به گزارش شهرآرانیوز؛ علی فرهادی در نشستی خبری با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد معلمان یعنی ۵۹۳ هزار نفر در فرآیند انتخاب معلم نمونه شرکت کردند گفت: این حکایت از مشارکت و انگیزه معلمان برای شرکت در فرآیند حرفهای است.
وی افزود: دو میلیون و ۲۳۷ هزار معلم و دانشآموزان درباره کاندیداهای معلمان نمونه اظهارنظر کردند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در سطح منطقه ۲۴۴۰ معلم نمونه انتخاب شد ادامه داد: در سطح استان ۱۳۸ معلم و در سطح کشور ۱۵ معلم به عنوان معلم نمونه انتخاب شدهاند البته ۲۵ معلم نمونه کشوری نیز در قالب معلمان پرورشی و معلمان مدارس غیرانتفاعی توسط مجموعه غیرانتفاعی معرفی میشوند که از آنها تقدیر میشود.
فرهادی با بیان اینکه بیش از ۵ هزار مدرسه در کشور زیر ۵ دانشآموز جمعیت دارد که در نقاط دور دست قرار دارند گفت: در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تنش نیروی انسانی مشاهده شد و در سال ۱۴۰۳ با توجه به استخدامهای انجام شده و ساماندهی حرفهایتر این امر مدیریت شد.
وی با بیان اینکه امسال حدود ۳۲ هزار دانشجومعلم از طریق دانشگاههای تربیت دبیر شهید رجایی و فرهنگیان به عنوان دانشجو معلم کارشان را در وزارت آموزش و پرورش آغاز میکنند و بعد از اخذ مدرک کارشناسی در سراسر کشور به عنوان معلم مشغول تدریس میشوند افزود: در سال آینده هم از طریق آزمون ماده ۲۸ استخدام خواهیم داشت که جزییات آن اعلام خواهد شد اما به صورت کلی حداقل حدود ۲۰ هزار نیروی سرایدار و خدمتگزار جذب خواهند شد تا ناترازی نیروی انسانی در بخش مدرسهیاران جبران شود.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۳۰ هزار نفر هم از طریق آزمون ماده ۲۸ در رشتههای مختلف دبیری آموزگاری هنرآموزی و کیفیت بخشی جذب خواهند شد که جزئیات آن هنگام انتشار دفترچه اطلاعرسانی خواهد شد.
فرهادی گفت: پیشبینی ما برای برگزاری زمان آزمون در تیرماه است. وزن بیشتر آزمون بر نمره کتبی آزمون لحاظ می شود. هرچند معتقدیم کم نقص ترین روش برای انتخاب معلم، همان دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی است.
وی با بیان اینکه نمره آزمون نهایی دانشآموزان در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، ۵۵ صدم نمره افزایش یافته است افزود: یعنی میانگین نمرات بیشتر از نیم نمره افزایش یافته و هیچ استانی کاهش میانگین نمره نداشته است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: بیشترین افزایش نمره مربوط به استان یزد بوده است و این اتفاق جای قدردانی از معلمان و دانشآموزان دارد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره تفاهم نامه وزارت آموزش و پرورش با نیروی انتظامی گفت: این تفاهم نامه در گذشته هم بوده و چیز جدیدی نیست. متن تفاهم نامه منتشر شد و در متن آن هیچ مغایرت قانونی وجود ندارد و همکاری پلیس با وزارت آموزش و پرورش تا قبل از در ورود به مدرسه است. باید بپذیریم که مجرمان نباید در نزدیکی مدارس حضور داشته باشند و با استفاده از ظرفیت پلیس در اطراف مدارس یک فضای سالم باید داشته باشیم.
وی ادامه داد: این تفاهم نامه به هیچ وجه به معنای حضور پلیس در مدرسه نیست. پلیس و آموزش و پرورش در گذشته تجارب موفقی را در طرح همیاران پلیس داشتند و دانش آموزانی که در این طرح شرکت میکردند خود را ضابط نظم و تذکر به والدین در هنگام جرائم رانندگی میدانستند و این موضوع باعث آموزش نظم و رعایت قوانین به دانشآموزان میشد.
فرهادی ادامه داد: تفاهم نامه با پلیس بیشتر با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی دانشآموزان در اطراف مدارس بود چون آموزش و پرورش در بیرون از مدرسه امکان کنشگری ندارد. این تفاهم نامه با هدف کنترل آسیبهای اجتماعی، پیشگیری از آن و کمک به دانشآموزانی بود که آسیب دیده هستند. همگی ما اجزای یک سیستم حکمرانی هستیم و قرار است با همراهی یکدیگر خدماتی را برای ارتقای سلامت و آرامش شهروندان بدهیم.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در دنیایی که زندگی میکنیم اگر دانشآموزان در برابر آسیبهای اجتماعی قوی نباشند دچار مشکل خواهند شد گفت: وزارت آموزش و پرورش از زمان روی کار آمدن این دولت ۲۵ جلسه نماد به ریاست شخص وزیر آموزش و پرورش برگزار کرده است.
وی با بیان اینکه خط تلفن ۱۵۷۰ برای کمک به دانشآموزان راهاندازی شده است افزود: برای افزایش مهارتهای معلمان، افزایش نیروهای مشاور، استفاده از ظرفیتهای تربیتبدنی و ... یک برنامه کاملا مدونی تدوین شده و هر هفته به ریاست وزیر جلسهای در این باره برگزار میشود و موضوع آسیبهای اجتماعی رصد و پایش میشود تا پیشگیری و اقدامات مداخلهای لازم صورت گیرد.
فرهادی با بیان اینکه در حوزه معلمان باید گفتمان معیشت در آموزش و پرورش به گفتمان تربیت تغییر کند افزود: نباید موضوع معیشت معلمان را در فضای اجتماعی فریاد زنیم.
وی با بیان اینکه سپاس کارت معلمان برای تجمیع تمام خدمات به معلمان راهاندازی شد ادامه داد: از تمام بانکها برای این کار دعوت و یک بانک انتخاب شده و جزییات آن به اطلاع معلمان خواهد رسید.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه هیچ معلم بدون رتبهای نداریم، گفت: بیش از ۲۰۰ هزار معلم که جامانده یا پرونده ناقص داشتند قبل از پایان سال ۱۴۰۳ کارشان انجام و احکام آن صادر شده است.
وی با بیان اینکه سالنامه آماری آموزش و پرورش چند سالی بود که چاپ نشده بود افزود: این کار امسال انجام شد و در اختیار معلمان و پژوهشگران قرار گرفت.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال لایحه بودجه آموزش و پرورش به صورت کتاب چاپ شد و منجر به این شد که بودجه آموزش و پرورش نسبت به سال گذشته ۶۸ درصد رشد داشته باشد گفت: اما ضرورت دارد که این بودجه بیشتر هم اضافه پیدا کند.
فرهادی با بیان اینکه از ظرفیت سازمان اموال تملیکی برای تجهیز هنرستانها استفاده خواهیم کرد، افزود: طبق برنامه هفتم پیشرفت ۵۰ درصد دانشآموزان باید به سمت رشتههای مهارتی سوق داده شوند. چون در هنرستانها دانشآموزانی ماهر تربیت میشوند، هنرستان تولید ناخالص ملی را افزایش خواهد داد چون هنرستان تولید دارد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مدارس غیردولتی قانون مصوب دارند که وزارت آموزش و پرورش طبق آن اقدام میکنند گفت: تا زمانی که حاکم باشد باید آن قانون را اجرا کنیم و دادن مجوز برای ایجاد مدارس غیردولتی طبق همین قانون است اما نگاه ما این است همه به آموزش رایگان دسترسی داشته باشند و اگر فردی به مدرسه غیردولتی میرود یک انتخاب باشد و اگر وضعیت اینگونه نیست این مورد تایید آموزش و پرورش نیست.
وی درباره آمار دانشآموزان بازمانده از تحصیل افزود: دانش آموزی نداریم که به آموزش و پرورش مراجعه کند و به دلیل عدم موفقیت در ثبتنام، نتواند تحصیل کند. رئیس جمهور ۲۷ جلسه با مسئولان وزارت آموزش و پرورش درباره افزایش کیفیت تدریس در مدارس و تحقق عدالت آموزشی برگزار کرد.
فرهادی با بیان اینکه قانونی درباره حقوق کودک و پیگیری قضایی جهت ممانعت تحصیل دانشآموزان نداریم و آموزش وپرورش فقط میتواند پیگیری کند که چرا دانشآموزان در مدارس حضور نداشتند ادامه داد: تعداد دانشآموزان بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی اندک است اما در دوره متوسطه به دلیل برخی انگیزهها به ویژه اشتغال تعداد بازماندگان از تحصیل افزایش مییابد. برای جذب آنها به مدرسه نیاز به همراهی سایر بخشها داریم، در سال تحصیلی گذشته حدود ۷۰۰ هزار ترک تحصیل و بازمانده از تحصیل در تمام مقاطع تحصیلی داشتیم.