آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی
سرخط خبرها

مراقب توت خوری در خیابان باشید

  • کد خبر: ۳۳۰۸۶۲
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۲
مراقب توت خوری در خیابان باشید
خیلی از مردم به چیدن توت از درخت‌های کنار خیابان‌ها و اتوبان‌ها علاقه دارند، اما نمی‌دانند چه خطراتی سلامت آنها و کودکان‌شان را تهدید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، هر سال اردیبهشت که از راه می‌رسد، درخت‌های توت کنار خیابان‌ها کم‌کم میوه می‌دهند و یکی از خوشحالی‌های خیلی از رهگذران و خانواده‌ها به خصوص کودکان، چیدن توت‌های آبدار از این درخت‌ها و خوردن آنها است.

خیلی‌ها توت‌ها را نشُسته و همان موقع چیدن می‌خورند و بعضی‌ها هم آن را به خانه می‌برند تا ضدعفونی کنند و همراه خانواده بخورند، اما کارشناسان می‌گویند توت‌های خیابانی، شُسته و نشُسته‌اش برای سلامت ضرر دارد و بهتر است از خیرِ چیدن و خوردن این میوه بگذرید یا آن را از یک مغازه معتبر و قابل‌اعتماد بخرید.

خود شهرداری تهران که مسئول کاشت درختان توت در شهر است، همیشه به شهروندان توصیه می‌کند که توت‌های درختانِ معابر را نخورند. چون علاوه بر گرد و خاکی که روی آنها می‌نشیند، آلاینده‌های هوا هم روی برگ‌ها و میوه‌ها می‌نشینند و خوردن‌شان خطرناک است.

توت‌های خیابانی را به این دلایل نخورید

اما چرا نباید از توت‌های درختانی که کنار خیابان روییده‌اند، نخوریم؟ و مگر گرد و غبار و آلاینده‌های هوا چه اثراتی روی این میوه می‌گذارند؟ کارشناسان تاکید دارند که کلانشهر‌هایی مثل تهران، کرج، قم، مشهد و ... که پر از درخت توت هستند، دارای آلاینده‌های متعددی هم در هوا هستند؛ مثل ذرات معلق PM ۲.۵، سرب، دی‌اکسید گوگرد، نیتروژن و ... که به‌راحتی روی سطح برگ‌ها، شاخه‌ها و میوه‌های درختان می‌نشینند و در آنها رسوب می‌کنند.

درختان توت شهری هم پر از این آلودگی‌ها هستند و مصرف توت این درخت‌ها می‌تواند عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدتی برای سلامت ایجاد کند. آلاینده‌های شیمیایی و میکروبیِ روی سطح توت‌ها در کوتاه‌مدت ممکن است منجر به مسمومیت‌های گوارشی، اسهال، استفراغ و واکنش‌های آلرژیک شوند و کودکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیف‌تر و وزن کمتر، بیشتر در معرض این خطرات هستند. عوارض بلندمدت هم در پی تجمع فلزات سنگین در بدن، خود را نشان می‌دهد.

توت‌هایی پر از سرب!

خوب است بدانید که مصرف میوه‌های نشُسته که در معرض آلودگی‌های محیطی قرار دارند، می‌تواند به انتقال باکتری‌هایی مثل‌ای کولای (E. coli) و سالمونلا (Salmonella) منجر شود. دو باکتری خطرناک که می‌توانند باعث عفونت‌های گوارشی شوند.‌ای‌کولای ممکن است اسهال، درد شکمی، تب و در موارد شدید، نارسایی کلیوی ایجاد کند. به خصوص در کودکان و سالمندان. سالمونلا هم علائمی مثل اسهال، تب، استفراغ و درد شکمی به دنبال دارد و در موارد نادر می‌تواند به عفونت‌های خونی هم منجر شود. این باکتری‌ها از طریق مصرف غذای آلوده و میوه‌های نشسته منتقل می‌شوند.

فلزات سنگین و مواد آلی فرّار هم از آلاینده‌های هوا هستند که در بافت میوه‌ها نفوذ می‌کنند و آنها را کاملا آلوده می‌کنند. سرب، یکی از شایع‌ترین آلاینده‌ها در شهر‌های آلوده است که می‌تواند به سیستم عصبی - به‌ویژه در کودکان - آسیب برساند و باعث کاهش ضریب هوشی، مشکلات یادگیری و حتی اختلالات رفتاری شود. حالا فکر کنید توتی را بچینید و بخورید که سرب روی آن را کاملا پوشانده است.

دکتر ایرج خسرونیا، فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد می‌گوید: میکروب‌ها، انگل‌ها، باکتری‌ها و همچنین مواد سمی موجود در هوا مثل نیتروژن، سرب و ... روی توت‌ها رسوب می‌کنند و باعث مسمومیت فرد می‌شوند. هم در کودکان و هم در بزرگسالان.

به گفته دکتر خسرونیا، اگر خوردن توت‌های کنار خیابان‌ها و اتوبان‌ها هر روز تکرار بشود، باعث می‌شود که سموم در بدن فرد رسوب کند و باعث ناراحتی‌های متعدد گوارشی و غیر گوارشی شود. فلزی مثل سرب به تدریج در بدن تجمع می‌کند و در طولانی‌مدت می‌تواند به بافت‌های کبد و کلیه‌ها آسیب برساند و حتی باعث اختلال در مغز و سیستم عصبی افراد شود.

آلودگی جوی‌ها کمتر از آلاینده‌های هوا نیست

موضوع توت‌های خیابانی وقتی جدی‌تر می‌شود که بدانیم درختان توت علاوه بر آلودگی هوا، در معرض آلودگی‌های دیگری هم هستند. این درخت‌ها اغلب کنار جوی‌های آب قرار دارند؛ جوی‌هایی با آب کثیف و پر از موش و فضولات حیوانی. درخت توت از این آب تغذیه می‌کند و آلودگی می‌تواند از طریق ریشه‌ها جذب درخت شده و به میوه‌ها منتقل شود. گذشته از اینها، دود خودرو‌ها را هم نباید ندیده گرفت.

خیلی‌ها می‌گویند ما توت را به خانه می‌بریم و آنها را خوب ضدعفونی می‌کنیم. موضوع این است که شستن توت فقط بخشی از آلودگی‌های سطحی مثل گردوغبار و برخی میکروب‌ها را از بین می‌برد و نمی‌تواند تمام آلاینده‌ها را حذف کند. چون فلزات سنگین به پوست و حتی به بافت داخلی میوه نفوذ می‌کنند و توت هم پوست بسیار نازکی دارد. استفاده از محلول‌های شوینده مثل سرکه و ضدعفونی‌کننده‌ها ممکن است کمی مؤثرتر باشد، اما همچنان نمی‌تواند میوه را کاملاً ایمن کند.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->