صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه هشت برگزار می‌شود+فیلم روز هفتم جشنواره کن ۲۰۲۵ | جدول ستاره‌های منتقدان اسکرین دیلی ویژه‌برنامه‌های رادیو برای اولین سالروز شهادت شهدای خدمت + زمان و شبکه پخش جایزه جشنواره فیلم کن ۲۰۲۵ برای نیکول کیدمن حسن پورشیرازی بوقچی تلویزیون شد فیلم‌سازان در جشنواره فضای باز می‌توانند از محیط‌زیست وام بگیرند نمایشگاه کتاب تهران تا اول خرداد ۱۴۰۴ فعال است رسیدگی به پرونده ایرنا و انصاف‌نیوز در دادگاه مطبوعات سریال جزرومد در شبکه نمایش خانگی عباس غزالی با سریال خاطره انگیز وضعیت سفید روی آنتن + زمان پخش دبیر جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان کیست تقدیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی از فیلم موسی کلیم الله | آغاز اکران سیار موسی کلیم‌الله بازگشت «بچه‌مرشد» با فصل دوم | نوید در مسیر نجات زبان فارسی «ایده» موجب برتری هنرمند بر هوش مصنوعی می‌شود اگر بیهقی کارشناس دیتابیس دربار مسعود غزنوی بود برگزاری نشست «از حماسه‌های فردوسی تا ترانه‌های خیام» در دانشگاه سجاد مشهد | ادبیات، بستری برای اندیشه ورزی
سرخط خبرها

سیدجواد هاشمی: زمان مدح گذشته، امروز باید از سیره امام‌رضا(ع) فیلم ساخت

  • کد خبر: ۳۲۹۴۸۰
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۴
سیدجواد هاشمی: زمان مدح گذشته، امروز باید از سیره امام‌رضا(ع) فیلم ساخت
بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون با تأکید بر ظرفیت بی‌نظیر هنر در تأثیرگذاری بر عمق جان انسان‌ها، خواستار تولید آثاری متنوع برای معرفی سیره عملی امام‌رضا(ع) شد و دهه کرامت را بهترین فرصت برای ترویج این فرهنگ دانست.

سیدجواد هاشمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به اهمیت مقوله هنر در ترویج فرهنگ دینی به‌ویژه فرهنگ رضوی، اظهار داشت: هنر قدرتی بی‌نظیر برای نفوذ در قلب، روح و جان انسان دارد؛ قدرتی که بدون تردید انکارناپذیر است. به همین دلیل باور دارم هر اتفاق، واقعه یا مفهوم اگر با زبان هنر بیان شود، تأثیرات آن جان‌بخش، ماندگار و حتی بی‌انتها خواهد بود.

وی با بیان اینکه هنر می‌تواند بستری مؤثر برای انتقال ارزش‌های دینی فراهم کند، افزود: در تاریخ، اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نیز به‌گونه‌ای هنرمندانه با مردم سخن گفته‌اند. حتی خداوند متعال در قرآن کریم برای انتقال مفاهیم معنوی از قالب‌هایی بهره برده که جلوه‌ای از هنر در آن نهفته است. بر این اساس، در معرفی شخصیت استثنایی و نورانی حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) و خواهرشان حضرت فاطمه معصومه(س)، نقش هنر کاملاً برجسته و اثرگذار است.

هاشمی با اشاره به جنبه‌های عاطفی و معنوی ارتباط مردم با امام رضا (ع)، خاطرنشان کرد: امام رضا (ع) پیش از هر چیز با دل‌های مردم ارتباط برقرار می‌کند و این، هنرمندانه‌ترین شکل تأثیرگذاری بر جامعه ایرانی است. اما نباید به این ارتباط عاطفی بسنده کرد؛ باید تلاش کنیم این ارتباط به سطح رفتاری و عملی نیز ارتقا پیدا کند.

وی در ادامه به ارائه راهکار‌هایی برای ترویج کاربردی فرهنگ رضوی پرداخت و گفت: امروز دیگر زمان صرفاً مدح و توصیف گذشته است. اکنون باید تمرکز اصلی ما بر سیره، منش، اخلاق و رفتار امام رضا (ع) باشد. ما باید این ویژگی‌ها را از طریق ساخت فیلم، تولید سرود، سرایش شعر، خلق نقاشی، نوشتن داستان و دیگر قالب‌های هنری برای جامعه بازگو کنیم.

این هنرمند با تأکید بر نقش هنرمندان در این مسیر افزود: وظیفه ما این است که مردم را نه‌فقط با دل، بلکه با رفتارشان به امام رضا (ع) پیوند دهیم. یعنی آنچه از امام آموخته‌ایم، در زندگی روزمره نمود پیدا کند. این مهم‌ترین رسالت هنر دینی است و امیدوارم همه همکارانم در این مسیر الهی و معنوی، گام‌های مؤثری بردارند و با آثاری درخور، سیره رضوی را به شکل ملموس به جامعه منتقل کنند.

سیدجواد هاشمی در پایان، ایام دهه کرامت را فرصتی مغتنم برای تقویت این جریان دانست و اظهار کرد: دهه کرامت، با محوریت میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) و امام رضا (ع)، زمان مناسبی برای گسترش آموزه‌های رضوی در جامعه است. هنرمندان، نهاد‌های فرهنگی و رسانه‌ها باید از این فرصت برای آفرینش و ترویج مفاهیم بلند سیره رضوی بهره‌برداری کنند تا این فرهنگ اصیل بیش از پیش در زندگی مردم جریان یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->