انتشار اوراق تبعی بیمه‌ای برای اشخاص حقیقی و اوراق تبعی تأمین مالی (۱۷تیر۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | رشد پژو ۲۰۷ دنده‌ای تا محدوده ۱.۲ میلیارد تومان قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | رشد شدید قیمت‌ها با حضور معاون استاندار خراسان رضوی، ایجاد مناطق آزاد مشترک در مرز‌های خراسان رضوی با افغانستان و ترکمنستان بررسی شد قیمت دینار عراق همچنان روندی کاهشی دارد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) ثبت سفارشات جدید واردات شکر از ۲۱ تیرماه آغاز می‌شود بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی و خورشتی چقدر قیمت دارد؟ ریزش دوباره بورس پس از فقط یک روز مثبت | افت شدید ارزش معاملات (۱۷ تیر ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف برق، برای اولین بار در مشهد فرودگاه مشهد رکورددار بازگشت حجاج | خدمت‌رسانی به بیش از ۱۵ هزار زائر در ۹ روز ۸۵ درصد جمعیت خراسان رضوی زیر چتر کالابرگ هستند بازدید میدانی از بازار گوشت و  مرغ مشهد | قیمت گوشت قرمز در مرز یک میلیون تومان! آیا اعتبار کالابرگ الکترونیک ویژه دهک‌های اول تا هفتم، ماهانه شارژ خواهد شد؟ ریزش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه ۳ میلیون تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) افزایش ۴۵ درصدی بهره‌وری زادوولد دام عشایر با اجرای طرح‌های اصلاح نژاد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار کانال ۹۰ هزار تومان را از دست داد تعادل به بازار برنج می‌رسد خبر پرداخت کالابرگ برای دهک‌های چهارم تا هفتم صحت ندارد انجام پرواز می‌تواند جایگزین مبالغ بلیت‌های ابطال‌شده بشود تاثیر رانندگی اقتصادی روی طول عمر لنت ترمز خرید تضمینی گندم به حدود ۵ میلیون تن رسید رکود دست از سر بازار مسکن برنداشته است دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو بازنگری می‌شود مدیر دفتر توزیع برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی: در سال ۱۴۰۴، در بخش خانگی باید ۳۱ مگاوات به شبکه تجدیدپذیر متصل شود قیمت جدید محصولات هایما اعلام شد (تیرماه ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از حرکت بازماند قیمت امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | کرفس در میادین تره‌بار مشهد کیلویی چند؟ تمدید پرداخت تسهیلات تکلیفی تا پایان تیر ماه ۱۴۰۴ آیا افزایش دامنه‌ نوسان صندوق‌های اهرمی‌ باعث جذابیت آن‌ها خواهد شد؟
سرخط خبرها

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور: قیمت گوشت توزیعی با قیمت واقعی آن فاصله بسیار دارد

  • کد خبر: ۳۳۰۱۱۸
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۵
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور: قیمت گوشت توزیعی با قیمت واقعی آن فاصله بسیار دارد
بازار گوشت در سال ۱۴۰۳ تورم قابل توجهی را تجربه کرد. این روند ادامه یافت و به سال ۱۴۰۴ نیز منتقل شد. فعالان این عرصه معتقدند که تداوم خشکسالی باعث عدم توانایی نگهداری دام شده و همین موضوع بر روی قیمت گوشت تأثیر منفی قابل توجهی خواهد گذاشت.

به گزارش شهرآرانیوز، افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، درباره‌ی رشد قیمت گوشت در پایان سال ۱۴۰۳ گفت: در اسفند ماه دامی که عرضه می‌شود، دامی است که فصل تولید آن در انتها قرار گرفته است. تولیدات ما از فروردین شروع می‌شود، زمان عرضه‌ی آن در تابستان است و در پاییز پایان آن است. نوبت دوم تولید در پاییز است که در آخر سال عرضه می‌شود. در نتیجه طبیعی است که در اسفند ماه با افزایش قیمت دام زنده رو به رو باشیم. قیمت دام زنده‌ای که افزایش پیدا می‌کند از اواخر اردیبهشت ماه به تدریج شکسته می‌شود تا به شهریور برسیم. قیمت‌های بازار از قیمت دام زنده پیروی نکرده است. قیمت دام زنده در اسفند ماه حدود ۳۰۰ هزار تومان بوده و با چک‌های دو ماهه، دام را از دامدار خریده‌اند. قیمتی که به دست مردم رسیده با کیلویی ۳۰۰ هزار تومان تفاوت بسیاری دارد.

وی درباره‌ی تفاوت قیمت گوشت توزیعی با دام بیان کرد: من همیشه گفته‌ام و باز هم می‌گویم گوشتی که در بازار‌های مصرف از جمله در تهران توزیع می‌شود، فاصله‌ی قیمتی‌اش با قیمت واقعی بسیار است. کسانیکه این بازار را در اختیار دارند، گوشت گوساله و گوسفند را به قیمت واقعی به دست مردم نمی‌رسانند. این مشکل ناشی از نظام توزیع محصولات کشاورزی است. در سیب زمینی و پیاز و میوه هم این مشکل وجود دارد. با وجود اینکه سازمان میادین میوه و تره بار برای این مسأله در تصمیم‌گیری شورای انقلاب در سال ۵۸ پیش‌بینی شده، دچار چالش‌های اساسی در این زمینه هستیم. در قانون واگذاری اختیارات به وزارت جهادکشاورزی، در خصوص عرضه‌ی مستقیم محصولات، هیچ پیش‌بینی نشده است.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور درباره‌ی وضعیت بازار گوشت در سال ۱۴۰۴ اظهار داشت: ما یک خشکسالی گسترده در کل کشور داریم. در نیمه‌ی جنوبی کشور وضعیت خیلی بد است و علوفه‌ی مراتع رشد چندانی نداشته است. بارش‌های اخیر نیز مقدار علوفه‌ای که ایجاد می‌کند برای یک ماه آینده است. خشکسالی در نیمه‌ی شمالی هم حاکم است. با توجه به اینکه خشکسالی بی سابقه‌ای را تجربه می‌کنیم، روی آب چشمه‌ها و مراتع تأثیر منفی گذاشته و بعضا حتی چشمه‌ها را خشک کرده است. دام ما در مرتع اول مسأله‌ی کمبود علوفه و سپس کمبود آب شرب دارد. لازم است که متولیان مربوطه در وزارت کشور، ستاد بحران، وزارت جهاد کشاورزی، در این خصوص کمک‌های لازم را به تولید‌کننده‌های دام داشته باشند. در نتیجه سال ۱۴۰۴ درگیر خشکسالی هستیم که اثر منفی خود را بر مسأله‌ی گوشت خواهد گذاشت.

او افزود: وقتی دامدار نتواند دام خود را سیر کند، قاچاق گسترده شیوع پیدا می‌کند و سپس کشتار دام مولد شدت می‌گیرد. کسی که دام مولد را می‌خرد یا قاچاقی است یا آن را کشتار می‌کند. چون تأمین علوفه سخت است، دام‌ها زیر ظرفیت به کشتارگاه می‌آیند که یک ضرر اقتصادی به کشور است. در نتیجه از مرداد ماه به بعد با افزایش قیمت جدی مواجه می‌شوید.

دادرس ادامه داد: مردم اگر دام سالم بخرند و رعایت نکات بهداشتی را رعایت کنند، مسلماً با قیمت ارزان‌تری گوشت می‌خرند. در تهران هم سه نقطه برای توزیع دام زنده وجود دارد که کشتار بهداشتی انجام می‌شود. شهروندان می‌توانند هر دامی را که می‌خواهند انتخاب کنند و در آن جا دامشان را قطعه‌بندی شده می‌گیرند.

منبع: انتخاب

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->