دردسر‌های سکونت در محدوده محله سرشور مشهد پیکرتراشی ۲۰ درخت خشکیده مشهد توسط هنرمندان | روح هنر در کالبد خشکیده پژمان‌فر: شورا و شهرداری مشهد با سختی و جدیت تلاش می‌کنند تا خدمات بهتری به مردم ارائه شود شهردار مشهد مقدس: در حوزه حمل‌ونقل، هیچ حمایتی از شهرداری مشهد نمی‌شود بهره‌برداری از ۱۰ دستگاه اتوبوس در محور رسالت مشهد به ارزش ۱۰۰ میلیارد تومان + فیلم معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد: روزانه هفت میلیون سفر درون‌شهری در مشهد داریم شهردار مشهد: گرامیداشت یاد شهدا از دستور کار‌های اصلی مدیریت شهری است ویدئو| بارش برف شبانه در هاشمیه مشهد (چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳) فرصت دوماهه به صنایع شهرستان‌های خراسان رضوی برای تجهیز به کنتور هوشمند آب شهردار مشهدمقدس: کمربند جنوبی چه بخواهیم چه نخواهیم در آینده اجرا خواهد شد + فیلم دیدار شهردار مشهد با شورای اجتماعی محلات منطقه ۹ و بیان مشکلات توسط رؤسای شورا (۲۳ آبان ۱۴۰۳) حمایت از بانوان و توسعه ارتباطات دانش‌بنیان در اولویت کاری شورای ششم تأکید شورای ششم بر توسعه پروژه‌های راهبردی و زیرساختی مشهد ناصحی: سهم بودجه فرهنگی از بودجه شهرداری مشهد از ۲ به ۱۰ درصد افزایش یافت+ویدئو تامین برق و پایداری خدمت‌رسانی در تقاطع‌های سطح مشهد | ضرورت همکاری شهروندان و پلیس راهور در هنگام قطعی برق سرگذشت یکی از قدیمی‌ترین مزارع شمال مشهد | خاطرات خفته در «چاهش» اتوبوس‌های جدید راهی حاشیه شهر مشهد می‌شوند محکم پای «روز مشهد» بمانید! شهروند خبرنگار | درخواست جمع‌آوری زباله از یک زمین غیرمحصور در بولوار سجادیه مشهد + پاسخ کاهش ۵۰ درصدی زمان صدور پروانه‌های ساختمانی در مشهد افزایش عملیات‌های آتش‌نشانی مشهد در پی قطع برق و ازکارافتادن آسانسور‌ها (۲۲ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

عمل‌گرایی، نسخه درمان بافت‌های فرسوده

  • کد خبر: ۳۲۹۵
  • ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۹
عمل‌گرایی، نسخه درمان بافت‌های فرسوده
محسن قناویزچی | مدیر نوسازی بافت فرسوده حرعاملی

مشهد با داشتن 53محله دارای بافت فرسوده که 27پهنه در 12منطقه شهری را با وسعت بیش از 2200هکتار شامل می‌شود، مقام دوم کشور را در بافت فرسوده شهری پس از تبریز دارد. حدود 20درصد از جمعیت 5/3 میلیونی، یعنی 700هزار نفر از مردم مشهد در این‌گونه بافت‌ها زندگی می‌کنند. بیشترین مساحت بافت فرسوده در منطقه ثامن با 72درصد و منطقه6 با 54 و منطقه4 با 47درصد می‌باشد. در صورت وقوع زلزله در مشهد با فاجعه انسانی روبه‌رو خواهیم شد. بنابراین نوسازی بافت‌های فرسوده که اقتصاد ضعیف و بدون توان فردی دارند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. قرار گرفتن 65درصد از استان خراسان‌رضوی به‌ویژه مشهد در پهنه خطرآفرین زلزله، ضرورت تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده را دوچندان می‌سازد. نیاز امروز ما اقدامات عملی و گام‌های اجرایی
است.
در سال‌های گذشته مطالعات بسیاری در این حوزه صورت گرفته است و کفایت مطالعات نظری احساس می‌شود. تکرار پروژه‌های مطالعاتی و پژوهشی و رسیدن به نتایجی که بر همگان روشن است، باعث تأخیر زیاد در گام‌های عملی است. اقدامات عملی نوسازی بافت‌های فرسوده باید هرچه سریع‌تر شروع شود. دغدغه اصلی و مهم استانداری، راه‌وشهرسازی، شهرداری‌ها و شورای شهر شروع عملیات اجرایی است. به لحاظ تکنولوژیکی نمی‌توان زمان دقیق وقوع حوادث طبیعی ازجمله زلزله را تعیین کرد، اما بررسی سوابق و ادوار چنین وقایعی می‌تواند مبنای برنامه‌ریزی در این حوزه باشد. با توجه به آمادگی لازم شهرداری در برداشتن گام‌های عملی، چنان‌چه قوانین یا دستورالعمل‌ها و بسترهای لازم فراهم گردد، اقدامات عملی و اجرایی زودتر شکل می‌گیرد. بر مبنای تجربیات گذشته و تبیین وضع موجود، برای نزدیک‌تر شدن به گام‌های اجرایی اقدامات مؤثر زیر ضروری به نظر می‌رسد:
1) مسئولیت‌پذیری دولت در تأمین مالی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد و پرهیز از وعده‌های نافرجام.
2) تدوین و اعلام برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت سازمان‌های مسئول
3) تقویت شهرداری‌ها و نهادهای محلی
4) استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای فراهم نمودن بستر مناسب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی
5) پرهیز از سهم خواهی دوایر دولتی و عمومی و اعطای تسهیلات کم‌بهره نظام بانکی به متقاضی
6) یکسان‌سازی و تطبیق اقدامات نظری و عملی مشوق‌های سرمایه‌گذاری
7) کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و اعتمادسازی اقتصادی در این حوزه
8) نگرش حرفه‌ای

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->