ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) درباره دوچرخه‌های اشتراکی مشهد و صرفه جویی روزانه ۱۰۰۰  لیتری سوخت | باید و نباید‌های بایدو سیگار دست دوم و سوم را جدی بگیرید پلمب کارگاه تولید غیرمجاز محصولات بهداشتی و آرایشی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴)+فیلم نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا چه ساعاتی نباید زیر نور آفتاب باشیم؟ موفقیت طب سنتی در کاهش علائم آلرژی‌های فصلی افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید خراسان رضوی در جمع زلزله‌خیزترین استان‌های کشور طی هفته گذشته (۴ مرداد ۱۴۰۴) کشف ۱۱۲ ماینر غیرمجاز از یک کارگاه صنعتی در مشهد
سرخط خبرها

۱۲ میلیون کارگر، بیمه‌شده‌ تأمین اجتماعی هستند | پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان بابت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۲۹۹۱۰
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۶
۱۲ میلیون کارگر، بیمه‌شده‌ تأمین اجتماعی هستند | پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان بابت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳
یکی از موضوعات مهم پوشش کامل بیمه‌‎ای کارگران است. براساس آمار سازمان تأمین اجتماعی، ۱۲ میلیون نفر معادل ۷۰ درصد بیمه‌شدگان این سازمان به عنوان بیمه‌شده اصلی و حدود ۲۴ میلیون نفر به عنوان افراد تبعی و در مجموع ۳۶ میلیون نفر در قالب بیمه اجباری تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد محمدی، معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی، با بیان اینکه این سازمان به عنوان بزرگترین سازمان بیمه گر اجتماعی کشور در قالب بیمه اجباری، صاحبان حرف و مشاغل آزاد به صورت اختیاری، بیمه زنان خانه دار، دانشجویان و... نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد، می‎گوید: «بیمه نقش اساسی در پشتیبانی از نیروی کار و تعمیق احساس امنیت اجتماعی و اقتصادی برعهده دارد. به موجب ماده (۴) قانون تأمین اجتماعی، افرادی که به هر عنوان در مقابل دریافت مزد یا حقوق کار می‌کنند، مشمول مقررات قانون مذکور هستند و ماهیت بیمه کارگران هم از نوع بیمه اجباری بوده و کارفرمایان قانوناً ملزم به بیمه کردن نیروی کار خود از بدو اشتغال نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.»

ثبت بیش از ۴۹ هزار حادثه کاری در سال گذشته

گاهی در حین کار حوادثی رخ می‎دهد که منجر به بیماری، نقص عضو یا حتی فوت کارگر می‌شود که سازمان تأمین اجتماعی باید بدون در نظر گرفتن مدت سابقه پرداخت حق بیمه فرد، مستمری مربوطه را برای وی یا بازماندگان واجد شرایط او برقرار کند. محمدی در این باره توضیح می‎دهد: «مجموع حوادث ناشی از کار که در سال ۱۴۰۳ به شعب سازمان تأمین اجتماعی منعکس شد، ۴۹ هزار و ۱۹۸ مورد بود که از این تعداد ۴۶ هزارو ۹۱۹ فرد حادثه دیده یعنی ۹۵ درصدشان پس از دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری بهبود یافته و مشغول به کار شدند. همچنین در سال گذشته برای دو هزار و ۲۷۹ نفر از حادثه‌دیدگان موصوف حسب مورد مستمری بازماندگان، ازکارافتادگی کلی، ازکارافتادگی جزئی و غرامت نقص عضو برقرار و پرداخت شد.»

حمایت از کارگران و خانواده آنان در برابر بیماری‎ها، حوادث، بیکاری، پیری و از کارافتادگی از وظایف و کارکرد‌های مهم بیمه است. معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی در مورد برخی از حمایت‎های بلندمدت این سازمان از افراد تحت پوشش می‎گوید: «مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی، بازماندگان و همچنین حمایت از کارگران شاغل در مشاغل سخت و زیان آور از مهم‌ترین خدمات سازمان به کارگران است. اما آنچه که نیاز ضروری نیروی کار بوده، حمایت در زمان بیکاری است؛ کارگرانی که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده کار هستند. جدای از حمایت‎های بیمه‌ای و درمانی، برای ارتقای سطح مهارت، آموزش فنی و حرفه‌ای را برای بیمه شدگان بیکار در نظر گرفتیم تا شرایط را برای دسترسی سریع‌تر به فرصت‎های شغلی برایشان ایجاد کنیم. مدت پرداخت بیمه بیکاری باتوجه به میزان سابقه پرداخت حق بیمه تعیین می‎شود و حداکثر مدت استحقاق مقرری برای مجرد‌ها ۳۶ ماه و برای متأهلین یا متکفلین ۵۰ ماه است.»

هدیه ازدواج برای بیش از ۹۴ هزار کارگر در سال ۱۴۰۳

براساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۲۲ هزار میلیاردتومان از سوی تأمین اجتماعی به کارگرانی که بدون میل و اراده یا بر اثر وقوع حوادث غیرمترقبه بیکار شده‌اند، بیمه بیکاری پرداخت شده است. حمایت‌های بیمه‌ای در کنار تلاش برای تأمین آرامش خاطر نیروی شاغل در عرصه کار و تولید، گاهی اوقات جنبه‌های تشویقی هم دارند. یکی از این موارد خاص، پرداخت هدیه ازدواج است.

محمدی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ بابت هدیه ازدواج، مبلغ هزار میلیارد تومان به ۹۲ هزار و ۱۸۲ نفر از بیمه‌شدگان واجد شرایط پرداخت شده است، توضیح می‎دهد: «بیمه شدگانی که برای بار اول تشکیل خانواده می‎دهند، اگر ظرف ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج، حداقل به مدت ۷۲۰ روز سابقه کار و پرداخت حق بیمه داشته باشند، مشمول این هزینه ازدواج می‎شوند. میزان کمک هزینه ازدواج معادل یک ماه متوسط حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه ظرف ۲ سال قبل از تاریخ عقد است. حال اگر مبلغ محاسبه شده کمتر از حداقل دستمزد تاریخ ازدواج باشد، رقم قابل پرداخت به حداقل دستمزد سال وقوع عقد افزایش می‌یابد. علاوه بر تعهد مذکور در سال گذشته، ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از مستمری‌بگیران سازمان از تعهدات بلندمدت سازمان (بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان) بهره‌مند شده‌اند که به طور متوسط ماهانه مبلغ ۵۷ هزار میلیارد تومان به آنها مستمری پرداخت شده است.»

به گفته او در حوزه تعهدات کوتاه مدت که شامل غرامت دستمزد ایام بیماری، حوادث ناشی از کار، مرخصی زایمان، وسایل کمک پزشکی، کمک هزینه ازدواج و کمک هزینه مراسم ترحیم و هزینه سفر و اقامت بیمار می‌شود، درسال ۱۴۰۳ در مجموع ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به بیمه‌شدگان و کارگران مشمول پرداخت شده است.

بیش از سه میلیون از بیمه‌شدگان را بانوان تشکیل می ‎دهند

در حال حاضر حدود سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از بیمه‌شدگان اصلی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی را بانوان تشکیل می‎دهند، اما یکی از حمایت‌های اختصاصی بیمه به بانوان غرامت دستمزد ایام بارداری است. معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی درمورد این حمایت خاص می‎گوید: «به موجب ماده ۶۷ قانون تأمین‌اجتماعی، بیمه‌شدگان زن که ظرف یک سال قبل از زایمان، سابقه پرداخت حق بیمه ۶۰ روز کار داشته باشند، می‌توانند از مرخصی زایمان استفاده کنند. مدت مرخصی زایمان با پرداخت تمام حقوق و فوق العاده‌های مرتبط ۹ ماه تمام تعیین می‌شود. اگر مادر دوقلو داشته باشد، مرخصی اش دوازده ماه محاسبه خواهد شد. سال گذشته مبلغ ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به بیمه‌شدگان زن واجد شرایط بابت مرخصی زایمان پرداخت شد.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->