برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین تدوین برنامه‌ای عملیاتی برای توانمندسازی معلمان پرداخت ۹۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری توسط بیمه سلامت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم هوای گرم تا پنجشنبه ۵۰ درصد گونه‌های زیستی کشور در آستانه انقراض قرار دارند تا امروز سؤالات کنکور و امتحانات نهایی به بیرون نشر پیدا نکرده است مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها به بخش غیردولتی واگذار می‌شود حذف تومور بیمار ۳۵ ساله، بدون بیهوشی برای اولین بار در مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) کمبود اسپری‌های آسم جدی است
سرخط خبرها

فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند

  • کد خبر: ۳۲۹۳۰۸
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۴
فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: امروزه حدود ۳ هزار عطاری در سطح شهرستان مشهد داریم که تقریباً نیمی از آن‌ها پروانه فعالیت مجاز دارند. به‌طورکلی با توجه به فعالیت گسترده عطاری‌های غیرمجاز، توصیه اکید ما به مردم این است که پیش از مراجعه، از فعالیت قانونی آن عطاری اطمینان حاصل کنند.

علی روحبخش در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز با تأکید بر ضرورت توجه ویژه مردم به مجوز‌های قانونی فعالیت عطاری‌ها اظهار کرد: به‌طورکلی در عطاری‌ها آنچه موردتأیید است، این است که گیاه دارویی عرضه شود و نه داروی گیاهی. جای عرضه داروی گیاهی، داروخانه است و ما عطاری مجاز را محلی می‌دانیم که گیاه دارویی به‌صورت خام عرضه شود و هرگونه تغییروتحولی که قرار است روی گیاه دارویی انجام شود، باید زیرنظر داروخانه مجاز و معتبر باشد تا پشتوانه قانونی پیدا کند.

وی افزود: اگر مردم داروی گیاهی استانداردی می‌خواهند که سازمان غذا و دارو آن را تأیید کرده باشد، جایش داروخانه است. می‌توانند مراجعه کنند به داروساز، مشورت لازم را انجام دهند، یا داروی گیاهی خاص را سفارش دهند یا داروی موجود را تهیه کنند. امروز هم چنین مصادیقی فراوان هستند و دارو‌های متنوع و متعددی در داروخانه‌ها بر پایه ریشه‌های گیاهی وجود دارد که می‌توانند از آن استفاده کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: اگر قرار بر استفاده از دارو به‌عنوان گیاه خام باشد، آن‌وقت است که عطاری‌ها محل مراجعه معقول خواهند بود. اگرچه بازهم نگرانی‌هایی وجود دارد که محصولات خامی که در عطاری‌ها عرضه شود یا منقضی‌شده و ناسالم باشد یا اصلاً آن گیاهی نباشد که بتواند خواص دارویی لازم را داشته باشد. شما ببینید ما امروز توصیه‌های علمی و ثابت‌شده‌ای داریم که مثلاً یک نوع یا انواع خاص از گیاهان دارویی برای مثلاً دیابت می‌تواند مفید باشد، اما هستند عطاری‌هایی که گیاه دیگری را با خواص نامرتبط به مشتری عرضه می‌کنند و مردمی هم که ناآگاه باشند، اعتماد و استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، زیاد مشاهده می‌شود گیاهانی که در عطاری‌ها عرضه می‌شوند، حتی اگرهم خام و موردتأیید باشند، به شکل مناسب و اصولی فرآوری نشده‌اند، پر از کپک و آلودگی هستند و زیان‌های آن‌ها از فوایدشان بیشتر می‌شود. بر همین اساس، اخیراً جلسات هماهنگی متعددی ذیل سازمان غذا و دارو برگزار شده و قرار است شرکت‌های مشخصی در این حوزه ورود کنند. به این معنا که گیاهان دارویی را استحصال کنند و پس از فرآوری اصولی به بازار برسانند.

روحبخش تصریح کرد: امروزه حدود ۳ هزار عطاری در شهرستان مشهد داریم که تقریباً نیمی از آن‌ها پروانه فعالیت مجاز دارند. البته این صحبت‌ها به‌معنای زیرسؤال‌بردن خدمات عطاری‌ها یا جانبداری از داروخانه‌ها نیست و قطعاً تخلفاتی در سطح داروخانه‌ها هم رخ می‌دهد، اما به‌طور کلی، با توجه به فعالیت گسترده عطاری‌های غیرمجاز، توصیه اکید ما به مردم این است که پیش از مراجعه از فعالیت قانونی آن عطاری اطمینان حاصل کنند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره عرضه دارو‌های گیاهی در مطب‌های طب سنتی هم گفت: در این مطب‌ها به‌طورکلی پزشکانی فعالیت دارند که دانش عمومی و تخصصی لازم برای نسخه‌نویسی براساس گیاهان دارویی را دارند. بر همین اساس، چون فرآوری گیاهان دارویی در مطب‌های طب سنتی به‌صورت اختصاصی انجام می‌شود و مثلاً یک دارو به‌طور خاص برای یک مریض تولید می‌شود، دانشگاه علوم‌پزشکی دیگر در این حوزه دخالت نمی‌کند و فقط این حق را برای مردم محفوظ می‌داند که اگر عارضه‌ای حاصل شد، شکایت کنند و به آن رسیدگی شود.

به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، چنین رویه‌ای در داروخانه‌ها هم وجود دارد و زیاد پیش می‌آید که داروساز ما تصمیم می‌گیرد مثلاً برای یک عارضه پوستی مشخص، یک کرم مشخص با یک فرمولاسیون ویژه برای مریض بسازد. ما در این مسائل ورود نمی‌کنیم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد فقط به‌عنوان مرجع رسیدگی به شکایات به تکالیف قانونی خود عمل خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->