ساخت و خرید ۳۴۰ چشمه سرویس بهداشتی جدید در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) | احتمال تداوم آلودگی هوا تا صبح فردا بیش از نیمی از بوستان‌های شهر مشهد زمین بازی کودکان دارند | ۳۸۴ زمین به وسایل بازی استاندارد مجهز شدند آلودگی هوای مشهد از وضعیت اضطرار عبور کرد (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) ۱۲ قرن کم‌آبی در مشهد پیشنهاد اضافه‌شدن کارگروه «جمعیت و خانواده» به آیین‌نامه نشان مشهدالرضا(ع) ارائه خدمات فرامرزی اتوبوسرانی مشهد و تقویت ناوگان منتهی به حرم مطهر رضوی در ایام اربعین مشهد باید به سمت رایگان شدن پروانه ساختمانی حرکت کند | احیای بافت‌های فرسوده نیازمند کمک دولت است آماده‌سازی ۳۰ دستگاه اتوبوس برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی در کشور عراق تامین آب مورد نیاز برای آبیاری کمربند سبز جنوبی از بند گلستان اعزام ۴۵۰ نیروی خدمات شهری و اجرای برنامه‌های فرهنگی از مشهد به نجف + ویدئو بهره‌برداری موقت از ایستگاه دائمی استقبال از زائران در محور نیشابور-مشهد | ظرفیت همزمان میزبانی از دو هزار زائر پیاده در دهه پایانی صفر دو برابر شدن سهم منابع آلاینده داخلی | هشدار برای تنفس در مشهد شهردار مشهدمقدس خبر داد: نصب ۱۵۷ قطعه بتنی (سگمنت) تقاطع غیرهمسطح شهید فهمیده شمارش معکوس برای تکمیل پروژه بزرگ تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب| روایت شهرآرانیوز از آخرین وضعیت پیشرفت کلان‌پروژه‌های شهر مجید طهوریان عسکری: مدیریت شهری تحول بزرگ در بولوار شاهنامه ایجاد کرد کمبود ۷۰۰۰ جای‌پارک در سطح شهر مشهد چرا هیچ خبری از پرداخت معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی نیست؟ معاون فرهنگی شهردار مشهد: تجمع کادر درمانی مشهد، فریادی علیه سکوت جهانی درقبال نسل‌کشی مردم غزه است اعتراض جامعه پزشکی مشهد به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه + فیلم مشهد، یکی از سبزترین شهر‌های کشور از نگاه مردم و مسئولان
سرخط خبرها

زخم‌های کهنه و وعده‌های برزمین‌مانده محله شهید آوینی مشهد

  • کد خبر: ۳۲۹۸۸۵
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۰
زخم‌های کهنه و وعده‌های برزمین‌مانده محله شهید آوینی مشهد
روایتی از مشکلات ریزودرشت محله شهید آوینی مشهد که اعضای شورای اجتماعی محله به‌نمایندگی از مردم، به رفع آن تأکید دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در امتداد گلشهر. جایی حوالی پرجمعیت‌ترین محدوده مشهد. محله‌ای به نام شهید آوینی شناخته می‌شود. ساکنان محله شهید آوینی به مشکلات ریز و درشت این محدوده اشاره دارند. کمبود امکانات اولیه، آسفالت‌های فرسوده، نبود فضای سبز کافی و زیرساخت‌های ناقص به حال خود رها شده، از مهم‌ترین مشکلاتی است که اعضای شورای اجتماعی این محله از آن به عنوان مشکلات شاخص و بازر محله یاد می‌کنند.

با همـــاهنـگــی شــورای اجتمــاعــی محلـــه شهـیـــد آوینی، راهی این منطقه شدیم تا از زبان مردم و نمایندگانشان،  مشکلات را بشنویم. در این بازدید، مجتبی شفیعی مبارکه، نایب رئیس شورای اجتماعی محله، علی اکبر آزادی، نماینده ایثارگران و معصومه مشرقی، نماینده ساکنان محله ما را در تریبون مردمی همراهی کردند و از درد‌هایی گفتند که سال هاست میان کوچه‌های تنگ و خانه‌های ساده، جا خوش کرده است.

زباله‌هایی که آرامش را برده‌اند

اولین توقف ما کوچه آوینی ۳/۹ است. جایی که سطل‌های مکانیزه زباله مقابل در خانه‌ها قرار دارد. آزادی، نماینده ایثارگران و فعال اجتماعی درباره وضعیت این سطل‌های زباله این طور می‌گوید: بوی نامطبوع و منظره ناخوشایند این کوچه برای ساکنان بسیار آزاردهنده است.

او د ر ادامه بیان می‌کند: مردم بار‌ها گلایه خود را به شورای شهر و شهرداری اعلام کردند، اما سطل‌ها همچنان پابرجاست. نکته‌ای که در این باره وجود دارد این است که مکان یابی این سطل‌ها از همان ابتدا نامناسب و اشتباه بوده است. با این سطل‌ها ساکنان آسایش ندارند. از طرفی برای سلامتی ساکنان نیز تهدید است.  او می‌گوید: از شورای شهر خواستیم که بازنگری جدی در مکان گذاری این سطل‌ها داشته باشند. همچنین پیشنهاد دادیم که نقاطی با حداقل مزاحمت برای عبور و مرور مردم انتخاب شود.

بهسازی ۲۴ معبر، فقط روی کاغذ!

در ادامه بازدید، وارد کوچه آوینی ۳ شدیم. یکی از چندین کوچه‌ای که آسفالتش چاله‌های زیادی دارد. آزادی پایش را با احتیاط روی لبه فرورفتگی کوچه می‌گذارد و در ادامه می‌گوید: قرار بود سال ۱۴۰۳ بودجه‌ای برای روکش و بهسازی ۲۴ معبر اختصاص داده شود، اما سال گذشته اعتبار به موقع نرسید و پروژه‌ها نصفه کاره ماند.

زخم های کهنه و وعده های بر زمین مانده محله شهید آوینی مشهد

بازی در خیابان، تنها سرگرمی کودکان

در بخش دیگری از بازدید، سراغ تنها پارک محله رفتیم. فضایی به وسعت حدود ۱۴۰۰ مترمربع که به سختی می‌شود اسمش را «پارک محله‌ای» گذاشت. مجتبی شفیعی با اشاره به تراکم بالای جمعیت در این منطقه می‌گوید: این پارک نه وسایل بازی کافی دارد، نه سایبان، نه امکانات رفاهی. برای هزاران نفر فقط همین یک فضای کوچک را درنظرگرفته‌اند. آن هم با همین شرایطی که اشاره کردم. خیلی از بچه‌ها در خیابان بازی می‌کنند، آن هم خیابان‌هایی که حتی سرعت گیر ندارند.

چالش معلولان و نابینایان برای قدم زدن در محله

یکی از درد‌های کمتر شنیده شده محله، مربوط به افراد دارای معلولیت است. در خیابان گلریز، هیچ رمپی برای عبور ویلچر یا خط هدایت برای نابینایان وجود ندارد. پله‌ها ارتفاع‌های غیراستاندارد دارند. شفیعی نایب رئیس شورای اجتماعی محله در این باره می‌گوید: اگر فردی که نابیناست بخواهد از سر خیابان تا مسجد برود یا آنکه بخواهد از خیابان عبور کند با موانع بسیار زیادی روبه رو می‌شود. به همین دلیل ناچار است یا قید بیرون رفتن را بزند یا آنکه از کسی کمک بگیرد.  در این محله مناسب سازی صفر است. این یعنی ما به بخشی از جامعه  بی توجه هستیم.

زخم های کهنه و وعده های بر زمین مانده محله شهید آوینی مشهد

مساجد چندمنظوره، اما خالی از تجهیزات

با نبود مراکز فرهنگی یا باشگاه‌های ورزشی، بیشتر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در مساجد انجام می‌شود، اما این مساجد نیز مشکلاتی دارند و برای پاسخ گویی به نیاز مردم امکانات کافی و لازم ندارند. شفیعی می‌افزاید: سال گذشته قرار بود بودجه‌ای برای تجهیز مساجد اختصاص یابد، ولی بخش غالب این مبلغ برای خرید پکیج گرمایشی هزینه شد. ما پیشنهاد دادیم کمک‌ها مستقیم به حساب هیئت امنا واریز شود تا خود هیئت امنا بهتر مدیریت کنند.

خیابان‌های تنگ و ناوگان فرسوده

در ادامه مسیر، صحبت‌ها به حمل ونقل رسید. کوچه‌ها و خیابان‌های باریک، عملا مانعی برای عبور اتوبوس‌های بزرگ و جدید است. اتوبوس‌هایی که در حال حاضر در محله فعال‌اند، قدیمی، کوچک و پر از مشکل هستند.

خانم مشرقی با صراحت می‌گوید: تا زمانی که خیابان‌ها تعریض نشوند و ناوگان نوسازی نشود، نه راننده‌ها راضی هستند، نه مردم. باید حمل ونقل را از اساس بازطراحی کنیم.

پروژه‌هایی که روی زمین مانده‌اند، امید‌ها برای سال ۱۴۰۴

پروژه‌های متعددی در سطح محله نیمه تمام رها شده‌اند. نایب رئیس شورای اجتماعی محله در این باره می‌گوید: کوچه‌ها و خیابان‌های نیمه ساخته، کانال‌های دفع آب و مسیر‌های تجاری از مشکلات این محله است.

برخی از این پروژه‌ها در فهرست پروژه‌های زودبازده سال ۱۴۰۳ آمدند، اما با بودجه‌ای محدود. شفیعی در پایان می‌گوید: اگه برنامه ریزی شفاف و بودجه واقعی داشته باشیم، خیلی از مشکلات قابل حل و برطرف شدن هستند. در حال حاضر امید ما به سال ۱۴۰۴ و پیگیری رسانه هاست.

جابه جایی سطل‌های مکانیزه

امــا در ادامـــه برای پیگــیــری به سراغ شهردار منطقه ۵ رفتیم. حسن صالحی مفرد درباره جابه جایی مخزن زباله در انتهای خیابان شهیدآوینی ۳‌ می‌گوید: حسب درخواست شهروند محترم نسبت به جابه جایی مخازن ١١٠٠لیتری مدنظر و انتقال آن‌ها به مکان جدید اقدام شد.

شهردار منطقه ۵ درباره روکش آسفالت محله نیز بیان می‌کند: در سال ۱۴۰۳ بازدید مشترکی از سوی عوامل اجرایی منطقه ۵ و اهالی شورای محلات از بافت گلشهر صورت گرفت و پیرو آن بازدید بودجه‌هایی در ردیف‌های عمرانی زودبازده ۳ دیده شد.

بودجه‌های ۱۴۰۳ به جز آسفالت که آن هم در انتهای سال ۱۴۰۳ برای منطقه باز شد، دیگر بودجه‌ای به منطقه تفویض نشد. صالحی مفرد در ادامه بیان می‌کند: اصلاح زیرساخت‌ها و روکش معابر مورد نیاز امسال انجام خواهد شد.

قرارداد اصلاح معابر برای توان یابان

شهردار منطقه ۵ درباره بهسازی معابر برای توان یابان نیز این طور پاسخ می‌دهد: قراردادی به منظور اصلاح پیاده رو ویژه توان یابان در منطقه منعقد و موارد مورد نیاز نیز اصلاح شد. او ادامه می‌دهد: اجرای خط هدایت نابینایان طبق دستور العمل‌های مربوط در معابر فرعی قابلیت اجرا ندارد. شهروندان می‌توانند مواردی را که نیاز به اصلاح است به اداره فنی و عمران منطقه ۵ اعلام کنند تا در اسرع وقت نسبت به اصلاح موضوع اقدام شود.

صالحی مفرد درباره بودجه کمک به مساجد نیز این طور پاسخ می‌دهد: همه مساجد بودجه یکسانی دریافت نکرده‌اند و از ۲۰۰ میلیون تومان تا ۲ میلیارد تومان بودجه دریافت کرده‌اند.

بودجه و کمک‌های مالی صرفا در راستای توسعه و ساخت بنای مسجد است؛ بنابراین موضوع خرید تجهیزات برای مساجد یا واریز به حساب هیئت امنای مساجد نداریم.

شهردار منطقه ۵ درباره توسعه فعالیت‌های ورزشی و فرهنگی محله نیز اظهار می‌کند: در صورت درخواست شورای اجتماعی محله، مساجد می‌توانند برای مجموعه‌های فرهنگی و ورزشی شهرداری، بلیت رایگان تهیه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->