صدای انفجار در زنجان ناشی از چه بود؟ مسمومیت مادر و کودک با گاز مونوکسید در تهران علت فوت ناگهانی دانش‌آموز ایلامی در حال بررسی است چه بیمارانی نمی‌توانند به حج تمتع اعزام شوند؟ رئیس سازمان نظام پرستاری کشور: کمبود نیرو یکی از موانع اصلی ارتقای کیفیت خدمات پرستاری است آمار نگران کننده طلاق در ۶ ماه نخست امسال و واکنش سازمان ثبت احوال به آن کنترل تخلفات مرتبط با پلاک خودرو‌ها ادامه دارد | ثبت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تخلف مربوط به پلاک از ابتدای سال ۱۴۰۴ بررسی عامل انباشت آلاینده‌ها در هوای کلانشهر مشهد | احتمال تعطیلی فردا (۴ آبان ۱۴۰۴) قوت گرفت؟ توصیه‌های عملی و قابل استفاده برای گفتن «ببخشید» | هنر عذرخواهی کردن هشدار متخصص قلب و عروق درباره تأثیر سرمای هوا بر سلامت قلب چراغ روشن هنگام شب، فاجعه‌ای برای قلب است الحاق ۶ هواپیما به ناوگان هوایی کشور طی سال ۱۴۰۴ اعتراف سارق سابقه‌دار به ۲۲ فقره سرقت از انباری‌های مجتمع‌های مسکونی در بولوار رسالت مشهد (۳ آبان ۱۴۰۴) آب نوشیدن یک پلنگ از آبشخور در ارتفاعات دنا + فیلم صدور حکم قطعی برای قاچاقچیان ۲۷ میلیون لیتر سوخت گازوئیل در هرمزگان کاهش تعداد دانش‌آموزان اتباع در کلاس‌های درس پایتخت استفاده از کتاب‌های کمک‌آموزشی تجاری در مقطع ابتدایی ممنوع است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳ آبان ۱۴۰۴) | فعلاً خبری از بارش باران نیست مصدومیت ۱۱ نفر در تصادف زنجیره‌ای کمربندی مشهد - قوچان بازداشت موقت پژمان جمشیدی نقض شد + فیلم خواص پاپایا برای مردان و زنان این ماده غذایی می‌تواند خطر سکته را کاهش دهد اجرای برنامه ملی کنترل پوکی استخوان در ۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور (۳ آبان ۱۴۰۴) بازگشت به خانه با  حمایت مشاوران پلیس مشهد | پایان کابوس‌های ویدا توضیحات مدیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره کشت خشخاش در ایران بیشترین آمار تصادفات مربوط به عابران ۵۰ سال به بالا است + فیلم ۵ غذایی که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری کنید ۱۰ میوه بسیار مفید برای سلامت روده‌ها و دستگاه گوارش آغاز مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ از فردا (یکشنبه، ۳ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

لبخند خدا را می‌شود دید

  • کد خبر: ۳۲۹۶
  • ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۹
لبخند خدا را می‌شود دید
حجت الاسلام محمد علی ابطحی فعال سیاسی

آغوش خدا همیشه برای بندگان باز است، اما در بعضی ایام آغوشش بازتر است و لبخند بر لبانش جاری است و خودش هم اعلام می‌کند که در این روزها به سراغم بیایید؛ آماده مغفرت و بخشایش هستم.
یکی از آن مناسبت‌ها که خدا دعوت رسمی و عمومی کرده، روز عرفه است. عرفه هم روز دعاست و هم روز شناخت خدا ؛قبل از دعا وقت شناخت خداست.
وجدان عمومی همه انسان‌ها خدایی را حداقل هنگام تنهایی و غربت و فشار ناخودآگاه شناخته‌اند. شاید کسی عصبانی شود و بگوید خدا را قبول ندارم. شاید کسانی استدلال‌های فیزیکی و به تصور خودشان عقلانی را ردیف کنند و برای نبودن خدا استدلال‌ها بکنند؛ اما همه آن‌ها حتی اگر به روی خود نیاورند هم لحظاتی در زندگی دارند که دنبال کُنج خلوتی می‌گردند و دل را روانه قدرت بزرگی می‌کنند که همان خداست. خدایی که در هر مذهب و مرام و منطقه‌ای نامی دارد، ولی جوهرش همان خدایی است که همه انسان‌ها بر اساس فطرت به آن باور دارند که «کل مولود یولد علی الفطره». این دیدن لبخند خدا از جنس عشق است و مسیرش دل است و ربطی به استدلال‌های فلسفی و عقلانی ندارد و فراتر از چارچوب مذاهب مختلف است. این همان عرفه است؛ شناخت خدا.
در باور مذهبی تشیع در همین روز عرفه که حاجیان به‌عنوان نماد دینی اسلامی، همه در صحرای عرفه جمع می‌شوند و تمامی تعلقات و پیوندهای خود را از زندگی جاری قطع می‌کنند و تنها با 2حوله برای مدت کوتاهی یگانگی و دوری از تعینات را تجربه می‌کنند و تساوی انسان‌ها در برابر خدا را به نمایش می‌گذارند، اوج شناخت خدا را تجربه می‌کنند و بقیه مسلمانان همراه با آنان در همه‌جا می‌توانند دستشان را به سمت خدا بلند کنند و عاشقانه‌ترین جملات را با همان وجود باعظمت زمزمه کنند.
شاید همیشه سخت باشد یک‌طرفه ارتباط گرفتن باخدا؛ اما روزها و شب‌هایی که خدا همه را صدا می‌زند که بیایید، آماده بخشش و گذشت از گناهانتان هستم، می‌شود لبخند خود خدا را دید.
دعای روز عرفه که معلم و مصنف آن امام حسین(ع) بوده است، برای شیعیان افتخار بزرگی است. عرفه یکی از خوش‌مضمون‌ترین دعاهاست. مناجات نیست؛ رسما عشق‌بازی با خود خداست.
آفریدگار صحنه‌های عاشقانه کربلا روز عرفه اشک از چشمانش جاری بود و در صحرای عرفه دعا می‌خواند:
ای خدایی که کمترین تشکر را از تو کرده‌ام، اصلا به روی خودت نیاوردی و محرومم نکردی!
ای خدایی که از این‌همه گناهان بزرگ من خبرداری، اما من را جلو مردم رسوا نکردی! ای خدایی که به‌وقت گناه دقیقا من را نگاه می‌کردی ولی مرا رسوا نکردی!
خدا جان! گوشم، چشمم، زبانم، دستم وپایم همه نعمت‌های تو هستند، اما با همه این اعضای بدنم گناه کرده‌ام. بازهم با همین بدن و اعضا و جوارح به در خانه‌ات آمده‌ام.
ای خدای من! اگر کس دیگری غیر از تو گناهانم را می‌فهمید، چه خاکی بر سر می‌کردم؟ این مخلوقات طاقت نداشتند. نگاهم نمی‌کردند، طردم می‌نمودند.
ظهر روز عرفه امام حسین(ع) پشت سر هم این عاشقانه‌ها را می‌خواند. این میراث بزرگی است که برای ما مانده است. ظهر روز عرفه، بعد از نماز ظهر روبه‌قبله این عاشقانه امام حسین(ع) را بخوانید. خانواده‌هایتان، دوستانتان و کشورتان را هم دعا کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->