نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

چرا اتحادیه اروپا نمی‌تواند روابط گازی با روسیه را کاملاً قطع کند؟

  • کد خبر: ۳۳۰۶۳۶
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۰
چرا اتحادیه اروپا نمی‌تواند روابط گازی با روسیه را کاملاً قطع کند؟
خبرگزاری رویترز نوشت: اتحادیه اروپا به‌دنبال قطع باقی‌مانده روابط گازی با روسیه است، اما با محدودیت‌های قانونی مواجه است.

به گزارش شهرآرانیوز، این خبرگزاری افزود: اتحادیه اروپا سه شنبه، از نقشه راهی رونمایی خواهد کرد که حذف تدریجی باقیمانده روابط گازی با مسکو را هدف قرار می‌دهد. اما در غیاب تحریم ها، برای خریداران دشوار خواهد بود که از قرارداد‌های گازی با استفاده از گزینه‌های قانونی مانند شرط «فورس ماژور» خارج شوند.

(فورس ماژور یا قوه قهریه عبارت است از یک مانع اجتناب ناپذیر ناشی از یک رویداد خارجی که از اجرای تعهد یا رعایت یک قاعده حقوق بین الملل جلوگیری می‌کند).

نقشه راه اتحادیه اروپا همزمان با اقدامات آمریکا برای فشار بر روسیه جهت دستیابی به توافق صلح با اوکراین ارائه می‌شود. اگر این توافق حاصل شود می‌تواند راه را برای انرژی روسیه و لغو تحریم‌های این کشور در این بخش باز کند.

به نوشته رویترز، هنوز هم حدود ۱۹ درصد گاز اروپا از طریق خط لوله ترک استریم و انتقال گاز طبیعی مایع (ال ان جی) از روسیه تامین می‌شود و اتحادیه اروپا سال ۲۰۲۷ را به عنوان حذف کامل واردات سوخت فسیلی روسیه تعیین کرده است، اما این هدف الزام آور نیست و بستگی به تصمیم کشور‌های عضو و تمایل آنها برای قطع توافقات عرضه انرژی از مسکو دارد.

کمیسیون اروپا اکنون در حال بررسی گزینه‌های قانونی برای اجازه به شرکت‌های اروپایی برای استفاده از شرط فورس ماژور و خروج از قرارداد‌های گازی آنها با روسیه بدون مواجهه با جریمه‌ها هستند.

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا (که نام او در گزارش رویترز ذکر نشده است) ماه گذشته گفت: این کمیسیون همچنین در حال بررسی اقداماتی است که شرکت‌های اروپایی را از ورود به قرارداد‌های جدید گازی با روسیه منع می‌کند.

با این حال، وکلای قانونی و تحلیلگران تردید دارند که استفاده از شرط فورس ماژور موثر باشد، زیرا روسیه بدون وقفه در سه سال گذشته و به دنبال حمله به اوکراین به تعهدات خود در قبال قرارداد‌های گازی عمل کرده است و نقض قراردادی برای توجیه استفاده از شرط فورس ماژور وجود ندارد.

آگنیشکا آسون (Agnieszka Ason) متحصص در زمینه قرارداد‌های ال ان جی، گفت: برای این که شرط فورس ماژور اجرایی شود، تامین کننده انرژی باید برای مثال از طریق خودداری از تحویل کالا، قرارداد را نقض کند. اما روسیه در طول سه سال جنگ به تعهدات خود برای عرضه باقی مانده تعهدات گازی خود عمل کرده است.

به گفته کارشناسان حقوقی، تحریم واردات گاز روسیه موثرترین اقدام برای حذف تدریجی گاز روسیه است.

این امر مستلزم تایید همه ۲۷ کشور اتحادیه اروپا است، اما اسلواکی و مجارستان به دنبال حفظ روابط نزدیک سیاسی و تجاری با روسیه هستند و مجارستان قول داده است که مانع تحریم‌های انرژی روسیه شود.

رویترز نوشت: دعوای حقوقی بین شرکت گازپروم و شرکت‌های انرژی اروپایی به طور قابل توجهی تشدید شده است و ارزش این اختلافات اکنون حدود ۱۸.۵ میلیارد یورو (۲۱ میلیارد دلار) تخمین زده می‌شود.

دیوید هاوربک از شرکت حقوقی «فیلد فیشر» گفت یکی از گزینه‌ها این است که از شرکت‌ها بخواهیم گاز طبیعی مایع روسیه را از طریق یک طرح خرید مشترک اتحادیه اروپا خریداری کنند و در عین حال مقدار خرید خود را محدود کنند.

این رویکرد می‌تواند به تنظیم جریان گاز روسیه به اروپا کمک کند و در عین حال از تحریم‌های مستقیم اجتناب کند، تحریم‌هایی که مستلزم اتفاق آرا همه کشور‌های عضو اتحادیه اروپا است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->