یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

ماسک؛ پشت گوش مردم!

  • کد خبر: ۳۲۹۴۵
  • ۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۱
ماسک؛ پشت گوش مردم!
اطراف خودمان را هم که نگاه می‌کنیم،همه‌جوره در هجوم ویروس کرونا و اخبار مرتبط با آن قرار گرفته‌ایم و هر روز هزارویک سؤال را در ذهنمان مرور می‌کنیم که بالاخره چه می‌شود و چه نمی‌شود؟ مردم رعایت نکردند؟ دولت‌مردان کاری را که باید انجام می‌دادند ندادند؟ اما تغییر توصیه‌ها در گذر زمان مردم را درباره پیشگیری از بیماری کرونا بی‌خیال کرده است.
محبوبه عظیم زاده/ شهرآرانیوز - اینترنت و خبرهایش را که بالا و پایین می‌کنیم، یا یک بازیکن فوتبال، یا یک خواننده و بازیگر به فهرست مبتلایان به کرونا اضافه شده است. تلویزیون را که روشن می‌کنیم، تندباد اعداد و ارقام و نمودار‌های فراوان می‌خورد توی صورتمان که چه میزان مبتلا شده اند و چه میزان جانشان را از دست داده‌اند. اطراف خودمان را هم که نگاه می‌کنیم، یک نفر که هیچ علائمی نداشته رفته تست کرونا داده و جوابش مثبت از آب درآمده است. خلاصه که همه‌جوره در هجوم این ویروس و اخبار مرتبط با آن قرار گرفته‌ایم و هر روز هزارویک سؤال را در ذهنمان مرور می‌کنیم که بالاخره چه می‌شود و چه نمی‌شود؟ مردم رعایت نکردند؟ دولت‌مردان کاری را که باید انجام می‌دادند ندادند؟ مگر نه اینکه یک دوره کاهشی را هم پشت سر گذاشتیم، پس چه شد که دوباره کار به اینجا رسید؟ مردم گله‌مندند که اگر اوضاع بغرنج است و شهر‌ها یک‌به‌یک دارند دوباره به روز‌های قرمز خودشان برمی‌گردند، پس چرا هیچ خبری از اعمال قوانین مؤثر و محدودیت‌های بازدارنده نیست. مسئولان هم انگار شده‌اند یک دسته مجزای دیگر که فقط آمار می‌دهند، از روند افزایشی تعداد مبتلا‌ها می‌گویند و شاکی‌اند از اینکه چرا مردم نسبت به گذشته به این مسئله بی توجه شده‌اند و مثل قبل نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.

باید دنبال مقصر بگردیم یا به فکر راه چاره باشیم؟
در این میان، عده‌ای از این نکته شاکی بودند که مردم رعایت نمی‌کنند، چون آموزش‌های لازم را ندیده‌اند و اهمیت این مسئله به آن‌ها القا نشده است و در مجموع آن‌گونه که شایسته است فرهنگ‌سازی صورت نگرفته است. کاربری نوشته بود: «صداوسیما با این گزارشایی که می‌گیره فقط می‌خواد مردم و مقصر نشون بده، ولی معلوم نیست خودش چرا به جای این همه تبلیغات الکی و ترغیب‌کننده که از فلان فروشگاه و جایزه‌هاش پخش می‌کنه، یکم بیشتر رو بحثای آموزشی کار نمی‌کنه؟» دیگری نوشته بود: «وقتی اون اوایل می‌گفتین کرونا یه سرماخوردگی ساده است و ماسک زدن فایده‌ای نداره، باید فکر این روزا رو هم می‌کردین.» عادل‌بزدوده، عروسک‌ساز عروسک‌های خاطره انگیزی مثل زی‌زی‌گولو و پسرخاله، هم اخیرا به این مسئله واکنش نشان داده و گفته است: «به صدا‌وسیما بسیار معترض هستم، زیرا به‌جز اعلام آمار مبتلایان و مرگ‌و‌میر ناشی از بیماری و اعلام وضعیت قرمز هیچ کمکی به مخاطبان خود نمی‌کند.» این درحالی است که در روز‌های آغازین شیوع کرونا در ایران که با نوروز همراه شد، مردم تا حد زیادی ثابت کردند که جولان ندادن این ویروس برایشان اهمیت دارد. این اهمیت را کاهش ۸۴ درصدی تردد و ورود مسافر به محور‌های ورودی و خروجی استان محبوبی مثل گیلان و کاهش ۹۴ درصدی مسافر و گردشگر به هرمزگان، به عنوان یکی دیگر از مقصد‌های دوست‌داشتنی مردم، به خوبی مشخص کرد. علاوه بر این، در همان روز‌ها به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی و گردشگری کرمان، اسکان مسافران نوروزی در این استان به صفر رسید. بنا بر اعلام معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی مشهد به عنوان یکی از شلوغ‌ترین هدف‌های گردشگری طی این مدت کاهش ۷۵ درصدی سفر داشت. بد نیست بدانید که در مجموع کل کشور، با کاهش ۵۵ درصدی سیروسیاحت‌ها روبه‌رو شد.

از امروز استفاده از ماسک اجباری است
حالا جدا از اینکه علت اصلی را باید کجا جست‌وجو کرد، مهم این است که در شرایط کنونی باید چه کرد؟ استان‌های زیادی مثل خراسان رضوی، تهران، هرمزگان، بوشهر و شهر‌های متعدد دیگر، مجددا برگشته‌اند به روز‌های پرمخاطره خود، دولت که اوضاع را وخیم‌تر دیده به تازگی اقداماتی را آغاز کرده است. ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت کشورمان، رسما اعلام کرد که ماسک زدن اجباری شده و با تصمیم ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، استفاده از ماسک در مکان‌های عمومی و سرپوشیده از امروز (۱۵ تیر) الزامی می‌شود. او همچنین ذکر کرد که وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است تا برای تهیه ماسک ارزان‌قیمت اقدام کند. رئیس‌جمهور نیز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد که ادارات دولتی اگر می‌خواهند خدمات ارائه دهند، مردم باید از ماسک استفاده کنند و اگر کسی از ماسک استفاده نکرد، خدمت ارائه ندهند و این قانون باید ابلاغ شود. روحانی که این روز‌ها ماسک نزدنش حسابی به چشم مردم آمده و با انتقاد‌هایی همراه بوده است که چرا خودش توصیه می‌کند و عمل نمی‌کند، به این نکته هم اشاره کرد که افرادی که می‌دانند به این بیماری مبتلا هستند، اما آن را از دیگران مخفی می‌کنند، به حقوق دیگران تجاوز می‌کنند و باید محیط اطراف خود را از این قضیه مطلع کنند. این را هم باید گفت که بعد از جلسه ستاد کرونا، عکس‌هایی از روحانی منتشر شد که در حال صحبت‌های خصوصی با چند عضو ستاد، روی صورتش ماسک بود.

بیشتر از ۱۸ میلیون مبتلا
شدت یافتن دوباره کرونا تمام اتفاقات دیگر را هم تحت‌تأثیر قرار داده است. از خبر‌های ضد‌ونقیضی که هر از گاهی در مورد کشف یک داروی مؤثر یا واکسن منتشر می‌شود تا کنکوری که این روز‌ها برگزار شدن و نشدنش هزارویک حرف را به دنبال داشته است. دکتر مسعود مردانی، یک عضو کمیته کرونا در ایران، از همین الان برای فصل پاییز و زمستان هشدار داده است. او گفته که با انجام آزمایش پادتن، متوجه شده ایم که تا الان ۱۸‌میلیون ایرانی، یعنی حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور، به این بیماری مبتلا شده‌اند. شاید بد نباشد در کنار تمام این صحبت‌ها، با یادآوری تصویری که از دریاچه ارومیه و تجمع مردم در اطراف آن در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست شد و پیشتر از آن، سواحل بابلسر، نقشی را که خودمان می‌توانیم در کنترل این بیماری و قطع زنجیره انتقال آن داشته باشیم دوباره مرور کنیم؛ به جای اینکه بزنیم به دل جاده‌های شمال و از دریا و دشت و دمنش پست و استوری بارگزاری کنیم، کمی صبوری کنیم و محولشان کنیم به آینده‌ای که چندان هم دور نیست، اگر خودمان بخواهیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->