زیرسؤال‌بردن خدمات عطاری‌ها یا جانبداری از داروخانه‌ها نیست و قطعاً تخلفاتی در سطح داروخانه‌ها هم رخ می‌دهد، اما به‌طور کلی، با توجه به فعالیت گسترده عطاری‌های غیرمجاز، توصیه اکید ما به مردم این است که پیش از مراجعه از فعالیت قانونی آن عطاری اطمینان حاصل کنند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره عرضه دارو‌های گیاهی در مطب‌های طب سنتی هم گفت: در این مطب‌ها به‌طورکلی پزشکانی فعالیت دارند که دانش عمومی و تخصصی لازم برای نسخه‌نویسی براساس گیاهان دارویی را دارند. بر همین اساس، چون فرآوری گیاهان دارویی در مطب‌های طب سنتی به‌صورت اختصاصی انجام می‌شود و مثلاً یک دارو به‌طور خاص برای یک مریض تولید می‌شود، دانشگاه علوم‌پزشکی دیگر در این حوزه دخالت نمی‌کند و فقط این حق را برای مردم محفوظ می‌داند که اگر عارضه‌ای حاصل شد، شکایت کنند و به آن رسیدگی شود.

به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، چنین رویه‌ای در داروخانه‌ها هم وجود دارد و زیاد پیش می‌آید که داروساز ما تصمیم می‌گیرد مثلاً برای یک عارضه پوستی مشخص، یک کرم مشخص با یک فرمولاسیون ویژه برای مریض بسازد. ما در این مسائل ورود نمی‌کنیم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد فقط به‌عنوان مرجع رسیدگی به شکایات به تکالیف قانونی خود عمل خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->