راه‌اندازی اتاق لبخند برای مادران و کودکان در بوستان‌های ویژه بانوان شهر مشهد قلندرشریف: بزرگ‌ترین زمین چمن مصنوعی شهرداری مشهد و ۷ پروژه ورزشی در منطقه ۳ افتتاح می‌‎شود رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری، مشارکت‌ها و مسکن شورای اسلامی شهر مشهد: رونق ملموس در اقتصاد شهر، هدف شورای ششم است نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: راه‌اندازی فاز یک خط ۳ مترو، مطالبه دیرینه رهبری و آرزوی مردم مشهد بود لزوم تکیه بر ظرفیت‌های شورا در مسیر اداره بهینه شهر برپایی بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی گل‌و‌گیاه مشهد از ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: برای خدمت به مردم، کار نمایشی نکردیم طوفان شدید مشهد جان درختان را گرفت | سقوط ۶۲ اصله درخت در سطح شهر (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فروش ۷ هزار و ۹۵۵ میلیارد تومان اوراق مشارکت شهرداری مشهد در سال ۱۴۰۳ آذین‌بندی و نورپردازی ۲۳۲ کیلومتر از معابر مشهد هم‌زمان با دهه کرامت ۱۴۰۴ جشن‌های دهه کرامت ۱۴۰۴ در مشهد، از ۱۱ اردیبهشت آغاز می‌شود افزایش سقف شارژ من‌کارت شهروندی مشهد تا ۲۰۰ هزار تومان مشهد در وضعیت هشدار | تمهیدات ویژه شهرداری مشهد برای مقابله با بارندگی و سیلاب (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آماده‌باش شهرداری مشهد برای مقابله با وزش باد شدید و رگبار باران (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای قدیمی در محله توحید مشهد | پاچناری که گلشن شد اطلاعیه تعطیلی ۵ بوستان مشهد به دلیل شرایط ناپایدار جوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دو پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل متروپلیس برای توجه ویژه به کودکان و مردم غزه مطالبه ساکنان محله سجادیه مشهد برای بازگشت مشوق‌های بافت فرسوده
سرخط خبرها

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری، مشارکت‌ها و مسکن شورای اسلامی شهر مشهد: رونق ملموس در اقتصاد شهر، هدف شورای ششم است

  • کد خبر: ۳۲۹۵۱۱
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۲
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری، مشارکت‌ها و مسکن شورای اسلامی شهر مشهد: رونق ملموس در اقتصاد شهر، هدف شورای ششم است
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری، مشارکت‌ها و مسکن شورای اسلامی شهر مشهد گفت: تمام تمرکز و اهتمام ما بر این است تا رونق اقتصادی شهر را به شکل ملموسی افزایش دهیم و در این راه، حمایت عملی و مشوق‌های کاربردی را سرلوحه کار خود قرار داده‌ایم.
فاطمه غلامی
خبرنگار فاطمه غلامی

به گزارش شهرآرانیوز، شورای ششم شهر مشهد در کنار توجه به جلوه‌های جدیدی از مدیریت همانند ارائه خدمات بیشتر به حاشیه شهر و ایجاد بسترسازی برای خدمت بیشتر به بانوان شهر، از مهم‌ترین هدف خود که توسعه امور و زیربنا‌های اقتصادی بوده نیز غافل نشده است. در این مسیر، مجید دبیریان، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری، مشارکت‌ها و مسکن معتقد است که شورا هم‌آوا با توسعه سایر بخش‌ها، اقتصاد و توسعه شهر را به عنوان اصلی‌ترین هدف خود مدنظر قرار داده است. وی با ما از ابزار‌ها و شیوه‌های شورا برای تحقق این امر سخن گفته است.

با توجه به نام‌گذاری سال‌های اخیر توسط رهبر معظم انقلاب با رویکرد اقتصادی، مسئولان چگونه باید خود را در جهت عملیاتی‌شدن این شعار‌ها وفق دهند؟

در حدود ۱۸ سال گذشته، عناوین سال‌ها به‌طور عمده با محوریت مسائل اقتصادی تعیین شده‌اند و این موضوع به‌خوبی لزوم توجه جدی‌تر مدیران اجرایی، بخش خصوصی و حتی مردم را به اقتصاد نشان می‌دهد. وقتی این سال‌های متوالی، شعار سال با نگاه اقتصادی انتخاب می‌شود، یعنی باید این موضوع به اولویت تصمیمات و برنامه‌ریزی‌ها در کشور تبدیل شود و همه به سهم خود نقش‌آفرینی کنیم.

در راستای همین شعار سال، شورای شهر مشهد چه سیاست‌ها و برنامه‌هایی را اجرایی کرده است؟

با توجه به اهمیت بحث سرمایه‌گذاری و تولید، اولین مصوبه کمیسیون اقتصادی شورای شهر مشهد در سال جاری، تشکیل یک کارگروه تحت عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» بود. هدف ما از تشکیل این کارگروه این است که با دریافت نظرات مشورتی و تدوین یک بسته جامع حمایتی، به شهرداری کمک کنیم تا در زمینه جذب و هدایت سرمایه‌گذاری‌های تولیدی موفق‌تر عمل کند.

ترکیب و ساختار این کارگروه چگونه است و چه برنامه‌هایی برای آن در نظر گرفته‌اید؟

این کارگروه متشکل از ۲۰ نفر از مدیران ارشد بخش دولتی و اقتصادی شهرداری، فعالان بخش خصوصی و کسانی است که تجارب ارزشمندی در حوزه سرمایه‌گذاری دارند. حتی نمایندگانی از اتاق اصناف، خانه صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی هم حضور دارند. جلسات کارگروه به صورت هفتگی برگزار می‌شود و برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا ظرف کمتر از یک ماه آینده، بتوانیم خروجی‌های عملیاتی از این جمع مشورتی بگیریم و عملاً شاهد تأثیر مثبت تصمیمات آن باشیم. اولین جلسه کارگروه هم با حضور همه اعضا برگزار شده و به شکل جدی پیگیر تحقق اهداف تعیین‌شده هستیم.

کمی درباره بسته حمایتی شورا برای سرمایه‌گذاری توضیح بدهید و اینکه چرا آن را ضروری می‌دانید؟

این بسته قرار است با شناسایی ظرفیت‌ها و مشکلات موجود، حمایت لازم برای شروع و رونق سرمایه‌گذاری تولیدی را فراهم کند. جالب است بدانید که این طرح با اجماع و امضای همه اعضا به تصویب رسید. هدف ما این است که ضمن تسهیل مسیر سرمایه‌گذاری، شرایط را برای جذب و رونق تولید در شهر فراهم کنیم.

آیا حوزه‌های موردحمایت صرفاً محدود به ساخت‌وساز و مسکن خواهد بود یا سایر بخش‌ها هم مشمول این برنامه می‌شوند؟

خیر، گرچه ممکن است به‌طور عمده سرمایه‌گذاری را معطوف به ساخت‌وساز و حوزه مسکن بدانند، اما هدف ما بسیار گسترده‌تر است. ما به دنبال حمایت از تمامی ابعاد و عرصه‌های تولید هستیم؛ از تولید دانش و فناوری گرفته تا صنایع‌دستی، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، گوهرسنگ‌ها و سایر کالا‌های تولیدی در محدوده شهر مشهد. حتی بحث تعامل بیشتر با تولیدکنندگان محلی و فراهم‌کردن زمینه رشد آن‌ها هم در دستورکار قرار دارد و صرفاً نگاه ساخت‌وساز نداریم.

در مسیر جذب سرمایه‌گذاری، چه چالش‌هایی را شناسایی کرده‌اید و شورا چه راهکاری برای رفع آن‌ها دارد؟

یکی از اساسی‌ترین چالش‌ها در مسیر جذب سرمایه‌گذاری، طولانی و پیچیده‌بودن فرایند‌های اداری است. برخی محدودیت‌ها ناشی از قوانین است و برخی هم به دلیل ایجاد فرایند‌های سخت‌گیرانه توسط مدیریت شهری یا دستگاه‌های متولی ایجاد شده‌اند. این روند طولانی موجب می‌شود بسیاری از سرمایه‌گذاران علاقه‌ای برای ورود به تعامل با مدیریت شهری نداشته باشند؛ فکر کنید مثلاً ۶ ماه یا بیشتر فقط برای عقد قرارداد معطل باشند! در حالی که سرمایه‌گذار علاقه‌مند به پویایی، آغاز سریع فعالیت و کسب نتیجه در کمترین زمان است. اگر این فرایند‌ها طولانی شود، به‌طور طبیعی انگیزه آن‌ها برای تعریف پروژه‌های جدید به‌شدت کاهش می‌یابد. در شورای شهر ما جدی تلاش می‌کنیم تمامی این فرایند‌ها را کوتاه و شفاف کنیم تا شاهد تسهیل و افزایش ورود سرمایه‌گذاران به پروژه‌های جدید باشیم.

سرنوشت پروژه‌های سرمایه‌گذاری نیمه‌کاره یا متوقف‌شده چه می‌شود؟

متأسفانه برخی پروژه‌هایی که در سال‌های گذشته با مدیریت شهری قرارداد بسته‌اند، به دلایل مختلفی اعم از مشکلات اداری، اختلاف با شهرداری یا سایر مسائل متوقف شده‌اند و تنها موجب هدررفت سرمایه و انرژی شده‌اند. در سال گذشته و به کمک کارگروه رفع موانع و شورای عالی رفع موانع، تعداد زیادی از این پروژه‌ها به‌دقت بررسی و تلاش شد مشکلات و موانع برطرف شود. همه هدف ما این است که سرمایه‌گذاران بتوانند با آرامش خاطر و انگیزه بیشتر به پروژه‌های خود ادامه دهند یا پروژه‌های جدیدی تعریف کنند. در سال جدید نیز این موضوع باجدیت بیشتری دنبال خواهد شد تا پروژه‌های متوقف، دوباره به چرخه بازگردند و نفع عمومی حاصل شود.

برای ایجاد انگیزه بیشتر در جذب سرمایه‌گذاری جدید چه برنامه‌هایی دارید؟

با توجه به نام‌گذاری سال بر محور تولید و سرمایه‌گذاری، درصدد هستیم مشوق‌های عینی و جذابی برای سرمایه‌گذاران تعریف کنیم؛ برای مثال، در حوزه ساختمانی و سایر زمینه‌های تولیدی که حجم سرمایه‌گذاری بالاست، به دنبال طراحی مشوق‌ها و فرصت‌های ویژه‌ای هستیم که سرمایه‌گذاران با رغبت بیشتری وارد چرخه تولید شوند. تمام تمرکز و اهتمام ما بر این است تا رونق اقتصادی شهر را به شکل ملموسی افزایش دهیم و در این راه، حمایت عملی و مشوق‌های کاربردی را سرلوحه کار خود قرار داده‌ایم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->