به گزارش شهرآرانیوز، فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق ایران درباره مهمترین مشکل صادرات گفت: بانک مرکزی نباید در امور تجارت و که سیاستگذاری این حوزه، به عهده سازمان توسعه تجارت است، دخالت کند. متاسفانه سازمانهای مختلفی در امور تجارت خارجی کشور دخالت میکنند و این مسئله باعث تضعیف اتاق فکر دولت در حوزه تجارت خارجی شده است.
شکرخدایی ادامه داد: مهمترین پیام رویداد ایران اکسپو ۲۰۲۵ که میخواهد آن را به سیاست گذاران و رئیس جمهوری منتقل کند این است که سیاست گذاری برای تجارت خارجی به سازمان توسعه تجارت منتقل شود و بقیه نهادها از این سیاستها تمکین کنند. وضعیت امروز تجارت خارجی، نتیجه دخالت نهادهای متعدد از جمله بانک مرکزی است.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق ایران ادامه داد: در سطح خرد شاهد حضور تجار متعدد از کشورهای مختلف در رویداد ایران اکسپو هستیم؛ باید هر ساله به سمت بین المللی شدن این رویداد حرکت کنیم و سعی شود از افراد و شرکتهای متنوع و باکیفیت دعوت شود.
در ادامه شکرخدایی گفت: باید به سرمایه گذار ایرانی احترام گذاشت. باید قانون از سرمایه گذار حمایت کند و برای نشان دادن حسن نیت به بخش خصوصی، باید برخی موراد در قانون و سیاست گذاریها اصلاح شود. باید قانون گذار تضمین کند که مالکیت ارز صادرکننده، در اختیار بخش خصوصی باشد.
وی تصریح کرد: باید حرمت اموال بخش خصوصی رعایت شود و این مهمترین اصل در سال سرمایه گذاری برای تولید است.
شکرخدایی تاکید کرد: تنظیم گری بد بانک مرکزی، آسیب آفرین است. بانک مرکزی از حوزه اختیارات خود خارج شده است. بخش خصوصی میخواهد تنظیم گری تجارت به سازمان توسعه تجارت باز گردد و بانک مرکزی رگولاتور بانکی باشد نه تنظیم گرد تجارت بین المللی.
شکرخدایی افزود: باید به اصول علم اقتصاد بازگردیم. هر جایی صف دیدید به معنای خروج از نقطه تعادل است و خروج از تعادل بستر فساد را گسترش میدهد.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی به دنبال رفع موانع بانکی و لغو تحریمها است و خواسته بخش خصوصی تکریم حرمت مال بخش خصوصی و تسهیل زمینههای تجارت است.
آریا صادق نیت حقیقی، عضو کمیسیون صنعت اتاق ایران هم در این نشست خبری گفت: حضور تشکلها و اتاقهای بازرگانی سراسر کشور در رویداد ایران اکسپو نشانی از توانمندی و ظرفیت صادراتی ایران است. در این رویداد میتوان با مشکلات گروههای مختلف اقتصادی از نزدیک آشنا شد. اتاقهای سراسر کشور، میتوانند ظرفیت تجاری خود را به هیاتهای مختلف معرفی کنند.
وی در ادامه این نشست به اعتماد به رویههای صادراتی، کیفیت کالا، معرفی اصول تجارت و احترام متقابل به تجار اشاره کرد. درخواست بخش خصوصی این است که جلوی رویههای ضدتجارت و نادرست گرفته شود. بخش خصوصی فروشنده ارز نیست و باید حاکمیت به صادرکننده اعتماد کند.
عضو کمیسیون صنعت اتاق ایران تاکید کرد: باید جلوی سیاست نابه خردانه بازگشت ارز و کوتاژ صادرتی گرفته شود. راه تجارت از اعتماد میگذرد نه از زور و تهدید صادر کننده.
حقیقی ادامه داد: سوءاستفادهها به سوء مدیریت دولت برمی گردد. بخش خصوصی برای ادامه حیات خود، باید ارز خود را به کشور وارد کند تا چرحه بنگاهش بچرخد.
در ادامه نوید ایزدپناه، عضو کمیسیون صنعت اتاق ایران هم گفت: در هیچ جای دنیا رگولاتور، بنگاهدار نیست. بهترین رگولاتور دولت و است و بازیگر باید بخش خصوصی باشد ولی متاسفانه در ایران بازیگر و رگولاتور یکی شده است.
وی ادامه داد: باید رگولاتوری در حوزه کار خود متمرکز شود و اجازه دهد قواعد اقتصادی درست کار کند.
منبع: اقتصاد معاصر