رونمایی از آلبوم «شاه خراسان» در مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) آموزش قرآن به روش مهدالرضا(ع)، از سنین پایین در کشور توسعه می‌یابد جلوه‌ای زیبا از عشق به قرآن | اجتماع ۵ هزار نوگل قرآنی در صحن پیامبراعظم(ص) حرم مطهر رضوی + ویدئو اعلام ویژه‌برنامه‌های گرامیداشت سالروز شهادت خادم‌جمهور| «سردار سلامی» سخنران آیین بزرگداشت شهدای خدمت در مشهد تشرف ۱۰۰۰ زائر سالمند و معلول مشهدی به حرم امام‌رضا(ع) در قالب طرح «معین‌الضعفا»، طی دهه کرامت ۱۴۰۴ جشن خانوادگی «ایرانِ امام‌رضا(ع)» هجدهم اردیبهشت ۱۴۰۴ در مشهد برگزار می‌شود انتشار فراخوان پویش ملی شعر «ایرانِ امام‌رضا(ع)» سخنگوی سازمان اوقاف موضوع افزایش تعداد امامزادگان پس از انقلاب اسلامی را رد کرد استقبال ۱۱ میلیون نفر از طرح نهضت ملی زندگی با آیه‌ها در سال ۱۴۰۴ خدمات‌رسانی موکب امام رضا (ع) به زائران قم و شیراز هم زمان با دهه کرامت ۱۴۰۴ برگزاری جشنواره شهردخت در بوستان‌های بانوان شهر مشهد به‌مناسبت دهه کرامت ۱۴۰۴ قوانین ایثارگری بازنگری می‌شوند رئیس ستاد دهه امامت و عید غدیر منصوب شد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) حضور نشر شاهد با ۴۰۰ عنوان کتاب در سی و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سیره گفت‌وگوی امام رضا (ع)، راهکاری برای عبور از اختلافات فرهنگی است ارزش ایجاد فرح و سرور در جامعه اسلامی در بیان امام رضا (ع) فضیلت‌های هشتگانه زیارت امام رضا (ع) چایخانه حرم؛ صحنه ارادت هنرمندان | گزارشی از حضور جمعی از هنرمندان مطرح کشور در چایخانه حرم مطهر رضوی نقش زیارت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) در هویت دینی مسلمانان
سرخط خبرها

ارزش ایجاد فرح و سرور در جامعه اسلامی در بیان امام رضا (ع)

  • کد خبر: ۳۳۰۱۷۸
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷
ارزش ایجاد فرح و سرور در جامعه اسلامی در بیان امام رضا (ع)
امام رضا (ع) ایجاد «فرح و سرور» در مؤمنان را بسیار باارزش و بزرگ شمرده‌اند و با نقل کلام پیامبراکرم (ص) و امام‌ششم (ع) در زمینه اجر و پاداش الهی آن، این حقیقت را آموزش داده‌اند.

امام‌رضا (ع) از پیامبراکرم (ص) نقل کرده‌اند که فرمودند: «من ادخل علی مؤمن فرحا فقد ادخل علیّ فرحا، و من ادخل علیّ فرحا فقد اتخذ عندا... عهدا و من اتخذ عندا... عهدا جاء من الامنین یوم‌القیامه»؛ «هرکس مؤمنی را خوش‌حال سازد، مرا خوش‌حال نموده است. هرکس مرا خوش‌حال کند، نزد خداوند عهد و قراری گرفته است؛ و هرکس نزد خدا عهدی بگیرد، روز قیامت از آسایش و آرامش‌داران خواهد بود» (الفقه المنسوب لالامام الرضا علیه‌السلام: ص ۳۷۳ بحارالانوار: ج ۷۴، ص ۴۱۳). 

در حدیث دیگری امام‌رضا (ع) نقل کرده‌اند امام‌صادق (ع) فرموده‌اند: «من سرّ مؤمنا فقد سرّنی و من سرّنی فقد سرّ رسول‌ا... صلی‌ا... و علیه و آله و سلم و من سرّ رسول‌ا... صلی‌ا... علیه و آله و سلم فقد سرّ ا... و من سرّ ا... ادخله الجنة»؛ «هرکس مؤمنی را مسرور و شادمان کند، مرا شادمان نموده است و هرکس مرا شادمان نماید، رسول‌ا... (ص) را شادمان کرده است و هرکس رسول‌ا... (ص) را شادمان سازد، خداوند را مسرور نموده است و هرکس خداوند را مسرور سازد، خداوند او را وارد بهشت سازد» (الفقه المنسوب لالامام الرضا علیه‌السلام: ص ۳۷۴ بحار‌الانوار: ج ۷۴، ص ۴۱۳).

در این دو حدیث امنیت روز قیامت و ورود به بهشت پاداش ایجاد فرح و سرور در مؤمنین اعلام شده است. مؤمن باید شاد و خوش‌حال باشد و دیگران را نیز شادمان سازد. این اجر الهی بسیار بزرگ که در کلام امام‌رضا (ع) برای فرح و سرور آمده است، جایگاه و ضرورت و اهمیت شادی حلال در نزد اهل‌بیت (ع) و در پیشگاه خدای عزوجل را نشان می‌دهد. راه‌های نمودارساختن فرح و سرور در مؤمن فراوان است. باید آن راهکار‌ها را آموخت و مؤمن را شادمان ساخت.

کمک به مؤمن گرفتار و نیازمند از امور برجسته شادنمودن اهل ایمان است. گره‌گشایی از مشکلات مؤمنان راه شادمانی آنان است. هدیه‌دادن به مؤمن و پذیرایی از مؤمن او را شادمان می‌سازد. اقدام در شادنمودن اهل ایمان در جامعه اسلامی اثر روانی زیادی دارد و آنان را از اندوه و افسردگی رهایی می‌بخشد. 

در فرهنگ اهل‌بیت (ع) شادی مؤمنان و خوش‌حالی آنان و تلاش در راه شادمانی و سرور اهل ایمان و تحقق جامعه اسلامی شادمان و مسرور، ارزش فراوانی دارد و موجب رضایت و خشنودی پیامبراکرم (ص) و امامان معصوم (ع) می‌شود. با معناشناسی فرح و سرور، روشن می‌شود چقدر اهل‌بیت (ع) دغدغه شادمانی مؤمنان در جامعه اسلامی را داشته‌اند و در گفتار خویش در ستایش از آن سخن گفته‌اند.

فرح و سرور را مترادف دانسته‌اند و هریک را به دیگری ترجمه کرده‌اند. فرح و سرور به معنای ابتهاج، انبساط، بهجت، شادی، شادمانی، خشنودی، خوش‌حالی و خرسندی است. فرح و سرور حالت روحی مثبت و خوشایند و لطیف است. برخی فرح را شادمانی ظاهری و بیرونی و سرور را شادمانی باطنی و درونی دانسته‌اند.

درهرحال، فراهم‌ساختن زمینه شادی ممدوح و شادی حلال در محیط خانواده و محله و شهر و کشور از ارزش‌های بزرگ اخلاقی است و در گفتار اهل‌بیت (ع) و امام‌رضا (ع)، عالم آل‌محمد (ص)، سفارش و تأکید شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->