ادعای هولناک دختر ۱۸ ساله: خواستگارم مرا ربود و تجاوز کرد جزئیات انفجار مهیب در دکه فروش غیرمجاز بنزین در پیشوا (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) با گرفتن کارت اهدای عضو، مهم‌ترین وصیتتان را به اطلاع خانواده برسانید | تصمیم حیاتی انهدام باند سارقان خودرو در مشهد چناران خراسان رضوی یکی از مقاصد محبوب گردشگران خارجی گواهی انحصار وراثت از مردادماه سیستمی صادر می‌شود والدین چگونه می‌توانند در ایام امتحانات، حامی فرزندان خود باشند؟ همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی ممنوع شد دستگیری ۴ آدم‌ربای فراری از سیستان و بلوچستان در مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضای تفاهم‌نامه وزارت کشور و فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای | زنگ جوانمردی از شنبه در مدارس به صدا درمی‌آید سازمان ثبت احوال: نسبت‌ تولد به مرگ در ایران، ۲ به یک است ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت آموزش و پرورش درمورد دریافت هزینه اضافه به مدارس هشدار داد فراخوان جدید کانون پرورش فکری منتشر شد + شرایط ثبت‌نام اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درمورد آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس خارج از کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش شدت گرما از فردا با احتمال رگبار باران در برخی نقاط فشار کاری، اضافه کار اجباری و حقوق ناچیز پرستاران مشهدی | «پرستاری» در کُما اهدای عضو؛ نماد همدلی، گذشت و رشد اجتماعی آیا لاغری سریع با دانه چیا واقعیت دارد؟ قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت‌وساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان
سرخط خبرها

شناسایی ۱۶ مورد ابتلا به تب دنگی در سال ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۳۲۹۴۴۰
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۹
شناسایی ۱۶ مورد ابتلا به تب دنگی در سال ۱۴۰۴
براساس گزارش نظام مراقبت بیماری در کشور، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ سوم اردیبهشت‌ماه بالغ بر ۱۶ مورد تب دنگی تشخیص داده شده است که همه این موارد در چابهار رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، بیماری دانگ یا تب دنگی که توسط پشه‌های آئدس منتقل می‌شود، از سال ۲۰۱۲ به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ویروسی که از طریق بندپایان انتقال می‌یابد، شناخته شده است. این بیماری به‌ویژه در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری جهان به یکی از مشکلات عمده بهداشتی تبدیل شده و سازمان جهانی بهداشت (WHO) از سال ۱۹۹۳ آن را به عنوان یکی از اولویت‌های خود در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری‌ها معرفی کرده است. در حال حاضر، شیوع این بیماری در سطح جهانی، هم از نظر سلامت عمومی و هم از جنبه‌های اقتصادی، به حد هشدار رسیده است.

تب دنگی، که علائم اولیه آن مشابه آنفولانزا است، می‌تواند موجب بروز تب‌های چند روزه همراه با علائمی، چون تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم، بدن درد، درد عضلانی و درد مفاصل شود. در برخی موارد، بیماری می‌تواند به فرم‌های شدیدتری پیشرفت کند که با علائم هشداردهنده مانند استفراغ پایدار، درد‌های شکمی شدید، تجمع مایع در بدن و خونریزی‌های مخاطی همراه است. در صورت پیشرفت شدیدتر بیماری، ممکن است خونریزی‌های شدید، نارسایی ارگان‌ها و حتی مرگ به وقوع بپیوندد.

با گسترش بیشتر پشه‌های آئدس به مناطق جدید در پی وقوع سیلاب‌های سال گذشته در کشور امارات، نگرانی‌ها از تهدیدات این بیماری در سطح منطقه افزایش یافته است؛ در پی این رخداد، بیماری تب دنگی به کشور ما نیز وارد و مواردی از انتقال محلی آن در ایران نیز کشف شده است.

براساس گزارش نظام مراقبت بیماری در کشور، در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۱۲۷ مورد تب دنگی در کشور تشخیص داده شده است که تعداد ۹۲۲ مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شده‌اند.

صید پشه آئدس در چند استان کشور

بیماری تب دنگی توسط دو گونه مهم پشه‌های آئدس (آلبوپیکتوس و اجیپتی) به انسان منتقل می‌شود. این پشه‌ها در نزدیکی محل زندگی انسان و در محیط‌های مرطوب رشد می‌کنند. هنگامی که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد بیماری دانگ را نیش می‌زند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود. سپس هنگامی که پشه آلوده فرد دیگری را نیش می‌زند، ویروس وارد جریان خون آن فرد می‌شود.

طبق اعلام وزارت بهداشت، در تمامی مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بین المللی مراقبت حشره شناسی انجام می‌شود.

در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و آئدس آلبوپیکتوس در تمامی نقاط استان گیلان، در شهرستان‌های رامسر، تنکابن، عباس‌آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی گزارش شده است.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به تب دنگی

کنترل جمعیت پشه‌ها: این کار از مهم‌ترین اقدامات لازم برای ریشه‌کنی بیماری است که از طریق از بین بردن مکان‌های تکثیر پشه‌ها امکانپذیر است. پشه‌های آئدس معمولاً در آب‌های راکد و غیرمتحرک تخم‌گذاری می‌کنند بنابراین باید از تجمع آب در ظروف باز، گلدان‌ها، سطل‌ها و سایر محل‌های مشابه جلوگیری کرد.

استفاده از پوشش محافظ: از آن‌جا که پشه‌ها به رنگ‌های تیره جذب می‌شوند پوشیدن لباس‌های بلند و روشن، می‌تواند از گزش پشه‌ها جلوگیری کند.

استفاده از حشره‌کش‌ها و توری: استفاده از حشره‌کش‌ها وخوابیدن زیر توری‌ها می‌تواند از گزش پشه‌ها در شب جلوگیری کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->