مشکل تلویزیون‌های اسنوا و دوو تا ۲۴ ساعت دیگر رفع می‌شود کاهش دامنه نوسان قیمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات از (دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴) قیمت‌گذاری گندم به هفته آینده موکول شد آغاز عملیات انسداد چاه‌های آب غیرمجاز در محدوده شهری تربت حیدریه (۶ مرداد ۱۴۰۴) اخطار بانک مرکزی | اگر سفر اربعین نرفتید، ارز مسافرتی را پس بدهید پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۴) آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | ریزش ۷۰ میلیونی دیگنیتی بررسی قیمت‌های امروز خودرو‌های داخلی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | سهند به ۶۰۷ میلیون تومان افت قیمت کرد نرخ تورم تیر ماه ۱۴۰۴ رشد کرد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۶ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت بیت‌کوین افزایشی شد برق ۳۵۹ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد وزیر نیرو: مردم خاموشی‌های بیش از ۲ ساعت را گزارش دهند ثبت نام محصولات ایران خودرو در قالب ۳ طرح عادی، خودرو فرسوده و جوانی جمعیت آغاز شد (۶ مرداد ۱۴۰۴) سردرگمی زائران و اختلال در اپلیکیشن‌ها و سامانه‌های غیرحضوری ۴ بانک جهت خرید ارز اربعین (۶ مرداد ۱۴۰۴) ریزش شدید بورس در پی اخبار ضدونقیض تعطیلات یک‌هفته‌ای | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ مرداد ۱۴۰۴) نرخ بلیت رفت‌وبرگشت مشهد–نجف ۱۵ میلیون تومان اعلام شد معضل ایجاد طبقات مازاد غیر مجاز در ساختمان‌ها و تهدید ایمنی مردم افزایش قیمت ارز اربعین در بانک مرکزی | دینار بازار آزاد مشهد چند؟ (۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد صعود کرد بلاتکلیفی ۴ ساله تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی | فشار پیمانکاران بر کارگران بهره‌گیری از تجربه جهانی برای مقابله با رکود اقتصادی تولید محصول آب‌بر در استان بی‌آب خراسان رضوی! طلای جهانی به پایین‌ترین حد در دو هفته اخیر رسید (۶ مرداد ۱۴۰۴) رشد حدود ۵۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۶ مرداد ۱۴۰۴) ضرورت ساماندهی و اصلاح یارانه نان با رویکرد کارت ملی سرمایه گذاری ۲.۳ میلیاردلاری برای تولید ۷ هزار مگاوات برق خورشیدی
سرخط خبرها

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور: قیمت گوشت توزیعی با قیمت واقعی آن فاصله بسیار دارد

  • کد خبر: ۳۳۰۱۱۸
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۵
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور: قیمت گوشت توزیعی با قیمت واقعی آن فاصله بسیار دارد
بازار گوشت در سال ۱۴۰۳ تورم قابل توجهی را تجربه کرد. این روند ادامه یافت و به سال ۱۴۰۴ نیز منتقل شد. فعالان این عرصه معتقدند که تداوم خشکسالی باعث عدم توانایی نگهداری دام شده و همین موضوع بر روی قیمت گوشت تأثیر منفی قابل توجهی خواهد گذاشت.

به گزارش شهرآرانیوز، افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، درباره‌ی رشد قیمت گوشت در پایان سال ۱۴۰۳ گفت: در اسفند ماه دامی که عرضه می‌شود، دامی است که فصل تولید آن در انتها قرار گرفته است. تولیدات ما از فروردین شروع می‌شود، زمان عرضه‌ی آن در تابستان است و در پاییز پایان آن است. نوبت دوم تولید در پاییز است که در آخر سال عرضه می‌شود. در نتیجه طبیعی است که در اسفند ماه با افزایش قیمت دام زنده رو به رو باشیم. قیمت دام زنده‌ای که افزایش پیدا می‌کند از اواخر اردیبهشت ماه به تدریج شکسته می‌شود تا به شهریور برسیم. قیمت‌های بازار از قیمت دام زنده پیروی نکرده است. قیمت دام زنده در اسفند ماه حدود ۳۰۰ هزار تومان بوده و با چک‌های دو ماهه، دام را از دامدار خریده‌اند. قیمتی که به دست مردم رسیده با کیلویی ۳۰۰ هزار تومان تفاوت بسیاری دارد.

وی درباره‌ی تفاوت قیمت گوشت توزیعی با دام بیان کرد: من همیشه گفته‌ام و باز هم می‌گویم گوشتی که در بازار‌های مصرف از جمله در تهران توزیع می‌شود، فاصله‌ی قیمتی‌اش با قیمت واقعی بسیار است. کسانیکه این بازار را در اختیار دارند، گوشت گوساله و گوسفند را به قیمت واقعی به دست مردم نمی‌رسانند. این مشکل ناشی از نظام توزیع محصولات کشاورزی است. در سیب زمینی و پیاز و میوه هم این مشکل وجود دارد. با وجود اینکه سازمان میادین میوه و تره بار برای این مسأله در تصمیم‌گیری شورای انقلاب در سال ۵۸ پیش‌بینی شده، دچار چالش‌های اساسی در این زمینه هستیم. در قانون واگذاری اختیارات به وزارت جهادکشاورزی، در خصوص عرضه‌ی مستقیم محصولات، هیچ پیش‌بینی نشده است.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور درباره‌ی وضعیت بازار گوشت در سال ۱۴۰۴ اظهار داشت: ما یک خشکسالی گسترده در کل کشور داریم. در نیمه‌ی جنوبی کشور وضعیت خیلی بد است و علوفه‌ی مراتع رشد چندانی نداشته است. بارش‌های اخیر نیز مقدار علوفه‌ای که ایجاد می‌کند برای یک ماه آینده است. خشکسالی در نیمه‌ی شمالی هم حاکم است. با توجه به اینکه خشکسالی بی سابقه‌ای را تجربه می‌کنیم، روی آب چشمه‌ها و مراتع تأثیر منفی گذاشته و بعضا حتی چشمه‌ها را خشک کرده است. دام ما در مرتع اول مسأله‌ی کمبود علوفه و سپس کمبود آب شرب دارد. لازم است که متولیان مربوطه در وزارت کشور، ستاد بحران، وزارت جهاد کشاورزی، در این خصوص کمک‌های لازم را به تولید‌کننده‌های دام داشته باشند. در نتیجه سال ۱۴۰۴ درگیر خشکسالی هستیم که اثر منفی خود را بر مسأله‌ی گوشت خواهد گذاشت.

او افزود: وقتی دامدار نتواند دام خود را سیر کند، قاچاق گسترده شیوع پیدا می‌کند و سپس کشتار دام مولد شدت می‌گیرد. کسی که دام مولد را می‌خرد یا قاچاقی است یا آن را کشتار می‌کند. چون تأمین علوفه سخت است، دام‌ها زیر ظرفیت به کشتارگاه می‌آیند که یک ضرر اقتصادی به کشور است. در نتیجه از مرداد ماه به بعد با افزایش قیمت جدی مواجه می‌شوید.

دادرس ادامه داد: مردم اگر دام سالم بخرند و رعایت نکات بهداشتی را رعایت کنند، مسلماً با قیمت ارزان‌تری گوشت می‌خرند. در تهران هم سه نقطه برای توزیع دام زنده وجود دارد که کشتار بهداشتی انجام می‌شود. شهروندان می‌توانند هر دامی را که می‌خواهند انتخاب کنند و در آن جا دامشان را قطعه‌بندی شده می‌گیرند.

منبع: انتخاب

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->