مأموریت دادستان‌های کشور در برخورد با اقدامات مخل امنیت غمِ از دست دادن عزیزان، نیازی طبیعی به سوگواری دارد زمان برگزاری امتحانات پایان ترم و آزمون‌های علوم پزشکی اعلام شد تخریب محیط زیست در حمله اسرائیل به ایران؛ از آسیب به ۱۳ منطقه محیط زیستی تا حریق ۹ هزار هکتار جنگل تمدید لغو پرواز‌ها تا ساعت ۱۴ روز چهارشنبه (۱۱ تیر ۱۴۰۴) آیا ادارات استان کرمان فردا چهارشنبه (۱۱ تیرماه ۱۴۰۴) تعطیل است؟ مبالغ ۸۰۰ هزار بلیت فروخته شده هواپیما باید عودت داده شود دستگیری سارقان میراث باستانی در داراب (۱۰ تیر ۱۴۰۴) واکسیناسیون ۹۰ درصد دام سنگین و سبک خراسان رضوی در برابر تب برفکی طی امسال پوشش ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون هاری در خراسان رضوی | ۸۵ هزار سگ صاحب‌دار در استان وجود دارد پویش ملی مدارس سمپاد به نام «اثرگذاری به وقت میهن» آغاز شد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور باید یکپارچه مدیریت شوند آموزش هوش مصنوعی، طرحی نوظهور در آموزش و پرورش | این طرح چه فایده‌ای برای دانش‌آموزان و معلمان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۰ تیر ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا پنجشنبه با خواص بی نظیر «شیر طلایی» آشنا شوید توصیه‌های تغذیه‌ای در ماه محرم راه‌های ثبت شکایات در بیمه سلامت اعلام شد حکمت‌کارت تیرماه برای بازنشستگان لشکری شارژ شد (۱۰ تیرماه ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره اعلام شد مژده کانون پرورش فکری نوجوانان هم‌زمان با آغاز تابستان: عضویت رایگان در مراکز فرهنگی کانون تا ۲۰ تیر ۱۴۰۴ بنا‌های گردشگری گیلان پس از جنگ ۱۲ روزه در چه وضعیتی هستند؟ قلعه تاریخی الموت در مسیر ثبت جهانی عدم برقراری مستمری بازنشستگی تأمین اجتماعی برای برخی از کارگران مشاغل سخت و زیان آور خدمت‌رسانی ۱۸ هزار واحد اقامتی در روز‌های جنگ برنامه‌ریزی آموزش و پرورش برای آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز زمان برگزاری دومین نوبت کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد تمدید مهلت پیش ثبت‌نام مدارس شاهد تا ۲۰ تیر ۱۴۰۴ + شرایط ثبت‌نام مترو تهران اتباع دست‌فروش را اخراج می‌کند ممنوعیت برگزاری هر گونه تور در لرستان تا ۲۰ تیر ۱۴۰۴
سرخط خبرها

نابودی صدها هکتار جنگل در روز، نتیجه بحران آب در کشور

  • کد خبر: ۳۳۱۱۵۴
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
نابودی صدها هکتار جنگل در روز، نتیجه بحران آب در کشور
معاون آموزش و مشارکت‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر کشوری بیش از ۲۰ درصد درصد منابع آبش را مصرف کند از امنیت آبی خارج شده و کشور ما اکنون ۷۰ تا ۸۰ درصد منابع را مصرف می‌کند. اکنون فرونشست با همان شدتی که در ایران مرکزی رخ داده در شمال کشور نیز رخ داده و یخچال‌های ما در شمال کشور از دست رفته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ صبح امروز، چهارشنبه، نشست خبری معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد. ابتدای این نشست، هادی کیادلیری معاون آموزش و مشارکت‌های سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: توجه و دغدغه محیط زیست، شاخص تعالی و رشد هر جامعه‌ای است و هرچه این دغدغه بیشتر باشد، جامعه نیز متعالی‌تر است.

وی ادامه داد: ما برای ارتقا شاخص‌های محیط زیست نیازمند آگاهی جامعه هستیم. در جامعه ما مسائل عدیده محیط زیست وجود دارد، اما حتی اگر ناب‌ترین ایده‌ها در محیط زیست هم وجود داشته باشد، اگر در جامعه پذیرش نشود، کاری از پیش نمی‌بریم.

معاون آموزش و مشارکت‌های سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: یکی از وظایف سازمان ما تغییر سبک زندگی است و این کار بدون کمک رسانه امکان‌پذیر نیست. کشور ما از بحران آب، فرونشست، گردوغبار و... با انواع بحران‌ها دسته و پنجه نرم می‌کند با این وجود مسئله محیط زیست آنطور که باید میان مردم و مسئولین در درجه اول اهمیت نیست.

کیادلیری تاکید کرد: رسانه باید در جریان‌سازی و فرهنگ‌سازی و این تغییر سبک زندگی به ما کمک کند.

مدارس طبیعت راه‌اندازی می‌شود

وی درباره راه‌اندازی مدارس طبیعت گفت: بحث راه‌اندازی مدرسه طبیعت در سطح کودکان و دانش‌آموزان بسیار جدی است. تفاهم‌نامه‌ای هم در این خصوص با وزارت آموزش و پرورش داریم تا بحث محیط‌یار را راه‌اندازی کنیم. در گذشته در دوران کودکی گا‌ها نوع ارتباط انسان با حیوانات آزار رساندن بود، اما امروز این رفتار فرهیخته‌تر شده است و ما در تلاشیم که این نوع تعامل را بهبود ببخشیم.

۹۲ درصد ارزشگذاری اکوسیستم‌ها انجام شده

معاون آموزش و مشارکت‌های سازمان حفاظت محیط زیست درباره ارزشگذاری اقتصادی اکوسیستم بیان کرد: باید روی خدمات ارزشگذاری اکوسیستم کار کنیم و با مدیران دستگاه‌ها به زبان اقتصاد اکوسیستم سخن بگوییم. با ارزشگذاری می‌توان هزینه هر نوع تخریبی را حساب کرد و اگر این کار انجام شود، بسیاری از پروژه‌های آسیب زننده به محیط زیست اجرا نخواهند شد. درحال حاضر ۹۲ درصد ارزشگذاری انجام شده و تا ۱۴۰۴ این کار را ادامه می‌دهیم.

کیادلیری با تاکید بر اهمیت محاسبه خسارت به محیط زیست گفت: اگر قرار باشد حاصل‌خیزی زاگرس را برگردانیم، باید نصف درآمد یک سال فروش نفتمان را هزینه کنیم.

شهادت محیط‌بانان ناشی از عدم فرهنگسازی است

ور در ادامه گفت: شهادت محیط‌بان کاظم مصدق زخم عمیقی بر جامعه بود و چنین تراژدی‌هایی تعهد ما را بیشتر می‌کند. اگر آگاهی نباشد زور هست و اسلحه که نتیجه آن می‌شود شهادت محیط‌بان ما و قاتل شدن یک نفر دیگر.

کیادلیری با تاکید بر فرهنگ‌سازی بیان کرد: اگر یک روستایی حیوان وحشی را به خاطر حمله به دام‌هایش می‌کشد، تقصیر ماست که به درستی آموزش و فرهنگ‌سازی نکرده‌ایم و لذا در این زمینه مسئول هستیم.

آتش گرفتن ۱۸ هزار جنگل در سال ۱۴۰۳

وی بیان کرد: سال گذشته ۱۸ هزار هکتار جنگل در آتش سوخت و در برخی سال‌ها این آمار به ۵۰ هزار هکتار نیز می‌رسد. اکنون الگو‌های زمانی و مکانی تغییر پیدا کرده است. در این زمینه آموزش اطفای حریق محیط‌بانان مرتبا انجام می‌شود.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: قانون به ما اجازه داده است که هرگاه آتش‌سوزی رخ دهد، همه دستگاه‌ها پای کار بیایند و به ما کمک کنند، اما حتی اگر این اتفاق هم بیفتد سایر دستگاه‌ها آموزش ندیده‌اند و ما در تلاشیم این مهم را انجام دهیم.

کیادلیری با بیان اینکه ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌ها عامل انسانی دارد، گفت: به دنبال این هستیم که از پهپاد و ماهواره‌ها نیز استفاده کنیم و بدون این فناوری‌ها مهار آتش‌سوزی و یا پیشگیری از آن محال است.

بحران آب ایران بسیار جدی است

وی با بیان اینکه ما در کشور تا ۲۸ میلیارد مترمکعب تبخیر داریم، گفت: اگر کشوری بیش از ۲۰ درصد درصد منابع آبش را مصرف کند از امنیت آبی خارج شده و کشور ما اکنون ۷۰ تا ۸۰ درصد منابع را مصرف می‌کند. اکنون فرونشست با همان شدتی که در ایران مرکزی رخ داده در شمال کشور نیز رخ داده و یخچال‌های ما در شمال کشور از دست رفته‌اند. رودخانه‌های دائمی ما فصلی شده و جنگل‌ها از بالا شروع به خشک شدن کرده‌اند.

او کشاورزی را مقصد این امر دانست و گفت: از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۰ روزانه ۵۰۰ هکتار کاهش اراضی جنگلی را داشتیم و در مقابل ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار به اراضی کشاورزی و باغ و دیم اضافه شده است. کشاورزی تمام منابع زمین و آب ما را مصرف می‌کند که این روند باید اصلاح شود. دیگر نباید یک وجب خاک به کشاورزی اضافه شود بلکه روند کشاورزی سنتی باید قطع شود.

برخی خانه‌های محیط زیست باعث دردسر شده‌اند

کیادلیری گفت: فلسفه راه‌اندازی این خانه‌ها خوب بوده، اما بیشتر به کمیت آن توجه شده است و از این تعداد تنها ۱۰۰ خانه محیط زیست فعالیت مفید دارند. در تلاشیم که با غربالگری، این روند را اصلاح کنیم. برخی خانه‌ها مانند خانه محیط زیست معلم در استان فارس بسیار موفق عمل کرده و ۱۵ هزار دانش‌آموز را آموزش داده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->